100. yıla yakışır buluşma

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Büyük Taarruz emrinin verildiği Afyonkarahisar, yine farklı bir sportif etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Gündem 18.04.2022 17:55:00 0
100. yıla yakışır buluşma

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye Petrolleri ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun destekleriyle Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü’nün organize ettiği motosikletçiler şehrimizde buluştu.

İlk durak Ayazini Ören Yeri

Afyonkarahisar’da “Büyük Taarruzun 100. Yılı” etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin farklı illerinden şehrimize gelen Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü’nün organize ettiği motosikletçiler Büyük Taarruzun 100. Yılında ‘Zafer Sürüşü’ organizasyonunda ilk durak Ayazini Ören yeri oldu.

İstanbul- Ankara- İzmir, Antalya ve Mersin’den şehrimize gelen motosiklet meraklıları, iki gün boyunca Afyonkarahisar'ın tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı rotayı takip etti.  “Büyük Taarruzun 100. Yılında ‘Zafer Sürüşü” ilk gün etkinlikleri kapsamında motosiklet meraklıları 3 bin yıllık tarihi ve geçmişe sahip yerleşim merkezi, oyma kaya mezarları, kilise ve kaya evlerin yer aldığı tarihi Ayazini Ören Yeri gezi ile tamamlandı.

650’ye yakın motosiklet tutkunu şehrimizde buluştu

Etkinliklerin ikinci gününde Zafer Meydanında buluşan motosikletçiler Kocatepe’ye çıktı. Şuhut Atatürk Evi’ni de ziyaret eden heyet, Zafer Sürüşü ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Büyük Taarruza katılan bütün kahramanlarımız bir asır sonra tekrar Afyon Kocatepe’de andı.

Ülkemizin dört bir yanından Afyonkarahisar’a gelen misafirleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını aktaran Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Türkiye Motokros Şampiyonası ile Büyük Taarruza yakışır bir start verdik. Şimdi de ülkemizin farklı şehirlerinden yüzlerce motosiklet tutkununu ‘Zafer Sürüşü’ ile birlikte Afyon’da buluşturduk. Büyük Taarruzun 100. Yılının Afyonkarahisar ve tüm Türkiye’de büyük bir coşkuyla kutlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem Büyük Taarruzun 100. Yılı ve Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunu büyük gurur ve heyecanla kutlayacağız.” dedi.

 


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli