Afyon Belediyesi’nden adına yakışır yol

Afyonkarahisar Belediyesi kavşak ve orta refüjlerde ağaçlandırma, çiçek dikimi, çim budama ve çeşitli peyzaj çalışmalarını sürdürüyor.

Gündem 19.07.2022 11:53:00 0
Afyon Belediyesi’nden adına yakışır yol

Şehrin birçok noktasında yer alan dinleme alanları, parklar, orta refüjler ve kavşaklarda modern ve gelişen şehircilik anlayışına uygun düzenlemeler yapan belediye, sık periyotlarla yeşil alanların bakım ve peyzaj çalışmasını gerçekleştiriyor.

Yapılan bakım çalışmalarının yanı sıra şehre estetik bir görünüm kazandırmayı hedefleyen belediye ekipleri orta refüjlere ve kavşaklara new jersey taşları ile ışıklandırmalar yerleştirdi.

Hayata geçirdiği projelerle şehir estetiğini her zaman ön planda tutan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ekiplerimize verdiği talimat ile orta refüjlerde ve kavşaklarda çiçek görünümlü doğal görsel alanlar oluşturuldu. Oluşturulan alanlara mevsimlik süs bitkileri dikildi. Belediye iştiraki olan YÜNTAŞ A.Ş’ye bağlı üretim tesisinde üretilen taşlar ile özellikle ana arterlerde bulunan orta refüjler ise modern bir görünüme kavuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehirde giriş ve çıkışların güzel bir görünüm kazanması için peyzaj çalışmalarının belirli düzende sürdürüldüğünü ifade etti. “Tüm çalışmalarımızı insan ve çevre odaklı yapıyoruz" diyen Zeybek Başkan, şehir merkezindeki ve belirli noktalarda benzer çalışmalar yapılarak modern ışıklandırmalar, kaldırım yenileme, orta refüj yenileme ve görsel zenginlikler ile kavşak noktalarının rengârenk ve modern görünüme kavuşacağını aktardı. Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan plan doğrultusunda bütün mahallelerde ve güzergâhlarda ihtiyaç duyulan eksiklerin giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 87,5
Hayır
% 12,5
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli