Afyonkarahisar'da İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binasının Temeli Atıldı

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen temel atma töreninde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş ile Vali Yiğitbaşı, "AKÜ İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binası"nın temelini attı.

Gündem 30.09.2023 13:59:15 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da, hayırsever iş insanları Özcan ve Zeynep Başak Halaç tarafından yaptırılacak olan "AKÜ İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binası"nın temel atma töreni düzenlendi. 

Törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Vali Doç.Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, AKÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Kadir Yıldırım'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, törende yaptığı açılış konuşmasında, İslami İlimler Fakültesinin 2013 yılında AKÜ bünyesine katıldığını ve son olarak 14 Eylül 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildiğini belirtti. 

Karakaş, fakültenin geçmişten bugüne kadar 1060 mezun vererek ülkenin yetişmiş insan ihtiyacına katkı sağladığını vurguladı. 

Şu an itibarıyla 2 profesör ve 9 doçent dahil olmak üzere toplam 40 akademik personelle eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam edildiğini söyledi.

Hayırsever iş insanı Fazlı Halaç, İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binası'nın, Halaç Şirketi tarafından Türkiye'de on altıncı, Afyonkarahisar'da ise üçüncü hayır amaçlı bina olduğunu ifade ederek, bu projenin Afyonkarahisar'a hayırlı olmasını diledi.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, eğitim dünyasının bir şehrin en önemli dinamiklerinden biri olduğuna dikkat çekti. 

İki üniversite ve 40 bin öğrenciyle Afyonkarahisar'ın önemli bir eğitim merkezi olduğunu belirten Vali Yiğitbaşı, İlahiyat Fakültesi'nin daha büyük ve modern bir eğitim ortamı sunarak öğrencilere ve hocalara hizmet vereceğini söyledi. 

Bu hayır işine destek veren hayırseverlere teşekkür eden Vali Yiğitbaşı, onların kendi şehirlerine katkı sağlamalarının önemli olduğunu vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, eğitimin bir şehrin en önemli dinamiklerinden biri olduğunu belirterek, gençlere yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu ifade etti. 

Özdemir Göktaş, hayırsever iş insanları Özcan ve Başak Halaç'a teşekkür ederek, bu tür projelerin şehir ve ülke için büyük önem taşıdığını söyledi.

Tören, Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Harun Yılmaz'ın yaptığı dua ve protokolün temele ilk betonu atmak için butona basmasıyla son buldu. 

"AKÜ İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binası", 18 ay süren inşaat çalışmalarının ardından hizmete açılacak ve öğrencilere modern bir eğitim ortamı sunacak.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #İlahiyat #Temel #Bakan #Vali #Üniversite


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu