Arabacı: “Halktan kopuk, halkı dinlemeyen siyasetçi rüzgârda savrulur”

İyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mustafa Enis Arabacı geçtiğimiz akşam düzenlediği iftar davetinde parti üyeleri ile bir araya geldi.

Siyaset 2.04.2023 19:09:00 0
Arabacı: “Halktan kopuk, halkı dinlemeyen siyasetçi rüzgârda savrulur”

Yoğun katılımla gerçekleşen iftar davetinde Mustafa Enis Arabacı İyi Partililerden yoğun ilgi gördü. Yaptığı konuşmada iftar davetinin partililerle hasbihal havasında geçmesini istediğini vurgulayan Arabacı, davete katılan bir İyi Partili’ye de şiir okuttu. 

“Önceliğimiz insanların mutluluğunu hedeflemek”

İyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mustafa Enis Arabacı yaptığı konuşmada insanların mutsuz olduğunu vurgulayarak: “Ben siyasete girerken çok fazla eleştiri yapmama kararı ile siyasete girdim. Eleştiri bazen iş yapmayada engel oluyor. Eleştiri ile zaman geçirmek yerine tespitler yapmamız lazım. Tespitlerden bir tanesi ise insanımız şu an mutlu değil. Mutluluk sadece ekonomi ile ilgilide değil mutluluk top yekûn birçok faktöründe parçasıdır. İnsanımız mutlu değil çünkü umutsuz geleceğe güvenle bakamıyor. Bizim siyaseten yapmamız gereken, öncelikle bu ülkedeki tüm insanların mutluluğunu hedeflemek.”

“İlimizdeki işsizlik göç durumunda”

Hayat pahalılığın şartları çok zor durumda bıraktığını ifade eden Arabacı, yaptığı tespitlerden mutsuzluk sonrasında insanların en çok şikayetçi olduğu konunun işsizlik olduğunu söyledi. Arabacı’nın açıklaması şöyle: “Afyonkarahisar’da çoğu gencimiz iş için başka yerlere gitmek zorunda kalıyor. Tabi ki gidilebilir ama bu kadar ağırlıklı olmamalı. Bu durum göç gibi bir durum oldu. Bu ülke çapında da böyle. Neymiş iş var iş beğenilmiyor. Hiç de öyle değil gerçekten çok derin bir işsizlik var. Bu konuda önümüzdeki süreçte çözülmesi gereken önemli konulardan bir tanesi.”

“İnsanlar korkuyor”

Korku toplumu oluştuğunu ifade eden Arabacı: “İnsanlar korkuyor, çoluğum çocuğum işe giremezse, bazı desteklerden yararlanamazsam diye bu korku telefonlarım dinleniyor mu noktasına kadar gidiyor. Korkutarak yönetmek doğru değildir. İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan saldırı korkunun parçası gibi. Bu süreçte İyi Parti’ye cesurlar hareketi denilmesini daha iyi anladım. Cesurlar Hareketi tanımı başka bir partiye bu kadar yakışmazdı” dedi.

“Halktan kopuk, halkı dinlemeyen siyasetçi rüzgârda savrulur”

Vatandaşların milletvekillerinin seçimden seçime geldikleri söylemini çok fazla duyduğunu belirten Mustafa Enis Arabacı; “Ben böyle yapmayacağım desem de inanmayabilirler çünkü söz tutma kültürümüzde bozuldu. Eskiden esnaflar arasında alışverişte bile söz senet gibiydi. Sonuçta tutulmayacak bir sözü vermek artık bir davranış örgüsü haline geldi. Eğer siyaset yapılacak ise dinlemeliyiz, ne dertler var öğrenmemiz lazım, insanlarla hasbihal etmeden bunları öğrenmek, bilmek, bilmeden çözüm üretmek mümkün değil. Siyasetçi halktan kopuk olursa ondan bir şey olmaz. Eğer siyasetçi halkın derdini dert etmezse ondan yine bir şey olmaz, rüzgârda savrulur gider. O yüzden ben dinlemeden, görüşmeden, konuşmadan siyaset yapmak istemiyorum. Bu konuda da söz veriyorum” dedi.

İyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mustafa Enis Arabacı iftar davetinde gerçekleştirmiş olduğu konuşmanın tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

 

 

 


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 16.9 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 10.5 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16 ° / 6.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı