Başkan Çoban’dan 10 Kasım mesajı

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Siyaset 10.11.2021 02:42:00 0
Başkan Çoban’dan 10 Kasım mesajı

Başkan Çoban mesajında; “Büyük fikir ve eylem insanı olarak ülkemizin bugünlere ulaşmasında büyük payı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük amacı, güzel ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. 20’nci yüzyılın başlarında ülkemizin karşı karşıya kaldığı zor günlerde gösterdiği eşsiz dirayet ve mücadele azmi ile milletimizin umudunu ayakta tutmuştur.

19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı ise Türk Milleti’yle omuz omuza vererek kazanmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.  Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” diyerek kurtuluşun esasının milletin iradesi olduğunu vurgulamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımız sırasında gösterdiği üstün askeri önderlik ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki siyasi liderlik vasfıyla dünya tarihine damga vuran ender şahsiyetlerden biri olmuş, Türk Milletinin kalbinde ve hafızasında müstesna bir yer edinmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, kurtuluş savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Salı 17.9 ° / 4.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.5 ° / 6.4 ° false
  • Perşembe 18.9 ° / 7 ° false