Başkan Koyuncu ve eşinden örnek davranış

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Organ Bağışı Haftası münasebetiyle organ ve doku nakli konusunda bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak amacıyla Emirdağ Kadın Kültür Evi’nde düzenlenen seminere katıldı.

İlçeler 9.11.2021 18:57:00 0
Başkan Koyuncu ve eşinden örnek davranış

Seminerde, Emirdağ İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Biberoğlu katılımcılara organ nakli, beyin ölümü, hangi organların naklinin yapıldığı, organ naklinde bulunabilecekler, bağışlanan organların kimlere nakledileceği, organ bağışında bulunmak isteyenlerin başvuruda bulunabileceği yerler ve organ bağışının dinen caiz olup olmadığıyla ilgili bilgiler aktardı. Dr. Biberoğlu, organ bağışının önemine dikkat çektiği seminerde, “Biz, insanlar yaşasın istiyoruz. Hayatı sona ermiş bir bireyin organları toprak olmasın, organ nakli bekleyen bir başkasına hayat olsun diye çalışıyoruz. Her bağış, yeni bir hayattır” ifadelerini kullandı.

Seminerde söz alan Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici: “İslam’ın insan hayatı ve sağlığına çok önem verdiğini, bir insana hayat vermenin bütün insanlara hayat vermekle eş değer olduğunu vurgulayarak, “Biz ölsek de amel defteri kapanmıyor. Hayattayken veya öldükten sonra organlarımızı bağışlamak için müsaade edersek bizim amel defterimizin kapanmamasına vesile olacağız. İnsan öldüğü zaman bile hala amel defterine bir yazı yazılıyor. Amellerimize güvenemiyoruz. İyi amellerimiz mi çok, kötü amellerimiz mi çok bilemiyoruz. Bu Allah’ın sunduğu bir fırsattır. Birinin şifası başkasında olabilir. Organ nakli bize bu imkânı veriyor. Canımızdan can almıyorlar. Ruhumuz bedenimizden ayrıldıktan sonra bu işlem gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

Organ bağışının çok kıymetli olduğuna dikkat çeken Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, sağlıklıyken bir karar vermemiz gerekiyor. Bir gün sizin veya yakınlarınızın da organ nakline ihtiyacı olabileceğini lütfen aklınızdan çıkarmayın ifadelerini kullanarak “Biz, vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Hedefimiz, organ bağışını arttırmak bu kapsamdaki çalışmaları destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Seminer sonunda organ bağışı formu dağıtılarak gönüllü vatandaşlardan organ bağışı formlarını doldurmaları istendi. Formu dolduranların başında Kaymakam Osman Bilici, eşi Filiz Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu yer aldı. Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun eşi Hümeyra Koyuncu çalışmaya başladığı ilk yıllarda organ bağışında bulunduğunu ve organ bağışının çok önemli olduğunu dile getirdi.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli