Başkan Sarı: “Mescidimiz ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun”

Afyonkarahisar Valiliği, belediye ve hayırsever vatandaşların desteğiyle yapılan Suçıkan Mescidi ibadete açıldı.

İlçeler 22.01.2022 19:16:00 0
Başkan Sarı: “Mescidimiz ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun”

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’nın girişimleri ile belediye Suçıkan Park Tesisleri’nde başlatılan revize çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar Valiliği, belediye ve hayırsever vatandaşların desteğiyle yapılan Suçıkan Mescidi ibadete açıldı.

Açılış öncesi İlçe Müftüsü Ramazan Avcı tarafından dua edildi. Akabinde ise İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı ve protokol üyeleri eşliğinde kurdele kesimi gerçekleşti.

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nihat Sarı, “Bu mescidimizin yapımında en büyük desteği valiliğimiz verdi. Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’e teşekkür ediyorum. Yine maddi desteklerini bizden esirgemeyen Milletvekillerimiz Ali Özkaya, Mehmet Taytak ve İbrahim Yurdunuseven’e teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar maddi desteklerini esirgemediler ve manevi olarak da her zaman yanımızdalar. Şu anda açılışımıza katılan tüm herkesin desteği emeği vardır hepinizden Allah razı olsun. Dinarlı hemşehrilerimiz ile birlikte yoldan geçen vatandaşlarımıza da hizmet verecek olan mescidimiz ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Açılışta bir konuşmada Kaymakam Kapankaya yaptı.

Kaymakam Kapankaya, konuşmasında; “Suçıkan tesisinde inşaatı devam eden mescid buraya bir ihtiyaçtı. Yol üzerinden geçen vatandaşlarımızın ve tesise gelen vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak olan bu mescid gerçekten hayırlı ve değerli bir çalışma oldu. Başından beri Belediye Başkanımız büyük bir gayret gösterdi. Valiliğimizin, belediyemizin ve yardımsever vatandaşlarımızın destekleriyle yapıldı. Sonuç olarak burası Allah’ın evi Müslümanlığın mabedidir. Mescidimizin yapılmasında emeği ve desteği olan başta Belediye Başkanımıza kurumlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Cuma namazının kılınmasıyla birlikte ibadete açılan mescidin açılışına; Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Dinar İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat, Dinar İlçe Müftüsü Ramazan Avcı, AK Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er, MHP Dinar İlçe Başkanı Mustafa Karahan, belediye meclis üyeleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Cuma namazı sonrası davetlilere etli pilav ikramı gerçekleştirildi.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 87,5
Hayır
% 12,5
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli