Tarih: 03.03.2022 17:08

Belediye meclisinden önemli kararlar

Facebook Twitter Linked-in

1 Mart saat 18.30’da pandemi dolayısıyla misafir kabul edilmeyen toplantı, bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin oylanmasıyla başladı.  Belediye daha önce uygulamaya giren su satış tarifelerinde K.D.V oranının %8 den %1 e düşürülmesi hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi. Belediye ile Karaaslan Köyü Muhtarlığı arasında Köy Tüzel Kişiliğine ait arazide şehrimizin su ihtiyacına istinaden sondaj kuyusu açılması için protokol yapılması, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi. 1-Mart 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında Büyük Zaferin 100. yıl kutlamaları kapsamında lise son sınıf öğrencilerine yönelik Çanakkale Gezisi düzenlenmesi, bu hususta Belediye ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol yapılması, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Belediye daha önce uygulamaya giren su satış tarifelerinde K.D.V oranının %8 den %1 e düşürülmesi hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi.

Hayati İnanç ve Nurullah Genç söyleşi yapacak

Belediyemizce Büyük Taarruzun 100.Yıl kutlamaları kapsamında mart ayı içerisinde halkımız ve gençlerimize yönelik Nurullah Genç ve Hayati İnanç’ın katımlarıyla söyleşileri yapılması, organizasyon ve tüm giderlerin belediyemizce karşılanması hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi. Trafik komisyon raporlarının da görüşüldüğü toplantıda Kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlarımızdan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili talepler hakkındaki teklifler görüşülerek karara bağlandı.

Yoncaaltına yerleşik pazar yapılacak

Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporlarının da görüşüldüğü toplantıda mülkiyeti belediyeye ait Yoncaaltı Camii arkasındaki binanın yıkılması talebi oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, binanın yıkılarak bölgeye yerleşik Pazar kazandıracaklarını söyledi. Belediye gelir tarifelerinde sıcak asfalt serim ve üretim bedelleri yeniden belirlenirken işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına dair yönetmeliğin K maddesindeki masaj salonları (oteller hariç) için istenilen şartlar yeniden belirlendi. Afyonkarahisar’ın kurtuluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Klasik Müzik ve Caz Müzik festivali yapılması bu konuda protokol yapılması için Belediye Başkanına yetki verildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin tamamlanmasıyla sona eren toplantıda, bir sonraki toplantının 1 Nisan saat 17:30’da yapılması kararlaştırıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —