CHP İl Başkanı Görgöz’ün davası düştü

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz eski Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sevilay Mara ile ilgili açtığı davada kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Siyaset 20.04.2022 05:42:00 0
CHP İl Başkanı Görgöz’ün davası düştü

Parti içerisindeki skandallar ve atışmalarla sık sık gündeme gelen CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz eski Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sevilay Mara ile ilgili açtığı davada kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Dr. Sevilay Mara konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği üzere 14.10.2021’de partiden istifa etmiş ama istifa nedenimi kimseye anlatmamıştım. CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’na verdiğim 04.12.2021 tarihli şikâyet dilekçeme partinin Disiplin Yönetmeliği doğrultusunda işlem yapılmayıp, üstelik dilekçe mevzuatına göre dilekçeme olumlu ya da olumsuz cevap dahi verilmeyince 29 Aralık 2021 de partiden istifa nedenimi sosyal medya sayfamdan açıklamıştım. Bu paylaşımımın hemen ertesi günü 30.12.2021 tarihinde Yalçın Görgöz hakkımda suç duyurusunda bulunmuştur. Suç duyurusunda bulunduğunu önce ilçe başkanlarını 3 Ocak 2022 tarihinde parti binasında toplayarak daha sonra basın açıklamalarında daha sonra da ilçe ziyaretlerinde söylemiştir.

1 Mart 2022 tarihinde yaptığım canlı yayınımda Yalçın Görgöz’ün parti konularını adliyeye taşımasını eleştirmiş ve bu şikayetini geri çekmesi konusunda çağrıda bulunmuştum.  Partinin selameti için bunu yapması gerektiğini söylemiştim. Beni de kurum içinde verdiğim şikâyet dilekçeleri için savcılığa yönlendirenin Yalçın Görgöz olduğunu, benim parti içi konuları adliyeye taşımak istemediğimi belirtmiştim. Videoyu tekrar izleyebilirsiniz.

Şikâyet edildiğim dosya ile ilgili savcılığın kararını paylaşıyorum. 11.03.2022 tarihinde Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar verilmiştir. İçeriğini yayınlamakta hukuken bir sakınca olmadığını adli mercilerden teyit ettirdim. Kapanmış bir dosyadır.”


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli