Emirdağ’da fidanlar topraklar buluştu

11.11.2021 tarihinde ülke genelinde 252 milyon fidanın toprakla buluşturulması amaçlandı.

İlçeler 11.11.2021 17:23:00 0
Emirdağ’da fidanlar topraklar buluştu

Ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak maksadıyla; 2019/24 Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilmişti. Bu kapsamda 11.11.2021 tarihinde ülkemiz genelinde 252 milyon fidanımızın toprakla buluşturulması amaçlanmıştır.

Ülkemizde olduğu gibi Emirdağ’da da “Milli Ağaçlandırma Günü” etkinlikleri kapsamında Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Vekili Halil İbrahim Koku, Orman İşletme Şefi Ali Bayındır, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler öğrencilerle çok sayıda vatandaşın katılımıyla Emirdağ Adaçal ve Karacalar yolu mevkiinde “Daha Yeşil Bir Gelecek” için fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kalabalık ve coşkulu bir katılımın gözlemlendiği fidan dikim etkinliğinde çocuklarımıza ve gençlerimize doğa sevgisi kazandırmanın, çocuklarımızın nefes alabilecekleri, yaşayabilecekleri tertemiz ve yemyeşil bir dünya için ağaç dikmenin önemine dikkat çeken Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ‘’Doğa bizlere her konuda cömertçe davranıyor, bizlerde doğanın bu cömertliğini karşılıksız bırakmamalıyız. Doğaya vereceğimiz en güzel hediye ona zarar vermemenin yanında ağaç dikerek doğanın kendisini yenilemesine katkı sağlamak olacaktır” dedi. Bir fidanın toprakla buluşmasına vesile olmak, onun büyüyüp yeşermesini sağlamak kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için yapabileceğimiz en büyük yatırımdır diyen Başkan biz Emirdağ Belediyesi olarak daha “Yeşil Bir Emirdağ” için ağaçlandırma çalışmalarına ayrı bir önem veriyoruz. Diktiğimiz fidanlarla, geleceğe daha güzel ve daha yeşil bir Emirdağ bırakmayı amaçlıyoruz. Bugün burada da geleceğimize nefes olmak için bulunuyoruz ifadelerini kullanarak çevre hassasiyeti ile bu etkinliğe katılarak destek veren değerli hemşehrilerime, öğrencilerimize gençlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli