FETÖ İFTİRASI YARGIDAN DÖNDÜ: Yalınkılıç, göreve iade edildi

Fetö iddiası ile hakkında soruşturma başlatılıp, görevinden uzaklaştırılan Ömer Yalınkılıç, yargıda beraat etmesinin ardından, Millî Eğitim Bakanlığı kararnamesi ile görevine iade edildi.

Yaşam 25.02.2022 10:44:00 0
FETÖ İFTİRASI YARGIDAN DÖNDÜ: Yalınkılıç, göreve iade edildi

Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen Lisesi müdürlüğünü başarı ile yürütürken, atılan Fetö iddiası ile hakkında soruşturma başlatılıp, görevinden uzaklaştırılan Ömer Yalınkılıç, yargıda beraat etmesinin ardından, Millî Eğitim Bakanlığı kararnamesi ile görevine iade edildi.

ASDFL, YALINKILIÇ DÖNEMİNDE ZİRVEDEYDİ

Yalınkılıç, hakkında atılan iftiradan önce, müdürlüğünü yaptığı Süleyman Demirel Fen Lisesi’ni Ülke genelinde zirveye taşımış, Ankara ve İzmir fen liselerini geride bırakarak, akademik başarıda Türkiye’de ilk 7 fen lisesi arasına sokmayı başarmıştı. 2019 yılında mezunlar arasından 72 tıp kazanabilecek puanı alan öğrenci var iken YALINKILIÇ olmadan geçen yıl bu sayı 47 ye düşmüş olup bu başarı düşüşü ilimizin eğitim sıralamasını düşmesine sebep olmuştur.

BAKAN SELÇUK TAKDİR ETMİŞTİ

Zamanın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Ömer Yalınkılıç’ı başarılarından dolayı takdir etmiş, örnek gösterilen bir okul olarak lanse etmişti.

Hakkındaki tüm iftiralardan aklanan Yalınkılıç’ın Millî Eğitim Bakanlığı tarafından göreve iade kararnamesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildiği ve kısa zaman içerisinde Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde iade-i itibar edilerek görevine başlaması bekleniyor.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli