GSB Spor Okulları Zafer Meydanı'nda Coşkuyla Açıldı

GSB Spor Okulları Zafer Meydanı'nda Coşkuyla Açıldı

Gündem 5.07.2023 11:36:16 0
GSB Spor Okulları Zafer Meydanı

Afyonkarahisar'ın Zafer Meydanı'nda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen GSB Yaz Spor Okulları büyük bir coşkuyla açıldı. İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, bugüne kadar 15.000'den fazla başvuru aldıklarını duyurarak, sporculara ve velilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Açılış öncesinde gençler tarafından bir kortej yürüyüşü düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğiyle yaz aylarında gerçekleştirilecek spor faaliyetlerine katılacak sporcuların birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu pekiştirmek amacıyla bin 500 gencin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

"Mahallemde Spor Var" Projesi Hayata Geçiyor

Afyonkarahisar Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle yaz spor okulları kapsamında mahallelerde ücretsiz spor eğitimleri verilmesi planlanıyor. 

Şehir merkezine ulaşım imkanı olmayan gençlerin spor eğitimlerinden faydalanabilmesi için "Mahallemde Spor Var" projesi hayata geçirilecek.

Milli Sporcular da Seremonide Yer Aldı

Açılış seremonisine milli sporcular Meryem Betül Çavdar ve Kübra Kocakuş da katıldı. Para Tekvando Avrupa Şampiyonu olan Meryem Betül Çavdar, ailelere çocuklarını spora yönlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunarak, sporun eğitim hayatına kattığı değerleri vurguladı. 

Muaythai Avrupa ikincisi Kübra Kocakuş ise aldığı dereceyi ailesine ve tüm kız çocuklarına armağan ettiğini belirtti.

Afyonkarahisar'da Yaz Spor Okullarıyla Çocuklar İçin Spor Eğitimleri Hız Kazanıyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, Afyonkarahisar'da çocuklar ve öğrenciler için spor eğitimleri hız kazanıyor. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen GSB Yaz Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları, futbol, basketbol, voleybol, atletizm, yüzme ve diğer spor branşlarında uzman antrenörler eşliğinde çeşitli eğitimler sunarak gençlere spor yapma fırsatı sağlıyor.

İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, başvuruların yoğunluğundan ve spor okullarına gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirtti. Sporun çocuklar için sağladığı değeri vurgulayan Kasapoğlu, fiziksel aktivitenin sağlık, disiplin, sosyal ilişkiler ve karakter gelişimi açısından önemli bir rol oynadığını ifade etti. Aynı zamanda, sporun takım çalışması, liderlik becerileri ve fair-play ruhunu da geliştirdiğine dikkat çekti.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 18.9 ° / 7 ° false
  • Cuma 26 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli