HEM'den Ata'ya saygısızlık

Günde yüzlerce insanın girip çıktığı Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi girişinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları köşesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin olmaması tepkilere neden oldu.

Yaşam 1.03.2022 14:09:00 0
HEM

Cumhurbaşkanları köşesinin Atatürk yok sayılarak ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’den başlatılmasının gerekçesi ise açıklanamadı.

29 Nisan 1963 tarihinde kurulan ve kuruluş amaçları arasında; Vatandaşlara Atatürk Devrimlerinin manasını kavratmak, Cumhuriyet esaslarını ve demokratik yaşayışını benimsetmek, yurt genelinde kökleştirmek, demokratik yaşayışın temeli olan hür disiplin, karşılıklı anlayış, sevgi, saygı ve hoşgörülük duygularını geliştirmenin birinci sırasında yer alan Halk Eğitim Merkezi’nde yaşanan skandal, açıklanamadı.

Görüntülerin çekilmesinin ardından yapılanların nedenini sormak için HEM Müdürü ve Müdür Yardımcıları ile görüşme gerçekleştirmek için Afyonkarahisar Halk Eğitimi Merkezi’ne gittik. Kendisinin HEM’de görevli olduğunu belirten ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi “Bu durum bizden önceki yönetim zamanında yapılmış. Biz de muzdaripiz” demekle yetindi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün çeşitli yerlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafları ve sözlerinin yer almasına rağmen. Cumhurbaşkanları köşesinde yer almaması dikkat çekiyor.

Ülkemizin kurucusu ve birinci Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanları köşesinde neden yer almadığını ise bir kez daha soruyoruz.

Bu köşede Atatürk’ün ismi ve fotoğrafı neden yer almadı?

Bu bilerek yapılan bir uygulama mı?

Bu skandalı kimse farkına varmadı mı?

Bu skandala imza atan yönetici veya çalışanlar hakkında soruşturma açılacak mı?

Bu skandalı düzeltecek misiniz?

 

Kaynak: www.afyonses.com / Afyon Ses


Anahtar Kelimeler: ' ' saygısızlık

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli