İyi Parti Milletvekili Olgun’un meclis odasına yakışmayan davranışı!

İyi Parti 28. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun seçimlerin ardından milletvekilliği yeminini ederek meclise girdi ve hızla tebrik ziyaretlerini kabul etmeye başladı.

Siyaset 26.06.2023 17:16:00 0
İyi Parti Milletvekili Olgun’un meclis odasına yakışmayan davranışı!

Tebrik ziyaretleri esnasında sosyal medyada yayınlanan bir fotoğraf gözlerden kaçmadı. Milletvekili Olgun’un seçim kampanyası boyunca en büyük sloganlarından biri olan “ben değişik bir vekil olacağım” sözünü sıklıkla kullandığını hepimiz hatırlıyoruz. 

Değişik vekil olacağım sözlerini seçim sonrası da sıklıkla dile getiren Milletvekili Olgun’un ilk değişik hareketleri arasına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kendisine ayrılan odasında sigara içmesi girdi. Milletvekili Hakan Şeref Olgun’u ziyaret eden, İyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kemal Dere’nin ziyaret sonrası çekilen ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğrafta; ziyaretin Afyonkarahisar’a ait iki yerel marka maden suyu yerine başka bir markaya ait maden suyu ve sigara eşliğinde gerçekleştiği gözlemlendi. 

Kişilerin milletvekili de olsa sade bir vatandaş da olsa tabi ki şahsi alışkanlıkları biz basın mensuplarını ilgilendiren bir husus değildir. Lakin Milletvekili Olgun’un “ben değişik bir vekil” olacağım sözlerinin örnek gösterilecek birçok davranışla yer bulmasını temenni ederdik. Sigara içmenin sağlığa zararlı olduğunu ve kapalı alanlarda sigara içmenin cezai işleme tabi olduğunu belirterek söz konusu fotoğrafı kamuoyunun takdirine sunarız. 

Sigara sağlığa zararlıdır!

İnsanları sigaraya teşvik eden ya da sigarayı insanlar için cazip kılan başlıca iki faktör vardır: Fiziksel ve psikolojik bağımlılık türleri. Fiziksel bağımlılıklar, çoğunlukla uzun süreli nikotin kullanımına bağlanırken psikolojik bağımlılıklar ise insanlara göre değişkenlik gösteriyor. Kimilerince dudak tiryakiliği de denilen, sigaranın ciğerlere çekilmediği halde kullanılması durumu; bu psikolojik bağımlılıklarla ilişkilendiriliyor. Kişinin bastırılamayan veya fazla bastırılmış duygularını yaşatma biçimi, genelde duygusal bir açlık ve beraberinde sigara kullanımını getiriyor. Bu noktada kişiler, sigaranın sağlığa zararları ile ilgilenmek bir yana neredeyse hiçbir şeyi duymak istemiyorlar.

Sigaranın zararları nelerdir diye soracak olursanız; sigara yapımında ana madde olarak kabul edilen nikotinin, tarih boyunca zehir olarak kullanıldığını söylemek yerinde olacaktır. Bunun yanı sıra neden olduğu bilinen bazı kanser türleri bulunmaktadır. Bunların en bilinenleri;

Akciğer kanseri,

Ağız kanseri,

Burun kanseri,

Dudak kanseri,

Boğaz kanseri,

Gırtlak kanseri,

Yemek borusu kanseridir.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.4 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu