Tarih: 21.12.2020 17:59
Kadın Kültür Evleri Üretime Başlayacak
Cumhurbaşkanlığı birinci 100 günlük icraat programı çerçevesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sorumluluğunda, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle geliştirilen proje kapsamında ?Kadın Kooperatifleri 3.Bölgesel Buluşması? gerçekleştirildi.
Video konferans aracılığıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek, Ege Bölgesi illeri İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Kütahya ve Uşak İl Valileri ile kadın Milletvekilleri, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri, Ege illeri kadın kooperatifi dernek başkanları ve temsilcileri katıldı.
Ulusal Kalkınma Yerel Kalkınmadan Başlar
Toplantıda konuşan ve böylesi anlamlı bir projeyi hayata geçirdiği, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha etkin rol almalarına katkı sağladığı için Bakan Zehra Zümrüt Selçuk?a teşekkür eden Vali Gökmen Çiçek ?İçinde bulunduğumuz pandemi süreci bizlere gıdanın ve gıda üretiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu noktada gıda krizlerinin önlenmesinde kooperatiflerin çok önemli bir rolü vardır. Küresel ölçekte kooperatiflerin büyük bir ekonomik ve ticari hacmi ve gücü bulunmaktadır. Gelişmiş ülkeler ve özellikle Avrupa Birliği`nde tarım politikaları, tarımsal destek uygulamaları, tarım bankacılığı, tarım ürün piyasalarının en önemli aktörü ve yönlendiricisi kooperatiflerdir. Ülkemizde de Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve Sayın Bakanlarımızın önderliğinde kadın kooperatiflerinin nitelik ve niceliğini artırmak, kadınlarımızın ürettiği ürünlerin hazırlanması ve pazarlanmasını kooperatif çatısı altında gerçekleştirmek ve benzeri amaçlarla önemli çalışmalar yapılmaktadır. İnanıyoruz ki ulusal kalkınma yerel kalkınmadan başlıyor? dedi.
Kadınlarımızın Cesaretine, Girişimcilik Ruhuna İhtiyacımız Var
Ekonominin tartışılmaz bir gerçeği olan rekabetin her sektörde güçlü olmayı gerektirdiğine değinen Vali Çiçek ?Kadın kooperatifçiliği alanında iş birliklerini geliştirmek, farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak için kadınlarımızın cesaretine, girişimcilik ruhuna ihtiyacımız var, onlara güveniyoruz. Afyonkarahisar?da Bolvadin ve Sultandağı Dereçinem Kadın Girişimi Üretim ve İşleme Kooperatifleri kurulmuştur. Her iki kooperatifimizde aktif olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Bu kooperatiflerde kadınlarımız yöresel ürünler üretmekte ve pazarlamaktadır? dedi.
Kadın Kültür Evleri Üretime Başlayacak
Kadınların hayatın her alanında daha güçlü, çalışan, üreten bireyler olarak kalkınmada çok büyük katkıları olduğunu ifade eden Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar?da hayata geçirilen Kadın Kültür Evleri projesinin kadınlara verilen desteğin en güzel ve somut örneği olduğuna dikkat çekti. Kadın akademisi olarak çalışmalarını yürüten Kadın Kültür Evlerinin yakın zamanda üretim alanında da çalışmalarına hızla devam edeceğini belirten Vali Çiçek ?Emek, alın teri ve üretim bizlerin en çok sahip çıkması ve geliştirmesi gereken alanlardır. Bizler kadınlarımız üretsin ve ürettikleriyle de kazanç elde etsin istiyoruz. Sözlerime son verirken bu anlamlı buluşmaya vesile olan Sayın Bakanımıza, bakanlık mensuplarına, Valilerimize, emeği geçenlere ve üreten tüm kadınlarımıza şükranlarımı sunuyor, bu alanda ilimizde gerçekleştirilen çalışmaları destekliyor, kadın kooperatiflerimize başarılar diliyorum? dedi.
Girişimcilik Ruhunu Daha Da Öne Çıkaracağız
Son olarak konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ?Kadın girişimciliği, kadın emeği, kadın dayanışması günlük hayata kadar kök salmış bir rutin haline geldi. Bizler de tarihten gelen bilinçle bu dayanışma kültürünü yaşatmayı istiyoruz. Kadın kooperatifleri son yıllarda dünyada bir model olarak ortaya çıkmaya başladı. Birleşmiş Milletler, Uluslararası Çalışma Örgütü gibi uluslararası kuruluşlar da kadın kooperatiflerine özel önem gösteriyor. Kooperatifler aracılığı ile kalıcı hizmet modellerini hayata geçirerek yerel kalkınmanın önemli unsuru haline gelebileceğine inanıyoruz. Bu anlamda sivil toplum kuruluşlarımız, ilgili kamu kurumlarımızla diyalog ve istişare kanallarını her daim açık tutuyoruz. Bu şekilde girişimcilik ruhunu daha da öne çıkaracağız. İnşallah kadınlarımızın iş gücüne katılımını destekleyerek 2023`te ülkemizi dünyanın en iyi 10 ekonomisinden biri yapacağız. Bunu hep birlikte başaracağız" dedi.
Bakan Selçuk?un konuşmasının ardından katılımcılar, kendi illerinde gerçekleştirdikleri örnek uygulamalardan bahsederek başarı hikâyelerini paylaştılar.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —