Kılınçarslan’da geleneksel asker gecesi bu yılda devam etti

Kılıçarslan Belediye Başkanı Halil Çelebi, geleneksel hale getirdiği asker eğlencesinde 2002/1 tertip 14 genç gönüllerince eğlendi. Başkan Çelebi, “Bu vatanı, bu toprakları teröre ve hainlere yedirmedik, yedirmeyeceğiz” dedi.

İlçeler 31.01.2022 14:25:00 0
Kılınçarslan’da geleneksel asker gecesi bu yılda devam etti

Göreve geldiği günden itibaren askere gidecek gençler için asker eğlencesi düzenleyen Kılıçarslan Belediye Başkanı Halil Çelebi geleneği yine bozmadı. Tüm masrafları belediye tarafından karşılanan 2002/1 tertip 14 genç, aileleri ve belde halkı ile birlikte coşkuyla güzel bir gece geçirdiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gece de asker adayları isimleri okunarak tek tek meşaleler yakılarak salonu girdiler.

“Vatanımızı teröre ve hainlere yedirmedik, yedirmeyeceğiz”

Gecede bir konuşma yapan Kılıçarslan Belediye Başkanı Halil Çelebi, “Asker uğurlama milletimizin töresinde, geleneğinde, Anadolu’muzun her bir yerinde yapılmaktadır. Çünkü biz gençlerimizi gururla askere gönderiyoruz. Bu toprakların mayasında, bu toprakların özünde kardeşlik, birlik, beraberlik var. Bu vatanı, bu toprakları teröre ve hainlere yedirmedik, yedirmeyeceğiz. 15 Temmuz’da aziz milletimizin yazdığı destana şahit olduk. Bu destanın yazılmasında sizler gibi kardeşimiz Ömer Halisdemir büyük bir kahramanlık gösterdi. O’nun gibi vatan, bayrak, ezan için sınırlarımızda bizleri bekleyen evlatlarımız oldukça bizler güven ve huzur içerisinde olacağız. İnşallah gençlerimiz bölgenin insanına yakışır bir şekilde vatani görevleri yaparak, burunları bile kanamadan annelerine, babalarına ve ailelerine kavuşmalarını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Belde halkı Başkan Çelebi’ye teşekkür etti

Başkan Çelebi, askere gidecek olan gençlere Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim içeren birer çanta hediye etti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren eğlencede gençler gönüllerince eğlendiler. Asker eğlencesine katılan belde halkı ise Kılıçarslan Belediye Başkanı Halil Çelebi’ye bu organizasyondan dolayı teşekkür ettiler.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli