Kocacan; “Milletvekilimiz Taytak bir ilki başlattı”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, haftalık basın toplantısında ulusal ve yerel gündemi değerlendirdi.

Siyaset 6.01.2022 15:58:00 0
Kocacan; “Milletvekilimiz Taytak bir ilki başlattı”

Toplantıya, İl Sekreteri Beytullah Bostancı ve Basından ve Sosyal Medyadan Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Duysak da katıldı.

“Milletvekilimiz Taytak bir ilki başlattı”

Milletvekili Mehmet Taytak’ın Afyonkarahisar’da bir ilki başlattığını söyleyen Kocacan “MYK Üyemiz ve Afyonkarahisar Milletvekilimiz Mehmet Taytak ilimizde bir ilki başlattı. Belediye başkanlarımız ile birlikte bakanlıkları, üst düzey bürokrasi yöneticileri gibi yetkili mercileri ziyaret ederek belediyelerimizin ihtiyaçlarını karşılama anlamında önemli bir çalışma başlatılmıştır. Pandemi öncesinde belediye başkanlarımızın tamamının katılımı ile yapılan ziyaretlerde belediyelerimiz Ankara’dan hep kazanımlarla dönmüşlerdir. Yılın son gününde yine Milletvekilimiz Mehmet Taytak’ın başkanlığında belediye başkanlarımızın tamamının katılımıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ettiler. Ziyarette belediyelerimize araç destekleri, hibeler, krediler ve bakanlığımıza bağlı kuruluşlardan destekler aldılar. Başkanlarımız Ankara’dan ciddi destekler alarak Afyonkarahisar’a döndüler. Milletvekilimiz Mehmet Taytak’ın desteği ve İl teşkilatımızın da katkılarıyla belediye başkanlarımız seçim öncesi vermiş olduğu sözlerin birçoğunun yerine getirdiği görmek bizleri son derece mutlu etmektedir. Cumhur İttifakı ruhu ile Afyonkarahisar’a hizmet etmeye devam edeceğiz”

“Vatandaşımız enflasyona ezdirilmemiştir”

Asgari ücretliye, memura ve emekliye yapılan zamlarla vatandaşların enflasyona ezdirilmediğini söyleyen Kocacan, “Hiçbir emeklinin2 bin 500 liranın altında maaş almayacak olması memnuniyet vericidir” dedi. Kocacan, “Ülke olarak sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Salgın döneminin pek çok olumsuz etkisi kadar döviz kurundaki artışlar da maalesef enflasyonu tetiklemiş, arzu etmediğimiz seviyelere ulaştırmıştır. Elbette enflasyonun üstesinden hep birlikte geleceğiz. Hiçbir vatandaşımızı bu canavara ezdirmeyeceğiz. Dar ve orta gelirli insanımızın elinden tutmak başlıca vazifemizdir. Geçtiğimiz ay tespit edilen yüksek asgari ücretin yanı sıra, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan memur ve emekli maaş zamları da refah açısından önemli bir gelişmedir. Enflasyona karşı milli irade teyakkuzdadır. Memurlarımıza toplamda yüzde 30,5 oranında zam yapılması, hiçbir emeklimizin 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak olması memnuniyet vericidir, kriz tellallarını da ters köşeye yatırmıştır. İlerleyen aylarda faiz, enflasyon, döviz kuru inşallah makul ve istikrarlı seviyelere gerileyecektir. Türkiye tarafı olduğu zorlu mücadeleyi kazanacak, siyasi gücünü ekonomik bağımsızlıkla perçinleyecektir. Türkiye büyüyecek, kalkınacak, zenginleşecek; yatırım, üretim, ihracat, istihdam, cari fazla seferberliğiyle Cumhuriyet’in yüzüncü yıl dönümü Allah’ın izniyle taçlanacaktır. Cumhur İttifakı bunu sağlamaya kararlıdır. Türkiye’nin imajına, inandırıcılığına, saygınlığına, tarihi vasfına gölge düşürmek için kuyruğa giren zillet ittifakını ve dış destekçilerini Cumhur İttifakı şaşkına çevirecek, hayal kırıklığına uğratacaktır”

“İhracatta cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı”

Afyonkarahisar’ın ihracatta cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını söyleyen Kocacan, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser tarafından ilimizin ihracat rakamları açıklandı. Afyonkarahisar’ın ihracatta cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını görmek bizleri son derece mutlu etmiştir. Açıklamaya göre; ‘İlimizin 2021 yılı Aralık ayı ihracatı geçen yıla göre yüzde 4,2 artarak 29 milyon 107 bin dolardan 30 milyon 342 bin dolara çıktı. 2021 yılı ihracatımız ise 2020 yılına göre 17,8 oranında yükseldi. 2020 yılında 323 milyon 380 bin dolar olan ihracatımız 2021 yılında 380 milyon 795 bin dolara çıktı. Bu rakam, Cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayıtlara geçmiştir’ denildi. Ben buradan ihracatçı firmalarımızı tebrik ediyorum”


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 87,5
Hayır
% 12,5
  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli