Mısırlıoğlu: “Bu rezilliğin sorumlusu ben olsam sokağa çıkamam”

İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi.

Siyaset 1.02.2023 00:22:00 0
Mısırlıoğlu: “Bu rezilliğin sorumlusu ben olsam sokağa çıkamam”

İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Kaan Furkan Doğan oldu

İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu Başkanlığı’nda gerçekleşen basın toplantısı öncesinde partiye yeni üye katılımları olduğunu açıklandı. İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na getirilen Kaan Furkan Doğan’a da rozeti de İl Başkanı Mısırlıoğlu tarafından takıldı. 

İYİ Parti Ailesi’ne katılan; Orhan Ünlüdağ, Ahmet Kanus, İrem Doğan, Ali Arslantürk, Süleyman Can Ergenekon, Hüseyin Sezer, Furkan Taşpınar, Soner Alpay, Ezgi Arpaözü, Mustafa İşbilir, Mert Uzel, Yusuf Çoban, Erdem Şen, ve Furkan Taşpınar’a da rozetleri takıldı.

“Afyon’da üç bin liranın altında ev kiralamak mümkün değil”

Basın toplantısında yanlış ekonomik politikalara dikkat çeken Mısırlıoğlu: “Hatalı ekonomik politikalar ile şahlanan enflasyon ve hayat pahalılığı, vatandaş için artık bir zulme dönüşmüştür. Üreten dertli, tüketen dertli. Türkiye, Türkiye olalı böyle bir zulüm görmedi. Vatandaşımız sabırsızlıkla oy kullanacağı günü beklemekte. Merkez bankası Ocak 2022'deki yıl sonu enflasyon tahmini %23,2 idi. TÜİK’in tüm çabalarına rağmen yıl sonunda %64,3 olarak açıklandı. 2021 tahmini %9,1 idi; gerçekleşen %36,1 oldu. Şimdi, 2023 sonunda enflasyon %22,3 olur diyor.  Sizce mevcut ekonomi yönetimiyle bu tahmin tutar mı?

Afyonkarahisar’da neredeyse üç bin liranın altında kiralık ev bulmak mümkün değil. Ülkede ev, araba almak hayal olmuş. Markete girince 500 TL vermeden çıkamıyoruz. Ekonomi bitmiş hala muhalefete adayınızı söyleyin diyor senin derdin ekonomi olmalı göçmenler olmalı adalet olmalı. Bir zamanlar öve öve bitiremedikleri 200 liramızın acıklı öyküsüne birlikte bakalım. Bir zamanlar et almaya durumu olmayanlar “kıymayı” tercih ederdi. Artık kıyma da en yüksek TL para birimi 200 lira karşısında “lüks” oldu… 200 TL ile benzin alır diğer benzinciye kadar gidersiniz. 2010 yılında 200 lira ile 54 litre benzin alınabiliyordu. 2023 yılına geldiğimizde ise 9,36 litre benzin alınabiliyor. 2010 yılında 266 litre süt alınabilirken, 2023 yılında bu rakam 7 litreye düşmüş durumda.  1449 adet yumurta alınabilen 200 liranın alım gücü 2023 yılında 90 adet yumurta alacak seviyeye düştü. 2010 yılında 200 lira ile 15 litre zeytinyağı alınabilirken, 2023 yılına gelindiğinde yalnızca 2 litre zeytinyağı alınabiliyor. 2010 yılında 200 lira ile 1312023 yılına gelindiğinde yalnızca, 2023 yılına gelindiğinde yalnızca 10.63 Dolar alına biliyor. Milletimizin iradesiyle,14 Mayıs’ta AKP ve ortağı SIFIRLANACAK, herkes müsterih olsun” ifadelerine yer verdi.

“Bolvadin’deki yolsuzluk gerçek ise vay halimize”

Mısırlıoğlu Bolvadin kendilerine gelen bilgilere göre Bolvadin’de ihalede yolsuzluk yapıldığını vurgulayarak şu sözlere yer verdi:

“Şimdi sizlere Bolvadin’de meydana geldiği söylenen bir olaydan bahsedeceğim. Eğer bu iddialar gerçekse vay halimize. 

Bize gelen bilgiye göre; Bolvadin’de il özel idarenin parke taşı ihalesinde yolsuzluk yapılmış. Bir şirket çalışanı; Kaymakamlıkta AKP İl Genel Meclisi Üyelerinin de bulunduğu odaya kapalı zarf içerisinde ihale teklifini bırakıyor. Teklifle birlikte telefonunun ses kaydını da açıp telefonunu da odaya bırakıyor. Ve ses kaydından anlıyor ki zarflara bile bakılmadan farklı bir firmaya pazarlıkla ihale veriliyor. 

Buradan Afyonkarahisar Valisi başta olmak üzere yetkilileri göreve çağırıyorum. Bu konuya bir açıklık getirilmeli, böyle bir yolsuzluk varsa ivedi bir şekilde gereği yapılmalıdır. Yetti artık yolsuzluklar, fesatlıklar, hukuksuzluklar. Birileri zengin olacak diye birileri hep bedel ödemek zorunda kalıyor. Bu iddialar araştırılmalı ve gereği yapılmalıdır.”

“Belediyenin sorumsuzluklarının birine daha şahit olduk”

Afyonkarahisar Belediyesi’nin sorumsuz olduğunu vurgulayan Mısırlıoğlu:

Afyonkarahisar Belediyesi’nin sorumsuzluklarından birine daha şahit olduk. Yaşadığımız kentin caddelerinde sokaklarında şırıngalar var. Ne için kullanıldığı neden sokaklara atıldığı bilinmiyor. Ama tahminlerimiz sokak hayvanlarını toplarken uygulanan ilaçların enjeksiyonları olduğu yönünde. Muhtemelen sokak hayvanlarını toplatan belediyenin personelleri bunları sokaklara atıyor. 

Allah korusun çocuklarımız için bu atıklar çok tehlikeli olabilir. Afyonkarahisar Belediyesi’ni bu tür konularda daha hassas olmaya davet ediyorum. 

“Belediye şehrin prestijini düşürüyor”

Belediyenin resmen gasp ettiği belediye çarşısı yıkıldı biliyorsunuz. Güncel değerinin çok çok altında rakamlarla avutulmaya çalışılan esnaf çok zor durumda. 

Bir esnafımızdan gelen mektubu okudum, içim cız etti. Esnaf mektubuna şöyle başlıyor, “alacaklarına gelince gününde, haklarımızı ödemeye gelince keyifleri yetince” o kadar doğru söylüyor ki; belediye buradaki esnafın tapularına 4 yıl önce şerh koydurmuş. Ekmek teknesi yıkılan esnaf çaresiz. Belki de en güvendikleri yerden yara aldılar. Geçim sıkıntısı nedeniyle çocuklarından, torunlarından ayrılmak zorunda kaldılar. Tabi ki haklarını helal etmiyorlar. Bu veballe nasıl yaşayacaklar bilmem ama, hakkın adaleti elbet bir gün tecelli edecektir. Bizim belediyemiz gerçekten şehrimizin prestijini düşüren bir belediye. 

“Bu rezilliğin sorumlusu ben olsam sokağa çıkamam”

Biz büyükşehir olacağız derken köylerden kasabalardan bile daha vasat sokaklarımız var. Sayın Zeybek’e tavsiyemdir, muhtarlara danışsın, vatandaşa hizmet nasıl verilir öğrensin. O çok övündüğümüz Gastronomi Konağını’nın etrafındaki sokaklarda yürümek mümkün değil. Her yer çamur.

Bir kente yakışmayacak vasat görüntüler bunlar. Hem de kentin övündüğü, turist çekmeye çalıştığı bir yerde böyle görüntülerin oluşması utanç verici. Yollarında yürünemeyen bir şehrin turist çekmesini, gelen turistin bu şehirden memnun ayrılmasını nasıl beklersiniz? 

Her şeyi geçtim, bir şehrin çehresini güzelleştirmeniz gerekirken böylesine bakımsız, böylesine terk edilmiş bir görünümü nasıl kabul edersiniz? Bu şehre çakılan her çivi, yapılan her hizmet sizin imzanız demektir. Bunu nasıl göze alıyorsunuz anlamıyorum. Bu rezilliğin sorumlusu ben olsam sokağa çıkamam” ifadelerine yer verdi.

“Devlet Hastanesi’ne atanan doktor siyaseten atandığını söylüyor”

Siyaseten atamalar yapıldığını vurgulayan Mısırlıoğlu:

“Siyaseten atamalardan hep bahsediyoruz. Ama bu sefer ki yuh artık dedirten cinsten. Çünkü bu sefer siyaseten atanan kişi bir doktor. İnsanların canını emanet ettiği doktorları bile piyon gibi görüyor artık bunlar. 

İlimizde çocuk cerrahı sıkıntısı yaşanıyor. Buna rağmen Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne bir çocuk cerrahı atanıyor ancak doktor, kendisinin buraya siyasi olarak atandığını ve fazla kalmayacağını söylüyor. Sünnet için kendisine giden kişilere sünnet yapamam, çünkü burada fazla kalmayacağım, takibini yapamam diyerek vatandaşı geri çeviriyor. Siyaseten doktor ataması nasıl oluyor, neden oluyor aklım almıyor ama keşke şu siyasi gücünüzü halkın refahına kullansanız. Koskoca şehirde sadece 1 çocuk cerrahı var. Diğerini de belli ki farklı amaçlarla getirmişsiniz. 

Siyasi gücünüzü halka hizmet ederken gösterin. Adam kayırırken, ihaleye fesat karıştırırken, ceplerinizi doldururken değil” dedi.

“Hangi hizmet sayın vekil? Hangi vatandaş elinizi sıkıyor duyda inanma!”

Vatandaşların çöpten yiyecek aradığını belirten Mısırlıoğlu AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven’e ve MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’a da sert yüklendi. 

“AKP Afyon Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de kalkmış “AK Parti denildiğinde akla ilk gelen “Hizmet” kavramı bu ülkede bir zamanlar bir hayaldi” demiş… Milletin aklıyla sabrıyla dalga geçiyorlar resmen. Hangi hizmetten bahsediyor acaba sayın vekil? Kendi iline bir baksın hele. Az önce söyledik sokaklarda yürünmüyor diye. Geçtiğimiz haftalarda gösterdik yolların, kaldırımların halini, dere yataklarının çöple dolmuş halini gösterdik. Yollarda boş şırıngalar var. Sokaklarda çamurdan adım atılmıyor. Esnafın ekmek teknesine el koyuluyor. Sayın vekil hangi hizmetten bahsediyor acaba? 

AKP’nin yancı yardakçısı koskoca bir partiyi yerle bir ettiği yetmezmiş gibi hala övünecek bir şeyler buluyor. İl Başkanı demiş ki “Vatandaşlarımızın kayıtsız şartsız partimize destek veriyor” duy da inanma… Kim destek veriyor? Hangi vatandaş elinizi sıkıyor? Parti mi bıraktınız ortada? İnsan içine çıkacak yüz mü kaldı sizde? Hayal aleminde yaşıyorsunuz beyler… Rüya bitecek kâbusunuz başlayacak seçimlerden sonra."


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.9 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 10.5 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı