Mısırlıoğlu: “Geçen yıl yardım eden vatandaşlar bu yıl yardıma muhtaç durumda”

İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında medya mensupları ile bir araya geldi.

Siyaset 19.04.2022 17:58:00 0
Mısırlıoğlu: “Geçen yıl yardım eden vatandaşlar bu yıl yardıma muhtaç durumda”

Mısırlıoğlu basın toplantısına Pençe – Kilit operasyonu kapsamında şehit olan Üst. Teğmen Ömer Delibaş’ı anarak başladı. Mısırlıoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 18 Nisan 2022 tarihinde kahraman Üst. Teğmen Ömer Delibaş’ın şehit olduğu haberi bizleri derinden üzmüştür. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz. Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Irak’ın kuzeyindeki Metina- Zap ve Avaşin - Basyan bölgelerinde başlatılan Pençe Kilit operasyonunda kahraman Mehmetçiğimize başarılar diliyorum. Allah burunlarını kanatmadan kışlalarına dönmeyi nasip etsin.

“Geçen yıl yardım eden vatandaşlar bu yıl yardıma muhtaç durumda”

Türk ve Müslüman coğrafyasında Ramazan ayı birçok anlamının yanında birlik, dayanışma ve paylaşma ayıdır. Sahip olduklarımızı olmayanlarla paylaştığımızda; onların sofralarında berekete, kalplerinde huzura vesile olduğumuzu gördüğümüzde orucun ve Ramazan’ın anlamı daha da iyi anlaşılır. Bizlerde bu düşünceyle çorbada tuzumuz olsun diye bine yakın ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ayni ve nakdi yardımda bulunduk.

AKP iktidarının eseri olarak bu yıl geçtiğimiz yıllara göre ihtiyaç sahibi insanımız kat ve kat artmıştır. Geçtiğimiz yıl partimize Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere destek olan vatandaşlarımız bugün yardım ister duruma düştüler. Bu görüntüler bizleri derinden üzmüştür. Ramazan yardımlarını ulaşması konusunda destek olan herkesten Allah razı olsun. ‘Yanı başındaki komşusu açken tok olarak geceleyen kişi gerçek mümin değildir’ diyen bir Peygamberin ümmetine ve İYİ’lerede bu yakışır. Kendimiz için istediğimizi başkaları için de istememiz, her zaman hakkın ve adaletin yanında olmamız, kavga ederek değil paylaşarak bir ve güçlü olunduğunu artık fark etmemiz gerekiyor. Paylaşmanın ve dayanışmanın artarak devam ettiği, hak ve adaletin yerini bulduğu, insanca ve eşit yaşayacağımız nice Ramazanlara.”

“Vatandaş kuru ekmeğe muhtaç, beyler kuş sütü eksik iftar sofralarında”

“Çiftçimiz artan girdi maliyetlerinden, esnafımız vatandaşın alım gücü düştüğü için satış yapamamaktan, emekli açlık sınırı altında ücret aldığı için yaşadığı hayat pahalılığından, işsizlerimiz ise iş bulamamaktan yakınıyor. Ekonomik krizden etkilenenlerin başında esnafımız gelmekte. Bir buçuk yılda iflas eden esnaf sayısı 135 bin sınırına dayandı. 2022 yılının ilk üç ayında iflas eden esnaf sayısı 30 bin sınırında. Mart ayında iflas eden esnaf sayısı bir önceki aya göre %14 artmıştır. Çiftçilerimiz gübre, ilaç, mazot ve tohum zamları nedeniyle üretim yapamadıkları için kredi borçlarını ödeyemiyor. Bakım maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle dişi hayvanlar kesime gönderiliyor. Yemin kilosu neredeyse yedi lira, bir litre süt ise Beş lira. Besicimiz çarkı döndüremiyor. Vatandaşımız kuru ekmeğe muhtaç, beyler kuş sütü eksik iftar sofralarında. Nasıl boğazınızdan geçiyor, nasıl vicdanınız sızlamıyor. Ayıptır, ayıp.

Türkiye’de analar bugün tencere kaynatamıyor, babalar eve ekmek götüremiyor, gençler kaçıp gidecek ülke arıyor. Yazık değil mi? Bu aziz millete varlık içinde yokluk yaşatmaya ne hakkınız var. Türkiye zengin bir ülke, Türkiye yoksulluğu değil zenginliği hak eden bir ülke. AKP sürekli bir dış güç hikâyesi yaratıyor; bir kavga çıkarıp sonra tekrar dost dedikleri ülkeler var. Sudi Arabistan, Mısır gibi ülkelerle sorun yaşayıp İsrail, Ermenistan gibi ülkelerle ilişki geliştirme düzeyine gelen AKP iktidarı kime karşı kim dış güç bunları hiç açıklamıyor. Tarımı dış güçler değil mevcut AKP iktidarı bitiriyor. AKP yanlış, plansız, öngörüsüz yönetimle oluşan sorunları başkasına atarak sorumluluktan kurtulma telaşı içindedir.”

“Artık AKP’liler dahi bu masallarınıza inanmıyor”

Gençlerimiz iş bulamıyor. Gençlerimiz Anne babalarından harçlık almaya utanırken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemer – Kumluca Yolu Tüneli Açılış Töreni’ne video konferans ile bağlanarak yaptığı konuşmasında, “İsteyen herkesin çalışacak işi vardır” ifadelerini kullandı. Saray vatandaşa gözünü kapatmış başka mecralarda dolaşmaktadır.  Dört milyona yakın işsiz insan İŞKUR’a laf olsun diye mi başvurmuştur. İlimizde istihdam edilecek 169 kişi için kaç bin vatandaşımız müracaat etti bir bakın. Kimi kandırıyorsunuz. Nerede iş var. Artık AKP’liler dahi bu masallarınıza inanmıyor.

AK Parti'ye yönelik eleştirileriyle zaman zaman gündem olan Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Arınç, hayat pahalılığı ve zamları küçümseyen AK Partili isimleri de eleştirerek, "Yani ben 2 kilo et yiyeceğime yarım kilo et yerim diye göğsünü gere gere dolaşıyor. Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun sen? ,300 lira, kim verecek bu parayı. Ekonomide sıkıntılar varsa, alım gücünüz azalmışsa, Türk Lirasının kıymeti düşmüşse, her gün ihtiyaç maddelerine zam geliyor ve enflasyon resmi rakamlarla yüzde altmışı bulmuşsa, milleti hitabetle coşturamaz, konuşmayla aldatamazsınız” demiş. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın bu açıklamaları gerçeğin özetidir. Arınç AKP’nin becerisizliğinin bedelini sandıkta ödeyeceğini ifade etmiştir.”

“Öğretmen atamaları siyasilerin ya da tarikatların kontrolünde olmasın”

Şu an ilimizde nitelikli (proje) okullara komisyon kurup öğretmen ataması yapacaklar. Kriterleri ne, liyakata bakacaklar mı? Biz İyi Parti olarak hak, hakkaniyet ve adaletle uygulanması için takipte olacağız. Afyon batıda olmasına rağmen, doğu illerinden bile çok geride. Resmi olarak açıklamasalar da ilimizin 56 sırada olduğu iddia ediliyor. Vay halimize vay. Şehrimizin başarı çıtasını yukarıya kaydıracak bu okullara öğretmen ataması kriterlerini soracağız. Süreci çok yakından takip ediyoruz. Bu atamalar siyasilerin ya da tarikatların kontrolünde olmaması için mücadele içerisindeyiz. İlimizin başarısı için, öğretmenlerin hak, hakkaniyet ve adalet ölçülerinde kriterlere göre atanması gerekir. Hassasiyet gösterdiğimiz bu konuda hukuk yolu açık olmak üzere her türlü yakından takip edeceğimizi duyarlı Afyon Halkı ve öğretmenlerimize buradan duyuruyoruz. Bu konu ile ilgili her türlü sorununuzda partimizin kapısı sizlere 7/24 açıktır. Başarı odaklı bu okullara (Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Afyon Lisesi, Kâmil Miras Anadolu Lisesi, Proje İmam Hatip Liseleri)  Ülkemizin geleceğinin yetiştirildiği okullar olup, boş kadrolar torpil veya tarikat erbabı insanlarla doldurulamaz. Aksi vatana ihanettir.

“Yöresel ürünler adı altında buradaki esnaf ve sanatkârımıza zarar veriyorsunuz”

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Sayın Zeybek bir gazetenin WEB TV kanalında yaklaşık bir buçuk saatlik bir söyleşi yaptı. Sayın Zeybek bugüne kadar yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Sayın Başkana göre 81 il içeresinde Ramazan etkinliği yapan tek ilmişiz. Nasıl mutlu olduk anlatamam. Başkan, ilimiz esnafı itibar etmedi diyor.

Esnafımız kirasını ödeyemezken, elektrik, doğal gaz faturalarıyla boğuşurken senin istediğin parayı nasıl versin de gelip tezgâh açsın. Matem esnafa destek olacaksın ücret alma bütün esnafımız istifade etsin. Bir de utanmadan, sıkılmadan esnafımıza zarar getirecek bir uygulama yapmadık diyorsunuz. Bugün Ramazan ayının 18’i Sayın Başkan çık esnafımızı dolaş, esnaf ne durumda bir hatırını sor, sayenizde esnafımız mübarek Ramazan ayında Hurma dahi satamadı, siz neyin masalını anlatıyorsunuz. Yöresel ürünler adı altında buradaki esnaf ve sanatkârımıza zarar veriyorsunuz.

Bizim bildiğimiz yöresel ürünler satışı üç beş gün olur. Siz burada kırk gün satış yaptırarak Ramazan ayını umutla bekleyen esnafımıza rant uğruna darbe vurdunuz. Başkan pandemi nedeniyle Belediye gelirleri yüzde elli azaldı diyor. Sizin gelirleriniz yüzde elli azaldı da esnafın gelirleri azalmadı mı? Herhalde Başkan belediyenin azalan gelirlerini bu tür organizasyonlarla kapatmaya çalışıyor.

Sayın Başkan TV kanalında açıklamaları sırasında Çevre Hizmetleri birliğinin iptal olan teknik gezi konusuna değinmiş. Bu gezinin gündeme gelmesinden dolayı Muhalefet prim çıkarmaya çalışıyormuş. Millet açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verirken sizin neyin kafasındasınız. Başkan beye gelmişlerde bu dönem geziye çıkılmadı efendim demişler. Başkan beyde  “haydi tatile arkadaşlar demiş” herhalde.  Yok efendim Kasım ayında karar alınmış da, Sayın Zeybek zaten katılmayacakmış da. Geçin beyler geçin. Milletimize bu gezi gerçekleşseydi kaç para harcanacaktı onu anlatın. Bu olay gündeme gelmeseydi kaç kişi geziye gidecekti. Bu geziye harcanan para ile kaç evin mutfağında tencere kaynardı.

Allah aşkına nerede görülmüş Teknik geziye cümbür cemaat gidildiği. Bizim bildiğimiz Teknik geziye teknik adamlar gider. Bir komisyon oluşturursun, Teknik ekip belirlersin nereye gidilecekse bu ekip gider araştırır, inceler gelir raporunu sunar karar verirsiniz.

“AKP’de proje GANİ, icraat yok”

Programın moderatörü soruyor. Sayın Başkanım istihdam yaratacak projeleriniz var mı? Cevap; “Önceliğimiz istihdam değil hizmet ağırlıklı. Bugüne kadar kimse alt yapıya girmemiş”  Pardon sizden önce on beş yıl bu şehri yöneten sizin partinizin belediye başkanları değil miydi? Şimdi birlikte hizmet ağırlıklı muhteşem projelere bakalım.

Başkan beyin icraatlarını özetleyelim;

Asansörleri sık sık arızalan üst geçit yaptılar. Daha ne istiyorsunuz. bozuksa yürüyerek inip çıkın. Bağ-Kur binasını yıktılar. Mekanik katlı oto park yapamıyorlar. Maliyetler çok yüksek. başka bahara belki yapacaklar. Baharların başına taş düşmedi ya. AFRAY yapacaklar ne aceleniz var ne kadar sabırsızsınız. Allah’ın günümü bitti. Anıtpark’ı restore ettiler, Anıt Kafe yaptılar. Çay 4,5 lira. Yolun karşında içerseniz 3,5 lira. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir. Aşağıdakiler yukarıdakiler. 24 kilometre bisiklet yolu yaptılar. Sizin cebinizden yaptılar. Şimdi dubaları kaldırıp beton duba koyacaklar. Parası gene sizden çıkacak sakın üzülmeyin.

Kentsel dönüşümü yapacaklardı. Muhalefet vatandaşın hakkını aradı, yangına körükle gitti. Küstüler yapmayacaklar artık. Muhalefet işin içine karışmasa ne güzel ata binip Üsküdar’a geçeceklerdi. Altın tepsiyle sundular kabul etmediniz. İsmet Attila Kültür Merkezi Projesi’ni iptal ettiler. Siyasi ömürleri yeterse bilim merkezi yapacaklar. Ne kadar cahilsiniz biraz bilim öğrenin. Kısacası başkan beyin bugüne kadar söyledikleri, edeceğiz, yapacağız. Cek’ten Cak’tan başka bir şey yok. AKP’de proje GANİ, icraat yok.

Ramazan Bayramı’na neredeyse 10-12 gün kaldı. Hala işçisinin alın terinin karşılığını vermeyen, işi zora sokan ve sözleşme imzalamayan bir belediye başkanı. Onun gözünde hak arayan, hakkını isteyen fitneci, fesat insan. Elbet bir gün devran dönecek. Güneşin ışıkları Afyonkarahisar’ımızda da yakında doğacaktır. İlk seçimde ektiklerini biçecekler, halkımız onları layık oldukları şekilde uğurlayacaktır.

Geçtiğimiz hafta basın toplantısında dile getirmiştim bir kez daha dile getirmekte fayda görüyorum. Kurtuluşumuzun 100. yılı yaklaşırken muhalefet partileri yok sayılmaktadır. Zafer hepimizin, ülke hepimizin. Sevinçte de kederde de hep birlikte olmalıyız. Dosta güven düşmana korku salmalıyız. Bu şehri kurtaranlar, kanlarını akıtanlar sizin bizim hepimizin ataları.

“Millet bizi çağırıyor. Bizde, milletimizin bu kutlu çağrısına, daha çok çalışarak karşılık vereceğiz. Artık biz hazırız. Şimdi onlar düşünsün! Biz geldiğimizde, bizden öncekiler gibi olamayız, olmayacağız. Kimse merak etmesin. Hazreti Ömer’in adaletini, hep hatırımızda tutacağız. Adil bir Türkiye için çalışacağız.

 Milletin sırtından, tüm keneleri söküp atacağız. Devletin kontrolünü, kişilere değil, yasalara, kanunlara ve kurallara bağlayacağız. Bu ülkede torpil devri, önceden hazırlanan listeler ve mülakatlar, artık son bulacak. Bu ülkenin aydınlık geleceğidir. 5 yıl önce çaktığımız o kıvılcım, bugün memleketin üzerine, güneş gibi doğuyor. İYİ Parti güneşi, güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye ülküsüyle parlıyor. Allah’ın izniyle İYİ’ler iktidara yürüyor.   


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 87,5
Hayır
% 12,5
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli