Mısırlıoğlu; “Kazığın feriştahı AKP’den geldi”

İyi Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu yeni yılın ilk haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Siyaset 5.01.2022 04:31:00 0
Mısırlıoğlu; “Kazığın feriştahı AKP’den geldi”

Başkan Mısırlıoğlu basın toplantısına 2022 yılının vatandaşlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dileyerek başladı.

Ekonomide gelinen son noktayı değerlendiren Başkan Mısırlıoğlu “Fahiş zamlar özellikle Ocak ayına sarktırıldı. Maaş zamlarını düşük olacak. Milyonlarca memur ve emekli düşük enflasyondan maaş zammı alacak. Döviz kuru düştü; zamları geri alın diye ahkâm kesen hükümet asgari ücretliye verdiği zammı eline geçmeden geri aldı. Milletimiz ne yapsın, esnaf ne yapsın, tüccar, memur, çiftçi, emekli ne yapsın.

“Yeni yılın nasıl geçeği belli oldu”

Elektriğe %52-%153 arası zam.

Doğalgaza %25, Hani gaz çıkarıyordunuz.

Motorine 1,29,

Benzine 0.61,

LPG’ye 0.78 TL.

MTV YE %25

VERGİ HARÇ CEZALARA %36

“Kazığın feriştahı AKP’den geldi”

Milletimize zamları yansıtmıyoruz diye öğünenler neredesiniz. Dolar 18 TL iken benzin 11.5 liraydı, şimdi dolar 13 lira benzinde 12,9 lira.

Güya dolar düşünce fiyatlar düşecekti. Marketlere sözde fiyat baskını yapılırken, kazığın feriştahı AKP’den geldi. Hayat akışını değiştiren her şeye zam yaptınız. Bu bir ekonomik kriz değildir; bu bir yönetim zafiyetidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabinesinin ciddi hatalar yaptığı ve bedelini milletimizin ödediği 2021 yılını geride bıraktık. Artık yolun sonu göründü.

Yılın son kazığı. Elektrikte TRT payını kaldırırken söylemiştik, 100 TL’de 1 liralık indirim yaptılar bu son kazık.150 Kwh’a kadar olan tüketime %52, üstünde olan tüketime %127 bindirdiler” dedi.

“Fakirin ana gıdası olan ekmeğe zam kapıda”

Başkan Mısırlıoğlu “Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2022'nin ocak ayı için 1 milyon 220 bin ton hububatı satışa açtığını açıkladı. TMO, piyasayı regüle etmek için sattığı ekmeklik buğday fiyatına yüzde 23 ve arpa fiyatına ise yüzde 24 zam yaptı. Bu son zam ile fakirin ana gıdası olan ekmeğe zam kapıda demektir” diye ifade etti.

“Yıl 2002 işçi emekli aylığı 257 lira, asgari ücret 184 lira. Yıl 2022 en düşük işçi, emekli aylığı 1500 lira, asgari ücret 4250 lira. Zam oyunu ile elektrik, doğal gaz ve akaryakıt zamları emekli maaş artışına etki etmeyecek şekilde yapıldı” diyen Başkan Mısırlıoğlu “Ticari kredi faizi son 2,5 yılın zirvesinde. Ticari kredi faizleri 23.56 ile en yüksek seviyeye ulaştı. Böylece merkez bankasını %14 politika faizi ile ticari kredi faizleri arasındaki makas daha da açıldı ve 9,5 puan geçti. Bu daha az üretim daha çok enflasyon demektir” dedi.

“İktidarın vatandaşı nasıl ezdirmeyeceğini görüyorsunuz”

Başkan Mısırlıoğlu “Çitçinin ödediği tarım sigortası, SGK primi 1152 liradan 1669 liraya çıktı. %45 artış. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğini ifade eden iktidarın nasıl ezdirmediğini görüyorsunuz. Bu primler nasıl ödenecek. Boğaz köprüleri, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü ve otoyol ücretlerine zam.

Yeni yılda otoyol, Boğaz Köprüleri, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli geçiş ücretleri zamlandı. Boğaz köprülerinde tek yön otomobil geçiş ücreti 8,25 TL; Avrasya Tüneli'nde ise otomobil geçiş ücreti 05.00-24.00 saatleri arasında tek yönde 53 TL, 00.00-05.00 saatleri arasında yüzde 50 indirimli olarak 26,50 TL olarak belirlendi. Zam oranları yüzde 25'i buldu. Köprü geçiş ücretlerine yapılan zam sonrası yandaş müteahhide %104 zam yapılmış oldu” dedi.

“Kuldan utanmıyorsunuz bari Allah’tan korkun”

“Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Yıllık enflasyon yüzde 36,08 ile son 19 yılın zirvesine yükseldi” diyen Başkan Mısırlıoğlu “Aralık’ta aylık enflasyon yüzde 13,58 ile tarihi seviyeye ulaştı. Yıllık enflasyon yüzde 36,08 ile AKP iktidarının başlangıcından beri en yüksek seviyeye ulaştı. Bundan önceki en yüksek yıllık enflasyon Eylül 2002’de yüzde 37 ile görülmüştü. Üretici enflasyonu ise yıllık yüzde 79,89’luk oranla Şubat 2002 sonrası 20 yıllık dönemin zirvesine yükseldi. Tüketici enflasyonu ile üretici enflasyonu arasındaki makas da 43,8 puanla rekor seviyeye ulaştı. Kuldan utanmıyorsunuz; bari Allah’tan korkun. Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 53,66 ile ulaştırma, yüzde 43,80 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 40,95 ile ev eşyası oldu” dedi.

“Dolar yeni yıla da hızlı başladı”

Başkan Mısırlıoğlu “2021'i 13,30 ile kapatan dolarda 2022 ‘de ilk iş gününde 13,90 seviyesi aşıldı.20 Aralık’ta 18,36 ile zirveye yükseldikten sonra Merkez Bankası’nın örtülü döviz satışları ve kur korumalı mevduat uygulamasıyla 10,27’ye kadar gerileyen dolarda yükseliş sürüyor.2005 yılında enflasyonu %7’ ye düşürdükten sonra %36,1 ‘e yükseltmek ciddi bir başarıdır” dedi.

“Emeklilerimiz, memurlarımız, bu ay zam alacaklar ama alacakları zam daha ceplerine girmeden kat be kat fazlasıyla ceplerinden çıktı” diyen Başkan Mısırlıoğlu” Acilen kapsamlı bir enflasyonla mücadele programı uygulanmalıdır. Bu liyakat sız kadrolarınızla ve kuru inadınızda ısrar ederseniz bu günlerimiz iyi günler olur” dedi.

“Emeklilerimize zam hüsranı”

Başkan Mısırlıoğlu “En az yüzde 40- 50 zam bekleyen emeklilerimiz kabine toplantısı sonrası müjde bekliyordu. Âmâ dağ fare doğurdu. İşçi ve BAĞ-KUR emeklilerimiz yine yandı. Yüzde yüz enflasyonun olduğu bir ortamda yüzde 25 zam oranı ile sefalete mahkûm edildiler. Ekonominin kitabını yazan AKP iktidarının son oyunu emeklilerimize oldu.

Bir zamanlar çay simit hesabı yapanlar bu hesabı bir de şimdi yapsınlar. Artık simit emeklilerimiz için lüks oldu. Emeklimiz 2500 lira ile kiramı ödeyecek, tonu 4 bin lira olan kömürümü alacak, yüzde 15O artan elektrik faturasını mı ödeyecek, zamlanan ulaşım giderini mi karşılayacak, 300 liraya ulaşan tüp parasını mı ödeyecek, neyle karnını doyuracak, çocuğunun eğitim giderlerini nasıl karşılayacak. Yeter artık yeter düşün milletimizin yakasından” diye ifade etti.

Sağlık sistemini eleştiren Başkan Mısırlıoğlu” Ülkenin dört bir yanındaki devlet hastanelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle 'Merkezi Hekim Randevu Sistemi' ve 'Alo 182' üzerinden randevu bulmak oldukça zor. Özellikle de son dönemlerde hastalar, Sağlık Bakanlığı'nın 2011 yılında faaliyete geçirdiği MHRS ve Alo 182 üzerinden randevu alamamaktan şikayetçi.

Kamuda yeterli sayıda hekim, sağlık çalışanı ve hastane olmadığı için beklentiler karşılanamaz duruma gelmiştir. Bir devlet hastanesinde çalışan hekim günde 100-120 hasta bakmaktadır. Oysa bir hekim hastaya en az 15-20 dakika ayırarak günde ancak 20-30 hasta bakabilir.

Mevcut randevu sistemi 10 dakikada bir aynı anda 3 hastaya birden randevu verir hale getirilmiştir. Sağlık sistemi ve randevu sisteminin tıkandığını bir diğer göstergesi de acile başvuran hasta

sayılarımız. 80 milyonluk ülkemizde acile başvuru sayımız yıllık 110 milyon." MHRS sistemi kötü. Sağlık çalışanı sayısı yetersiz. Hastane sayısı yetersiz. Türk insanı ekonomik, sosyal şartlardan dolayı çok fazla hasta oluyor.

Dünya Sağlık Örgütü muayene süresini 20 dakika olarak belirlerken, Sağlık Bakanlığının 5 dakika gibi bir süreyi öngörmesi hem sağlıkta şiddet vakalarını arttırıyor hem hekimlerimizin mesleki tatmin duygusunu zedeliyor, hem de hastalarımızın yeterli tanı ve tedavisinin yapılamamasına yol açıyor. Sağlık Bakanlığı bu uygulamadan derhal vazgeçip, sağlık çalışanlarımızın iş yükünü hafifleterek bilimsel gereklere uygun Dünya Sağlık Örgütünün öngördüğü çerçevede gerekli önlemleri alarak hekimlerimizin ve hastalarımızın mağdur edilmemesini sağlamalı” dedi.

Afyonkarahisar Belediyesinin hizmetlerini eleştiren Başkan Mısırlıoğlu” Afyonkarahisar’ımızın her mahallesi Belediye hizmetlerini yeterince alamadığından yakınıyor. Binlerce Üniversiteli gencimizin ikamet ettiği Erenler mahallemizde bir kapalı durağın bile olmayışı vatandaşlarımızı isyan ettiriyor. Yağmur Atıksu kanallarının tamamlanamadığı mahallelerimiz dururken Uydukent’e yapılan bisiklet yollarının çok mu elzem olduğunu buradan yetkililere soruyoruz. Kış günü alelacele bitirilen bisiklet yollarına dikilen estetikten uzak dubalar şimdiden kırılmaya başladı. Yazık günah değil mi, çarçur ettiğiniz milletin parası. Erenler halkının Belediyeden isteklerini buradan yetkililere iletmek istiyorum. Erenler halkı mahallelerine Bilgi evi, kapalı Pazar yeri ve yeşil alanlar ile çocuk oyun parkları istiyor. Bu hizmetler sosyal Belediyeciliğin gereği yapılması gereken hizmetler” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli