Muhsin Çekdemir: “Ülkem ve Milletim için ne görev verilirse yapmaya hazırım”

Güç Birliği Partisi Genel Başkan Baş Danışmanı ve MYK Üyesi Muhsin ÇEKDEMİR, yerel basına gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sayın ÇEKDEMİR sorulan sorulara şu şekilde cevap verdi;

Siyaset 14.04.2022 16:43:00 0
Muhsin Çekdemir: “Ülkem ve Milletim için ne görev verilirse yapmaya hazırım”

Güç Birliği Partisi Genel Başkan Baş Danışmanı ve MYK Üyesi Muhsin ÇEKDEMİR, yerel basına gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sayın ÇEKDEMİR sorulan sorulara şu şekilde cevap verdi;

  • Güç Birliği Partisi hakkında ve çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Yaklaşık 1 yıla yakındır Güç Birliği Partisinde bazı kademelerinde görev yaptım ve Sayın Genel Başkanımız Ali KARNAP Bey'in takdirleri ile Genel Başkan Baş Danışmanı olarak davama hizmet etmekteyim. Geçen bu zaman sarfında hakikaten biri birine kenetlenmiş Ülkesi ve Milleti için ne yapabilirim mantığı ile yola çıkan dava arkadaşlarım birçok noktada yol kat ederek partimizi son olarak seçim yeterliliği noktasına taşımıştır. Tabi ki bu safhaya gelmesindeki en büyük emek ve başarı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Kıymetli Mehmet EFNAN başkanım ve ekibine aittir ve kendilerine de bu hususta sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Gerçek anlamda Vatan Millet sevdalısı partimize ve davamıza dört elle sarılan başkanlarım bugün hedeflediğimiz çıtanın üstüne bizleri taşımaktadır. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Genel Başkanımız yapılacak seçimlerde Ülkemizde 3. Anadolu İttifakını kurmuştur ve bu konuda birçok gelişmeler ve partimize katılımlar söz konusudur. Bu konular ile ilgili çok yakın bir zamanda gerek ittifaka katılacak partiler gerekse de İttifakımızın Cumhurbaşkanı adayı hakkında Sayın Genel Başkanımız açıklamalar yapacaktır.

  • Şu anki mevcut ittifakları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Malum şu ana kadar bilinen Ülkemizi yöneten hükümetinde içinde olduğu Cumhur ittifakı ile CHP'nin başını çektiği Millet ittifakı ve son olarak partimizin öncülüğünde kurulmuş olan 3. Anadolu İttifakı mevcut. Bundan sonra da ittifaklar olabilir mi? Elbette yeni bir ittifakta söz konusu olabilir. Ben özellikle bu seçimlerde vatandaşlarımızın Cumhur ittifakının ve Millet ittifakının adayının haricinde yeni bir adaya ihtiyaç duyacağını düşünüyorum. Her ne kadar Millet ittifakının adayı belli olmasa da yapacakları tercihlerini az çok tahmin edebiliyorum. Cumhur ittifakının adayı her ne kadar açıklanmasa da adayın Cumhurbaşkanımız Tayyip ERDOĞAN Bey'in olacağı aşikardır. Ben şahsen iki ittifaktan daha ziyade bizim de içinde bulunduğumuz 3. Anadolu ittifakının adayı açıklandıktan sonra Türkiye'de siyasetin yeniden şekilleneceğine inanıyorum. Zira partimiz ve kurulan ittifakımız projeleri ve vizyonu ile Milletimize dar bir çerçeveden değil bizatihi halkın talep ve düşüncelerini kendine görev misyon edinmiştir. Birazda gerçekçi konuşmak gerekirse bizim kimin aday olduğu ya da kiminle ittifak kuracağında daha ziyade kendi ittifakımızın kuracağı Güçlü Türkiye portresi ilgilendiriyor.

  • Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin UYSAL’ın son açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin UYSAL Bey bu açıklamayı yaptıktan sonra birçok kesimde kafalarda soru işareti bıraktı. Özellikle 1. ve 3. konulara bakılırsa Gültekin Bey sanki Sayın Ahmet DAVUTOĞLU ve Sayın Ali BABACAN Bey'i işaret ediyor gibi algılanıyor. Eğer benim düşündüğüm gibi değil ise Millet ittifakında bu iki konuya muhatap olacak bir genel başkan bulunmamaktadır. Gültekin Bey bu konuda belki de halktan gelen tepkilere de tercüman olmuş olabilir. Bizlerde Ülkemizi diğer siyasetçiler gibi geziyoruz ve bunu söylemekte sakınca bulmuyorum gittiğimiz birçok ilde vatandaşlarımız " Ak partiden ayrıldılar parti kurdular neden zamanında madem böyle bir şeyler vardı beraber iken Halka anlatmadılar " şeklinde konuşmalara şahit oluyoruz. Tabi bu soruların muhatabı kendileridir ama görünen o ki ne Millete gelecek ne de deva olabileceklerini Gültekin Bey'de görmüş olabilir diye düşünüyorum.

  • İYİ Parti’de teşkilatlar Genel Başkan Meral AKŞENER’e bağlandı. Sizce Sayın AKŞENER’in bu hamlesi neyi amaçlıyor?

İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral AKŞENER Hanımefendi bir süre önce Sayın Koray AYDIN Bey ve Yavuz AĞIRALİOĞLU Bey'i teşkilatlardan alarak seçim öncesi tabiri caiz ise şok yaşattı. Elbette ki her partinin kendi iç meselesidir ama seçim arifesinde bence talihsiz bir tercih olduğu kanaatindeyim. Zira geçmiş dönemlerde Koray Bey'le aynı siyasi partiden kendisini biliyor ve teşkilatçılığını takip edenlerdenim. Gördüğüm kadarıyla birçok ilde sevilen sayılan hatta İyi partide birçok dostum kendisinden "partimizin ak saçlısı" şeklinde söylemlerini de biliyorum. Bu konu bazı çevrelere de de ilerleyen günlerde partide iki başlılığa neden olacağı şeklinde yorumlanıyor.

  • Türkiye’de ekonomik tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ekonomi bizce şu an Ülkemizin en büyük kanayan yarası. Hayat pahalılığı ve ekonomiye dayalı alım gücünün düşmesi vatandaşlarımızı ciddi manada zor duruma düşürmektedir. Asgari ücretin yetersizliği, üretimin düştüğü ve işsizlik oranı ile enflasyonun tavan yaptığı bir dönemdeyiz. Hükümetin çareler üretmek isterken yanlış politikalar sonucunda engellenemez bir istikrarsızlığa doğru sürüklenmekteyiz. Tabi ki burnumuzun dibinde bir savaş söz konusu ve etkileri muhakkak olacaktır ama maalesef üretim, tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan yetersiz desteklerin oluşmasından dolayı bu ekonomik tablo ile Milletimiz karşı karşıya gelmiştir. Biz Güç Birliği Partisi olarak ekonomik kalkınma anlamında zaman zaman Genel Başkanımız ve Parti sözcülerimiz vasıtasıyla programlarımızı ve projelerimizi anlatıyoruz. İnşallah kısa bir sürede tüm Türkiye'ye bu çalışmalarımızı anlatmaya devam edeceğiz.

  • Selahattin DEMİRTAŞ sizce neden Ekrem İmamoğlu vurgusunu yaptı?

Daha birkaç gün önce Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit ÖZDAĞ' ın Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ açıklamasında sonra Selahattin DEMİRTAŞ' ın Ekrem İMAMOĞLU açıklaması ciddi bir soru işaretidir ya da HDP'nin adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU mu? Şeklinde de yorumlanabilir. Ben Selahattin DEMİRTAŞ'ın bu açıklamasını daha önce konuşulmuş ve Mansur Bey'in ismi gündeme geldikten sonra HDP tarafından nabız yoklandığı kanaatindeyim. Yoksa Millet ittifakının böyle bir açıklaması yok iken Millet ittifakının belediye başkanı hakkında HDP'nin eski eş başkanı cezaevinden neden böyle bir açıklama yaptı anlaşılır değil veya neye kime hizmetle böyle bir ortam yaratmış olabilir. Tabi ki bu soruların cevabı Sayın Ekrem İMAMOĞLU ve cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin DEMİRTAŞ'tadır.

  • Son olarak Muhsin ÇEKDEMİR’in siyasi hedefleri nelerdir? Ya da siyasette ilerleyen dönemde ne gibi düşünceleriniz var?

Yaklaşık 20 yıla yakındır mesleğim gereği ve siyasetin içinde olmam sebebi ile uzun yıllar siyasetçi kimliği taşıyorum. Daha önce uzun yıllar başka partide bulundum ve görevler aldım. Şimdi Güç Birliği Partisindeyim, aktif görev yapıyorum. Geçmiş dönemlerde de kimseyi kırmayan ve giderken hatta gittikten sonra da kimseye kötü bir sözüm olmamıştır. Hala dostlarım ve arkadaşlarımla görüşür bazen fikir alışverişinde bulunurum. Şu an Genel Başkanım Ali KARNAP Bey'in Baş Danışmanlığı görevini yapıyorum. Siyaset hiçbir zaman herhangi bir makam istemedim ve öyle bir hadsizliğimde olmadı. Yarın ne olacağını bilmeden düşünmeden her zaman Büyük Türk Milletinin menfaatleri doğrultusunda fikir beyan ettim ve çalışmalar yaptım. Yine dün olduğu gibi yarın da Ülkem ve Milletim için ne görev verilirse yapmaya hazırım.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli