Musa Kelle’den Yalçın Görgöz’e zehir zemberek sözler!

Eski CHP Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu Üyesi Musa Kelle yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Siyaset 16.12.2021 17:41:00 0
Musa Kelle’den Yalçın Görgöz’e zehir zemberek sözler!

Musa Kelle basın açıklamasında CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün parti tüzüğüne ayrıkırı hareket ettiğini vurgulayarak şu ifadelere ver verdi.

“Yalçın Görgöz tanıkları bile dinlemeden olayı kapattı”

Ben Musa Kelle. 1976’dan beri Cumhuriyet Halk Partisi üyesi idim. Çocukluğumdan beri, rahmetli babamın da eski CHP İl başkanlarından olması nedeni ile hep siyasetle iç içe büyüdüm. Bundan 6 ay önce Kocatepe ve Odak Gazeteleri’nde de yer verilen Emirdağ İlçe Başkanı Barış Can ile başlayan bu ahlâkî değerleri çiğneyen partimize yakışmayan olayın şikayetinde ben tanıktım.

Ne var ki o tarihte tek tanık olduğum için bu dedikoduyu benim çıkardığım algısını oluşturarak il başkanı Yalçın Görgöz tarafından kapatılmaya çalışıldı. Daha sonra Emirdağ İlçe Başkanından duyduğunu söyleyen bir başka tanık daha çıktı. Yalçın Görgöz tanıkları dahi dinlemeden Emirdağ İlçe Başkanı için ceza verilmesine yer olmadığı kararını çıkarttı. Anlam veremediğimiz şekilde bu soruşturmayı engelleme çalışmalarının altında son olarak yeni bir tanığın çıkması ile (Eski Kadın Kolları Başkanı ve Eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Alev Doğru) bu dedikodunun Emirdağ üyesi olan il yönetim kurulu üyesi Ahmet Köksal'dan çıktığı ve dolayısıyla Yalçın Görgöz'ün kendi yönetimine uzandığı için panik olup soruşturmayı kapatmaya çalıştığı anlaşıldı.

“Parti yöneticisi bir kadın iftiraya uğradı, Yalçın Görgöz olayı kapattı”

Cumhuriyet Halk Partisi yöneticisi olan çok aktif bir kadının (ismini vermek istemiyorum rencide olmasın diye) ahlak değerlerini çiğneyen bir konuda iftiraya uğraması nedeniyle CHP İl başkanlığına verdiği ilk dilekçeden itibaren olayların üstü il başkanı Yalçın Görgöz tarafından kapatıldı. Yakın zamanda iftiralı dedikodunun çıkış noktası olan il başkanlığı yönetim Kurulu üyesi Ahmet Köksal hakkında verilen şikâyette

Yalçın Görgöz, bu konuda tanıklık yapacak olan eski kadın kolları başkanı Alev Doğru’nun tanık olarak ifadesini almadan, bugün benim dosyada yardımcı olacak dokümanları sunduğum dilekçeyi de almadan "soruşturmaya gerek yoktur" kararı aldıklarını bugün bana kendisi telefonla belirtti. Sözde bu kararı il yönetimine aldırıyor ama soruşturmanın açılmaması için yönetimini çeşitli bahanelerle yönlendiriyor.

“CHP İl Başkanı sorumluluk almıyor”

Amacı bu konunun partinin il disiplin kurulunda görüşülmesini engelleyip olaydan sıyrılmaktır. Bir il yönetim kurulu üyesinin tüzüğe ve toplum adabına aykırı her türlü davranışı ve konuşması il başkanının sorumluluğundadır. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bunların konuşulması hem partinin kuruluş amacına hem de toplumsal ahlakımıza terstir. Maalesef CHP İl Başkanı bu sorumluluğu almak istemiyor.

“Yalçın Görgöz soruşturmayı engellemek için neden bu kadar çaba harcadı?”

Ayrıca Ahmet Köksal’ın kadınların mahremiyetini konuştuğu, bu ahlâkî değerlere ters sohbet sırasında il başkanının kendisinin ve il yönetiminden 3-4 kişinin de olduğuna dair parti içinde söylentiler var. Yoksa bir il başkanı kendi yönetiminden birinin soruşturulmasını engellemek için neden bu kadar çaba gösterir ki?

“Toplumun önüne hangi yüzle oy istemeye çıkacaksınız?”

Soruyorum devletimizi kuran partide, kadınların en mahremini konuşan il yöneticileri bizzat il başkanı tarafından korunursa, verilen şikayetler işleme koyulmazsa Atatürk 'ün emanetine ihanet edilmiş olmaz mı? Yarın toplumun önüne oy istemeye hangi yüzle çıkacaktır bu yöneticiler?

“Partiden kopmam mümkün değil yönetim değiştiğinde tekrar üye olacağım”

Yalçın Görgöz 'ün parti içindeki kadınlara yönelik fiziksel ve ahlâkî şiddeti kapatma teşebbüslerine tavır olarak protesto amaçlı Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yani 8 Mart 2021'de partiden istifa etsem de İsmet İnönü ve Erdal İnönü ile siyaset yapma şerefine erişmiş bir babanın oğlu olarak partiden kopmam mümkün değildir. Bu yönetim gittikten sonra tekrar üye olacağım.

“Soruşturmayı aç adil sorgulama yap dedim Yalçın Görgöz engelledi”

65 yaşındaki devrimci gelenekten gelen solcu bir üyenin üzerine yani benim üzerime bu olayı yıkmalarına asla izin vermem. Kadınların mahremiyetinin konuşulmasına ve bir de iftira atılmasına ben göz yummam. Soyadımı bu çirkin hadiseyle bir araya getirmem. Bunu bizzat Yalçın Görgöz 'ün kendisine de dedim. Soruşturmayı aç, adil bir sorgulama yap, tüzüğe uygun cezayı ver hem parti temizlensin hem sen bunun altında kalma dedim. O hanım partilimizin bu olayı ilk duyduğundan bu yana yaşadığı mağduriyet haksızlık ancak partinin disiplin organı tarafından giderilebilir dedim ama Yalçın Görgöz disiplin organlarının çalışmasını sürekli engellemiştir.

“İşlem yapılmadığı, tanıkların dinlenmediği parti içindeki evraklarla sabittir”

Hem parti içinde bu ahlaki değerlere uygun olmayan tutumlarda olanların barınamaması için hem de buna göz yumanların bilinmesi için bu yola çıktım. Devrimci gelenekten geldiğim için sözde devrimci olduğunu söyleyip bununla yakından uzaktan alakası olmayan tavırlara girenleri açıklamaktan çekinmem. Bunu tarihsel bir görev bilirim. 9 ay sabrettim ama Yalçın Görgöz adaletle bağdaşmayan örtbas etmeye yönelik tavırlarına devam etti.

Dilekçeleri işleme koymadığı ve tanıkları dinlemediği zaten parti içi evraklarda sabittir.

Benim bunları son çare olarak siz değerli basın mensuplarına bildirmemdeki amacım şudur:

1- Kadınların Cumhuriyet Halk Partisi inde uğradığı sözel fiziksel psikolojik cinsel ve ahlâkî şiddete karşı medya yaptırımını kullanarak bu şiddeti bir nebze önlemek,

2- CHP İl başkanını sizler aracılığı ile görevinin sorumluluğuna davet etmek,

3- Suçluların hakkettiği cezayı parti tüzüğüne uygun olarak almasını sağlamak,

4- Asıl suçlamadın korunup benim üzerime yıkılarak kapatılmaya çalışılmasını engellemek.

Bu bildirimi okuduğunuz için hepinize teşekkür eder. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Musa KELLE / Devrimci Solcu Cumhuriyet Halk Partili

 


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 26 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı