Noter huzurunda dolandırıcılık

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri dolandırıcılık yaptığı tespit edilen üç şahsı yakalayarak gözaltına aldı.

Asayiş 24.12.2021 18:33:00 0
Noter huzurunda dolandırıcılık

Edinilen bilgiye göre Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri farklı tarihlerde çok sayıda vatandaşın müracaatta bulunduğunu dolandırıcılık olayı ile ilgili geniş çaplı bir çalışma gerçekleştirdi.

Çok sayıda vatandaştan aynı şikâyet

Mağdur vatandaşlar polis ekiplerine verdikleri ifadede; kendilerine ait arabalarını U.Ö. isimli şahsa satmak için anlaştıklarını, noterde işlemler gerçekleştikten sonra EFT üzerinden şahısların, mağdurların hesaplarına para gönderdiğine dair dekont gösterdiğini, yapılan EFT işlemlerinin saat 17.00 sıralarında gerçekleşmesinden dolayı paranın mağdurların hesaplarına geçmemesi durumuna karşılık, senet imzalayarak verdiğini, işlemler sonrasında mağdurların hesaplarında para görmemeleri üzerine dolandırıldıklarını beyanla şikayetçi oldular.

10 ildeki 21 olayın sorumluları 1.600.000 TL dolandırmış

Polis ekipleri U.Ö. isimli şüpheli şahsın İ.T. ve Ö.K. isimli şahıslar ile birlikte hareket ettiği, şüpheli şahısların Aydın, Denizli, Isparta, Kütahya, Manisa, Çankırı, Burdur, Muğla ve İzmir ilinde aynı şekilde 21 olay gerçekleştirdikleri, dosya kapsamında aranmalarının olduğu ve toplamda 1.600.000 TL civarında haksız kazanç elde ettikleri tespit etti.

Noterde başka bir vatandaşı dolandırırken yakalandılar

Polis ekipleri şüpheli şahısların geçtiğimiz Çarşamba günü bir araçla ilimize geldiklerini tespit etmesi üzerine U.Ö., İ.T. ve Ö.K isimli şahıslar, noterde bir vatandaşın aracını satın almak için benzer şekilde dolandırmaya teşebbüs ederken suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Tutuklanarak ceza evine gönderildiler

Polis ekipleri şüphelilerin aracında yapılan aramada 2 adet senet defteri, 4 adet SIM Kart ve üzerinde SIM Kart bulunmayan aparata el koydu.

Öte yandan şüphelilerden İ.T. isimli şahsın 10 farklı ilden toplamda 42 dosyadan aranması, 36.500 TL adli para cezası ve 21 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu tespit edildi.

Şüpheli şahıslar dün savcılığa sevk edilirken bugün ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine teslim edildi.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 22 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.9 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 10.5 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı