OLEYİS’ten kadınlar günü kutlaması

Türkiye Otel Lokanta Eğlence Yerleri Sendikası (OLEYİS) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Yaşam 10.03.2022 01:28:00 0
OLEYİS’ten kadınlar günü kutlaması

Afyonkarahisar Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, OLEYİS Afyonkarahisar İl Başkanı Yakup Şenol ve KYK Yurtlar Müdürü Mustafa Asan katıldı. Programa katılan kadınlara fidan dağıtımı yapıldı.

Kredi Yurtlar Müdürlüğü’ne bağlı görevli kadınların yoğun katılım sağladığı programda kadınlara girişte fidan hediye edildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren OLEYİS Afyonkarahisar İl Başkanı Yakup Şenol konuşmasında; “Sayın Müdürlerim, Saygıdeğer kıymetli hanımefendiler ve değerli misafirler. Sözlerime başlamadan önce sizleri muhabbetle selamlıyorum. Saygıyla ve muhabbetle en kalbi duygularımla.

"Bugün omuz omuza mücadele verilen bir gündür”

8 Mart Dünya kadınlar Günü vesilesiyle OLEYİS Sendikamızın düzenlemiş olduğu etkinliğe teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hoşgeldiniz, sefa getirdiniz. Bugün Kadınların taleplerini birlikte daha gür haykırdıkları kendilerini toplumda eşit bir birey olarak yok sayan çağdışı zihniyetlere karşı çıktığı, kadını sömüren, aşağılayan, yok eden sisteme karşı omuz omuza mücadele verdiği bir gündür. Biz kadınlara kapitalist zihniyetin belirlediği bir günde değil. Her zaman el üstünde tutan bir zihniyete sahibiz.

“Kadınlarımız siyasi tarihimizin inşasında büyük rol üstlenmiştir”

Peygamberimiz “Cennet annelerin ayakları altındadır” buyurmuştur. Biz cenneti onların rızasında arayan bir medeniyetin mensuplarıyız. Osmanlıdan günümüze ülkemizde kadınlar erkeklerle birlikte Sosyal, kültürel, Siyasal tarihimizin inşaa ve ihyasında büyük roller üstlenmiştir.

Unutulmamalıdır ki! istiklâl savaşının Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının bulunmadığı hiçbir Sosyal, Kültürel ve siyasal hareket başarıya ulaşmaz. Bugün özellikle kadınlarımızındır. Özellikle altını çizmek istediğim bir konu var! Türkiye Cumhuriyeti’nde kadınlara seçme ve seçilme hakkı 1934 yılında verildi. Ancak bu hak yıllardır hepimizin utancı haline gelen bir eksikliği de beraberinde taşıdı. Baş örtülü kadınlarımız seçti ancak seçilemedi yıllar sonra bu seçilmiş hakkın verilmesine başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimize tüm kadınlar adına teşekkür ediyorum. Çalışma hayatında yaşadığımız sıkıntılar içersinde bizi en çok üzen hanım kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntılar olmuştur. Sendikamız bu sıkıntıların bertaraf edilmesi lain yanınızda olacaktır OLEYİS sorunun bir temel ilke parçası edinmiştir. olmak yerine, çözümün bir aktörü olmuştur

Sözlerimi bitirirken 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyorum. Katılım sağladığınız için tekrardan teşekkür ediyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum iyi eğlenceler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Asan: “Sizleri çok seviyoruz”

Programda söz alan KYK Yurtlar Müdürü Mustafa Asan ise: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Kadınlar bizler için çok önemli. Her ne kadar sizleri ziyaret ettiğimizde kavga etsek tartışsak da sizler çok seviyoruz. Bazen hanım çocukların yanına gidiyor. O zaman değerini daha da iyi anlıyorum. Kadın toplumun temelidir. Kur-anda bildiğiniz üzere kadınlara yönelik sure vardır. Erkeklere yönelik yoktur. İslam dininden önce kız çocukları diri diri gömülüyordu. İslam dininden sonra kadının değeri ortaya çıktı. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Hepinize görevlerinizde başarılar diliyorum. Tekrar gününüz kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci konuşmasında böyle önemli günleri içtenlikle kutladığı fakat bugünlerin bir güne sığdırılamayacağını vurgulayarak “Kadınlar bizim için çok değerlidir, başımızın tacıdır. Gününüz kutlu olsun. Sohbetimiz hep böyle güzel olsun diyorum. Bu tür programların devam etmesini istiyorum. Annelerin kadınların hakları ödenmez. Bir gün değil her gün değerliler. Sizleri bir güne sığdıramam. Anneme ve eşime söylüyorum. Usuldendir günleri kutluyoruz. Onlar her gün bizlerin başının tacıdır. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum sağolun var olun” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam eden programda hanımlar gönüllerince eğlendi. Kendi günlerinde gönüllerince eğlenen kadınların mutlulukları ise yüzlere yansıdı.

 


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli