Olgun yayınladığı açıklamada ‘telefonla oy istemenin hem yasal, hemde etik olmadığını’ vurgulayarak şu ifadelere yerdi;
“Telefonla oy istemek kişisel tercihlere saygısızlıktır”
Sevgili İyi Parti Afyonkarahisar üyeleri ve değerli hemşehrilerim neden telefon ederek oy istemediğim hakkında bir açıklama yapmak istiyorum. Telefon ederek oy istemek bir avukat ve hukuk insanı olarak bana göre etek ve yasal bir yöntem değildir. Bu yöntem insanların özel hayatlarına ve kişisel tercihlerine saygısızlıktır. Bu durum insanları rahatsız etmeye taciz etmeye ve baskı altına almaya yol açar. Ki bizler hala hazırda baskıcı kişisel tercihlere ve halkın iradesine müdahale eden sistemlere karşı duruşumuz da bu yola çıkmış bulunmaktayız. Ayrıca insanların telefon numaralarını izinsiz olarak kullanmak ve paylaşmak da gizlilik haklarını ihlal etmek anlamına gelir.
“Telefonla oy istemedim, istemeyeceğim”
Telefon ederek oy istemek bir seçim propagandasıdır ve Türkiye'de seçim kanunlarına göre seçim propagandası yapmak için telefon kullanmak yasaktır. Bu kanun seçim kurallarının izni olmadan veya seçmen listelerine uygun olmayan şekilde telefon ederek oy isteyenleri cezayı yaptırımlara maruz bırakır. Bu nedenlerle telefon ederek oy isteme hareketini yapmadım yapmayacağım. Seçim kampanyamda daha saygın ve etkili yöntemler kullandım ve kullanacağım.
“Baskıcı her türlü harekete karşıyım”
Bugüne denk yapmış olduğum icraatlarımı ve göreve geldiğinde yapacağım icraatlarımı etik kurallar çerçevesinde paylaşmaktayım. Detaylı bilgi için şahsıma ekibime ve teşkilatımıza ulaşan üyelerimize izahat vermekteyiz. Ayrıca bugüne kadar yönetimlerin baskıcı tavırlarından milletçe usandığımızı da belirtmek isterim. Ben baskıcı her türlü harekete karşıyım ve bunu göstermek için de bu yöntemi tercih etmedim. Sizlerden de bu konuda destek bekliyorum. Egemenlik de iradede hemşerilerimdedir ve ben hemşehrilerimin kişisel iradesine sonuna kadar güveniyor saygı duyuyorum. Bu seçim hepimize iyi gelecek.