Özel sporculara özel etkinlik

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülüyor.

Spor 3.12.2021 18:04:00 0
Özel sporculara özel etkinlik

Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Kocatepe Spor Kompleksi Çiğiltepe Spor Salonunda özel sporcular için organize edilen ve 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği'nin himayesinde bir program yapıldı. Gerçekleştirilen programa Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Sivil Toplum İlişkiler İl Müdürü Abdurrahman Özdilekler, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Erkan Tanyeri ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk katılım sağladı.

Programda Afyonkarahisar Özel Sporcular ve Mor Beyaz Gençlik ve Spor kulübünün özel sporcuları yeteneklerini sergilediler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Slayt gösterisi yapıldı. Voleybol sporcusu Ayten Selanik şiirini okudu. Özel sporcularımız müzik alanındaki yeteneklerini mini bir konserle sergilediler. Basketbol sporcusu Ramazan Koç şiirini okudu. Afyonkarahisar Özel sporcular, Afyonkarahisar Mor Beyaz ve Sandıklı Özçınar Gençlik ve Spor kulüpleri Bocce karşılaşması yaptılar.  Milli sporcu Münevvere Yılmaz ve antrenörü Oğuz Özavar'ın Kafkas gösterisiyle program sonlandı.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 87,5
Hayır
% 12,5
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli