Özkaya: “Depremi önlemek için kimlerin çalıştığı, kimlerin deprem üzerinden siyaset yaptığı belli”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın kanun teklifi TBMM’de gerçekleşen oylama sonucunda kabul edildi.

Siyaset 9.11.2023 03:39:00 0
Özkaya: “Depremi önlemek için kimlerin çalıştığı, kimlerin deprem üzerinden siyaset yaptığı belli”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ve İstanbul Milletvekili Mustafa Demir ile birlikte 108 milletvekili tarafından afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun ile bazı kanunlarda ve 375 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda gerçekleştirilen açık oylama sonucunda kabul edilerek kanunlaştı. 

Toplamda 320 milletvekilinin oy kullandığı kanun teklifine 238 kabul oyu kullanılırken, muhalefet milletvekilleri tarafından ise 82 ret oyu kullanıldı.

“Depremi önlemek için kimlerin çalıştığı, kimlerin deprem üzerinden siyaset yaptığı belli”

Kanun teklifinin kabul edilmesi ile ilgili olarak sosyal medya aracılığı ile açıklamada bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya muhalefet milletvekillerinin deprem üzerinden siyaset yaptığı vurgusunda bulunarak şu ifadelere yer verdi; “İlk imza sahiplerinden olduğumuz Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek kanunlaşmıştır. Muhalafet maalesef bu kadar önemli ve hiçbir siyasi yönü olmayan kanun teklifimize dahi ret oyu vermiştir. Kimin deprem risklerini önlemek için çalıştığı, kimlerin de depremler üzerinden siyaset yaptığı ortaya çıkmıştır. Allah Aziz, Muhterem ve Muazzez Milletimizi her türlü semavi, arizi ve siyasi afetlerden korusun. Kanun Milletimize hayırlı uğurlu olsun…”


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.4 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.9 ° / 8.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu