Pedal çevirerek akaryakıt zamlarına dikkat çektiler

Deva Partisi Afyonkarahisar İl Teşkilatı, Ali Çetinkaya Tren İstasyonu’ndan başlayıp pedal çevirerek şehir turu gerçekleştirdi.

Siyaset 7.11.2021 16:35:00 0
Pedal çevirerek akaryakıt zamlarına dikkat çektiler

Ülke genelinde parti teşkilatı olarak eşzamanlı gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Deva Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, İl Şeçim İşleri Başkanı Jeoloji Mühendisi Selçuk Altıntuğ, Av. Ayşen Deniz, İnş. Mühendisi Merter Gönen, İnş. Mühendisi Ahmet Büyükerkmen ve beraberindeki teşkilat üyeleri ile ‘Deva bisiklette’ mottosuyla genel merkezin organize ettiği 81 ilde başlatılan bir etkinlik düzenlediler.

Ali Babacan Liderliğinde Kurulan DEVA Partisi Afyonkarahisar İl teşkilatı olarak, artan akaryakıt fiyatlarına ve vatandaşları spora teşvik etmek amacıyla pedal çevirerek farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Deva Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık; “6-7 Kasım’da gerçekleştirilecek bir etkinlik olduğunu, bu kapsamında düzenledikleri etkinliğin amacının farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Burada iki önemli neden var. Artan döviz kurları ile doğru orantılı olarak ilerleyen akaryakıt zamlarını karşı farkındalık yaratmak ve bir başka sebebi de bisiklet sporuna teşvik etmek” dedi.

Şehir içindeki bisiklet yollarının fazlalaştırılması ve mevcut yolların güvenli hale getirilmesi gerekliliğini ifade eden Daylık; “Hem yerel olarak hem de genel iktidardan talebimiz hiç değilse şehir içlerindeki bisiklet yollarının fazlalaştırılması hem spor amaçlı hem de yakıt masrafı olmayan bisiklete binmeyi istiyoruz. Paris İklim Antlaşması’nı destekleyen Deva Partisi olarak karbon salınımının daha fazla olmaması doğaya daha fazla zarar vermemek adına bisiklet sporcunun iyileştirilmesi ve geliştirilmesi konusunda bir çalışma başlattık” açıklamasını yaptı.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 87,5
Hayır
% 12,5
  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli