Saadet Partili Ayva; “19 yılda biriken sorunları 19 ayda çözeriz”

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi.

Siyaset 8.11.2021 18:23:00 0
Saadet Partili Ayva; “19 yılda biriken sorunları 19 ayda çözeriz”

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez ilçe Başkanı Hüseyin Ayva gündemi değerlendirerek şu ifadelere yer verdi;

“Saadet partisi Afyonkarahisar merkez ilçe başkanlığı olarak haftalık olarak düzenlemiş olduğumuz basın açıklamamıza hoşgeldiniz. 08 Kasım 2021 günlerden haftanın ilk günü pazartesi.

Geçen hafta değerlendirmiş olduğumuz parke ve kaldırım taşları ile yaptığımız haber ile ilgi Sayın Mehmet Zeybek Başkan “arkadaşlar konuşmak için konuşuyor” dedi. Sosyal medyada yayınlanan canlı yayında bizlerin merak ettiği şu sorularımızın cevabını bekliyoruz.

Parke ve kaldırım taşlarının stoklandığı Afyonkarahisar da kaç tane yer var, buraların girişi ve görevlisi olması gerekmez mi?

Stoklama veya depo alanı için kullanılan yer içeresinde pislik, çöp bulunur mu?

Konu kamu malının kullanımı olduğunda milletin vergileri ile yapılan israf olduğunda biz kimseye yaptığın doğrudur diyemeyiz.

Biz bunu iddia değil bizzat yerinden sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak Afyonkarahisar halkına bunu ulaştırdık aynı gün içerisinde 2 tane canlı video çekerek Afyonkarahisar halkı için bunun bilinmesini sağladık. İnanmayan bizzat gidip yerinde inceleyebilir.

Diğer yandan yapılan su ve ulaşım ücretlerine gelen %10 zam buradaki parke taşları değerlendirilmiş olsaydı zam yapma ihtiyaç kalmayacaktı.

İlimizde acil yapılması gerekenlerin başın da trafik lambalarının dengesiz ayarlanmalarından dolayı trafik sıkışıklığı meydana geliyor bu da zaman kaybı ve enerji israfına sebep oluyor bunun bir an önce giderilmesi gerekir.

Paşa Camisi’nin orda kavşak çalışması güzel oldu teşekkür ederiz. Ama bu kavşağı geçince olan trafik ışıkları sıkışıklığa sebep olduğundan dolayı iptal edilip yan yol bulunarak çözüm bulunması gerekir.

Asfaltlara yapılan tamir çalışmaları hatalı yapıldığından dolayı milli servetimiz olan araçlarımıza zarar vermektedir. Bu tamiratların daha dikkatli ve kuralına uygun yapılması insanlarımız için faydalı olacaktır.

“Sokak hayvanlarıyla ilgilenmediniz”

Sokak hayvanları için kısırlaştırma çalışması sayın zeybek başkan geldiğinden bu yana yapılmadı. Yapılmış olsa hayvanların kulağında küpe olması gerekir. İllede bu hayvanların birini ısırması, zarar vermesini bekliyor arkadaşlar!

Bunların kontrolü yapılsa, yardıma muhtaç olanlar var işe bunların belediyenin barınağına götürülmesi gerekmez mi!

Zafer meydanı, demirciler içi, Anıtpark meydanı, imaret ve yeşil cami de bulunan başı boş hayvanlardan bahsediyoruz.

“Son günlerde en çok duyduğumuz kelime zam”

Sert bir kış bizi bekliyor. Henüz kış başlamadan doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar da bu kışın zorlu geçeceğinin habercisi gibi…

Artık günlük hayatta en çok duyduğumuz kelime "zam" oldu.

Sadece Ekim ayı içerisinde doğalgaz ve akaryakıt ürünlerine 10'dan fazla zam geldi. 29 kuruş, 44 kuruş, 35 kuruş... Hepsi de peş peşe...

-Son 2 yılda Avrupa ülkeleri içinde doğalgaz fiyatına en fazla zam yapan ülke açık ara Türkiye olmuş. En yakın rakibimize bile zam konusunda 3,5 kat fark atmışız.

-Son 2 yılda Avrupa ülkeleri içinde elektrik fiyatına en fazla zam yapan ülke açık ara yine Türkiye olmuş. En yakın rakibimize burada da iki kat fark atmışız.

Her ne kadar TÜİK rakamları güzelleştirmeye çalışsa da milletin çarşı-pazarda, mutfağında, cebinde hissettiği enflasyon %50'leri, %100'leri aşmış durumdadır.

En öncelikli konumuz; bu zam yağmuruna bir son vermek, hayat pahalılığına çözüm üretmek olmalıdır.

Yersiz ve gereksiz tartışmaların, insanımızın öncelikli taleplerinin önüne geçmesine müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz.

“19 yılda biriken sorunları 19 ayda çözeriz”

Biz, milletimizin çarşı-pazardan elinin boş dönmesine razı değiliz.

Biz, Ak Parti iktidarına verilen 19 yılın böylesine heba edilmesinden memnuniyet duymuyor, bilakis üzülüyoruz.

Ama inanıyoruz ki ilk seçimde milletimiz Saadet Partisi'ni güçlü bir şekilde yetkilendirecektir.

O zaman değil 19 yıl, 19 ayda da ülkemizin çehresi değişecek, insanımızın çehresinde uzunca bir süredir kaybettiği tebessümü de yeniden göreceğiz.

Üreterek, israfa ve borca dayalı ekonomiye son vererek hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyacak modellerle hayat pahalılığına son verecek, zam furyasına dur diyecek, insanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.

Ülkemizin içine sürüklendiği problemler tahminlerimizin çok ötesinde, bu problemlerin üstesinden gelmek kolay bir iş değil. En önemli konu bu problemler karşısındaki bizim tavrımız ve yaklaşımımızdır. Eğer bizim yaklaşımımız doğru olmazsa çözüm mümkün olmaz.

Yaklaşım değiştiğinde mağdur kitleleri hasmımız değil, dostumuz görüyoruz demek bile büyük merhaledir. Hemen ardından yolsuzluğa, israfa, şatafata müsaade etmemek kaynak birikiminin ilk adımı olacaktır.

Biz böylelikle beklediğimizden büyük kaynak bulur ve bu kaynaklarla vatandaşın derdini çözeriz.

İlk işimiz üretimi arttırmak olacaktır. Üretim bizim derdimize derman olacaktır. Mesele bu kadar basit lakin sanki bu ülkede iktidarın takip ettiği yoldan başka bir şekilde ekonomi, adalet, eğitim düzelmez gibi bir anlayış var.

Çok kısa bir zamanda problemleri çözmek mümkün, bir insanın yürüyüşünden onun hedefine ne kadar zamanda varacağını tahmin etmek mümkündür.

Bu düşüncelerimle beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.”


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.4 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu