Saadet Partili Hüseyin Ayva Başkan Zeybek’e seslendi

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi. Basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva gündemi değerlendirdi.

Siyaset 29.11.2021 13:09:00 0
Saadet Partili Hüseyin Ayva Başkan Zeybek’e seslendi

Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva’nın açıklaması şu şekilde;

“Hak yerini buldu”

Afyonkarahisar’da kentsel dönüşüm konusunda son sözü Danıştay söyledi. Danıştay, konuyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Hacı Cafer, Hacı Eyüp, Hacı Nuh, Hacı Alioğlu, Mecidiye, Dairecep, Gündoğmuş ve Karamanoğlu Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan mahalleleri ilgilendiren kararı oy birliği ile aldı.

“Detaylı bir teknik rapor yok”

Danıştayın kararında şu ifadeler dikkat çekti: “Yapıların hangi yönlerden can ve mal kaybına yol açma riski taşıdığını kanıtlayacak yeterli bilgi içermediği, söz konusu alana ilişkin detaylı zemin etüdü verisi ve buna bağlı olarak su taşkını konusunda yeterli veri bulunmadığı hususları dikkate alındığında dava konusu alanın riskli alan ilan edilmesi için kanunun ve uygulama yönetmeliğinin öngördüğü koşulların detaylı bir teknik rapor ile oluşturulmadığı sonucuna ulaşılmıştır.”

Hak her zaman bir tanedir batıl çoktur. Sayın Mehmet Zeybek Başkan bu mahalleler riskli alan; hemen yapılmalı diye siz söylemiştiniz!  bu yerlerin riski yokmuş günaydın.

Halkımızın kazanmış olduğu bu haklı mücadelesini kutluyorum ve tebrik ediyorum.

“Yanlıştan dönün”

Bolu belediye meclisinin yabancı uyruklulara yönelik su fiyatlarının dolar kuru üzerinden tahsil edilmesi ve nikah ücretlerinin ise 100.000 TL olarak belirlenmesi büyük bir skandaldır. Bu karar vicdan ile, insaf ve ahlakla ile asla bağdaşmaz. Yabancı uyruklular için alınan, nefret ve ayrımcılık içeren bu kararları kabul edebilmemiz elbette ki mümkün değildir. Yeryüzünde tahakküm kurmak, başkasına nefret ile bakmak, toprağı kendimizden başkası için yaşanmaz kılan anlayış; bizim anlayışımız olamaz.

Biz bir ayağı çukurda olanın öteki ayağına çelme takan anlayışından beriyiz. Irkçılık ve ayrımcılık elbette büyük bir suçtur. Bolu Belediye Başkanını en güçlü şekilde kınıyorum ve bu yanlıştan bir an önce dönmeye davet ediyorum.

Saadet partisi olarak hükümete geldiğimizde; Türkiye de bulunan yabancı uyruklu vatandaşları vatanlarındaki yaşam şartları iyileştirilip vatanlarına geri gönderilecek, onlar da vatanlarına sahip çıkacaklardır.

“TMO pire için yorgan yakmaya devam ediyor”

TMO pire için yorgan yakmaya devam ediyor. Bugün tonunu 4750 TL’ye ithal ettiği 385 bin ton ekmeklik buğdayı sanayiciye 2650 TL’ye satacak. İthal edilen buğdayın her tonu için çiftçinin buğdayına verilen ton fiyatı kadar devlete görev zararı yazılacak.

Fiyat farkı koyan esnafı denetleyen devletimiz buğdayda ton basına 2000 tl zarar edecek olan TMO   Denetleme yapacak mı?

“Bu ülke yönetilemez”

-Faizi yükseltirken; “Faiz dünya gerçeği!”

-Faizleri indirirken; “Nas var!”

-Zam verirken; “Enflasyon %19!”

-Vergi, ceza ve harçlara zam yaparken; “%36,2!”

“İki kere iki kaç eder?” sorusuna; “Alırken mi satarken mi?” cevabını veren bir anlayışla bu ülke yönetilemez!

 

“İktidar bu saldırılara karşı nasıl tavır alıyor?”

Başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidar kanadının tüm kurmaylarının hepsi tek bir ağızdan bu söylemi kullanıyor “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, ekonomik kurtuluş savaşı verdiklerini ve bu mücadeleyi ise ‘manda iktisatçılarının’ anlamayacağını söylemektedir. Ekonomimizi yıkmak isteyen ‘dış güçlerin’ kim olduğu ve onlara karşı son yirmi yılda nasıl tavır aldığınız merak edilmektedir.”

“Bu operasyonları kim gerçekleştiriyor?”

Yaşadığımız ekonomik problemlerde muhalefetin doğrudan nasıl bir dahli olmaktadır? Muhalefet partileri, Merkez Bankasına veya diğer aktörlere talimat mı vermektedir? Sözünü ettiğiniz operasyonları gerçekleştirenler arasında ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Almanya var mıdır? Ülkemizi sözünü ettiğiniz saldırılara karşı ekonomimizi niçin koruyamamaktasınız, bu saldırılara karşı ne yapmaktasınız? Lütfen bu konu hakkında milletimizi de bilgilendiriniz.

 


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.8 ° / 6 ° Güneşli