Şuhut’ta Cumhuriyetimizin 98. yıldönümü törenle kutlandı

Şuhut İlçesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gerçekleştirilen törenle coşkuyla kutlandı.

İlçeler 30.10.2021 18:55:00 0
Şuhut’ta Cumhuriyetimizin 98. yıldönümü törenle kutlandı

Şuhut İlçe Stadyumu’nda düzenlenen törenle Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı. Kutlama törenleri Kaymakam Lokman Düzgün, Belediye Başkanı Recep Bozkurt, halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlamasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Kaymakamı Lokman Düzgün; “Bundan 98 yıl önce bugün tesadüfe bakın ki böyle bir Cuma günü öğleden sonra Cumhuriyet ilan edildi ve tüm dünyaya duyuruldu. Bugün ise dedelerimizin bize mirasıdır Cumhuriyet. Nice zorluklarla kurulan Cumhuriyetimizin değerini iyi anlamalı ve onu korumayı kendimize bir görev bilmeliyiz. Devletimiz ve milletimiz aleyhine çalışan şer odaklarına karşı bizim üstümüze düşen görev, milletçe kenetlenmemiz, milli iradeye karşı her türlü faaliyetlerin karşısında olduğumuzu tüm dünyaya ilan etmemizdir. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum” dedi.

Tören, öğrencilerin çeşitli gösterileri ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam ederken, öğrencilerin yaptığı resmigeçit ile sona erdi.

Şuhut İlçe Stadyumu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenlerine Şuhut Kaymakamı Lokman Düzgün, Belediye Başkanı Recep Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü V. Onur Bayram, Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan Yassıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu, İlçe Müftüsü Fatih Aytekin, İl Genel Meclis üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.9 ° / 8.6 ° Güneşli