Taytak; “Gazetecilik, objektif basın, demokrasinin olmazsa olmazlarıdır”

Afyonkarahisar Ülkü Ocakları İl Başkanlığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel medya mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Siyaset 9.01.2022 13:53:00 0
Taytak; “Gazetecilik, objektif basın, demokrasinin olmazsa olmazlarıdır”

Basın toplantısına Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı, Afyonkarahisar Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Kaan Diler çok sayıda partili ve ocak mensubu ve yerel medya mensupları katılım sağladı.

Basın toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Afyonkarahisar Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Kaan Diler şu ifadelere yer verdi;

“Sayın Milletvekilim, il başkanım, merkez ilçe başkanım, değerli Asenalar bozkurtlar ve basınımızın güzide temsilcileri hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

“İki yıl üst üste yılın milletvekili seçilmesi onurlandırdı, gururlandırdı”

Değerli Basın Mensupları sözlerime başlamadan önce bizlerden her zaman maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen milletvekilimiz, abimiz ve reisimiz Sayın Mehmet Taytak’ın 2020 ve 2021 yıllarında yerel medyamız tarafından iki sene üst üste yılın hizmet getiren milletvekili seçilmesi bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı. Kendisine bir kez daha huzurlarınızda bizlere bu onuru yaşattığı için şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkürlerimi sunuyorum.

“Ülkü Ocakları’ndan adam gibi adamlar çıkar”

Bildiğiniz gibi Toplumların geleceğini inşa edecek olan unsurlar gençliktir. Bir toplumun en büyük kuvveti ve en hassas yapı taşı gençliğidir. Gençlik her nasıl şekillenir ve yetişirse, o toplumun geleceği de o yönde şekillenmeye başlar.

Tarihten bugüne dek gençliği temel alan, gençliğe yön vermek için politikalar üreten bir anlayış hâkim gelmektedir. Bugün ise bu anlayış doğrultusunda Türk gençliğini İslam ahlak ve fazileti, Türklük gurur ve şuuru ile yetiştirmek üzere faaliyetlerde bulunan Ülkü Ocaklarımız önemli bir etkendir.

Gündelik siyasi meselelerle, birilerinin terör yaftası yapıştırmasıyla veya mafya-çete gibi benzetmeler ile eğitim ve kültür faaliyetlerinden yıldırılmaya çalışılsa da herkes biliyordur ki, Ülkü Ocaklarından eğitimci çıkar, devlet adamı çıkar, siyaset adamı çıkar, bilim adamı çıkar... Kısacası adam gibi adamlar çıkar.

Ülkü Ocakları Alparslan ruhlu, Fatih duruşlu, Yavuz Bakışlı, Yunus Gönüllü dava insanlarının yetiştirildiği, Aziz Sancarların yetiştirildiği, Yiğitlerin yetiştirildiği kutlu bir dergâhtır.

“Ne olmadığımızı duymak yerine ne olduğumuzu görün”

Bu duygu ve düşünceler ile buradaki herkese söylemek isterim ki, gençliğin önemi geleceğin önemidir. Geleceğimiz gençliğimizindir ve gençliğimizin iyi yetişmesi bizim için hayatımız kadar önemli bir meseledir. Bu meseleye binaen değerli Afyonkarahisar halkına diyorum ki çocuklarınızı ülkü ocaklarına gönderin. Ocakta çay içen, sokakta uyuşturucu içmez, ocakta çay içen okulda haytalık etmez, ocakta çay içen genç topluma faydada noksanlık göstermez. Ülkü Ocakları Afyon İl Başkanlığının kapısı genç kardeşlerimize her zaman açıktır. Analara babalara her zaman açıktır. Gelin bir çayımızı için. Ne olmadığımızı duymak yerine ne olduğumuzu görün.

Bu vesileyle; İlimize sunmuş olduğunuz hizmetlerden dolayı ilimizdeki tüm basın-yayın ve internet habercilerimizin temsilci ve çalışanlarının, kamuoyunun gözü kulağı olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, mesailerinde kolaylıklar, görevlerinde üstün başarılar dilerim.

Herkesi saygı ve sevgilerim ile selamlıyorum.

Yüce Allah her zaman Ülkü Ocakları’nın yar ve yardımcısı olsun.”

Kocacan; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan ise; “Çok değerli milletvekilim, ocak başkanım, merkez ilçe başkanım ve basınımızın değerli güzide temsilcileri hepinizi sevgi, saygı muhabbetle selamlıyorum hepiniz hoşgeldiniz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum. Hem ilimizde görev yapan hem de Türkiye’de görev yapan basın mensuplarının kazasız, sağlık sıhhat ve afiyetle geçmesini diliyorum. Sizlerle olmaktan onur duyuyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak ocağımızın ve ocak başkanımızın her daim yanında olduğumuzu belirtmek isterim. İlim ve bilim adamı yetiştirmede katkımız olması açısından her türlü desteğe hazırız. Biz de Afyonkarahisar ilinin birer doğan yetişen büyüyen insanı olarak hem siyasi hem de diğer konularla ilgili ne kadar katkı sağlayabiliyorsak ferasetimizle, ahlakımızla ve önder kişiliğimizle her daim temsilde asla sadakatsiz ya da samimiyetsiz olmadan yolumuza devam edeceğiz. İl Ocak başkanımızın dediği gibi 2020 ve 2021 yılları içerisinde hizmet anlayışı ve Afyon’a taşıdığı hizmetler dolayısıyla Afyon’un enleri sınıfında takdir gören Sayın Milletvekilimize bende il başkanlığım, teşkilatım ve tüm Afyonlular adına teşekkür ediyor. Onur duyduğumu bir kez daha beyan ediyorum” sözlerine yer verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ise konuşmasında şu sözlere yer verdi;

Sayın il başkanım ve değerli yönetimi, sayın il ocak başkanım ve kıymetli yönetimi, saygıdeğer sivil toplum kuruluşları ve değerli yönetimleri, basınımızın fedakâr emekçileri saygıdeğer basın mensupları, kıymetli dava arkadaşlarım, yiğit asenelar ve bozkurtlar konuşmama başlamadan önce hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.

“Gazetecilik, objektif basın, demokrasinin olmazsa olmazlarıdır”

Öncelikle mesleklerini bin bir güçlükle yürüten kıymetli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutluyor, esenlikler diliyorum.

Doğru, dürüst, tarafsız, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak millet vicdanının sesi olan ve bu uğurda birçok zorlukla karşılaşan gazeteciler toplumların itici gücüdür.

Gün olur kameranız düşer, Gün olur en acı haberimizi sizden alırız, Gün olur en mutlu anlarımıza siz şahitlik edersiniz, Gün olur kar demeden kış demeden vatandaşa en doğru bilgiye vermek için çabalarsınız, Gün olur ki çatışma arasında kalırsınız.

Gazetecilik, objektif basın, demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Son yıllarda ülkemizde basın özgürlüğüyle ilgili tartışmalar artarak devam etmektedir. Konuyla ilgili ulusal ve uluslararası boyutta birçok rapor yayımlanmaktadır. Türkiye’yi karalamak ve olumsuz bir tablo çizmek için devamlı suretle raporlar hazırlanıyor.

Basın ve internet özgürlüğü konusunda ülkemizin kötü bir sicile sahip olduğu sıklıkla iddia ediliyor. İşin enteresan olanı ise bu kuruluşların, FETÖ PKK ile mücadelenin, basın özgürlüğüne bir tehdit olduğunu ara ara ileri sürmeleridir.

“Tarafsız ve objektif basın ahlakı ülkemiz için olmazsa olmaz bir nitelik taşıyor”

Özellikle sınır tanımayan gazeteciler örgütü, Türkiye’de muhalif basının sindirildiğini, farklı seslere saygı ve hoşgörünün kalmadığını belirterek eleştiri dozunu ara ara artırdığı söylenmektedir. karalama kampanyalarının 2022'de de hız kesmediğini görmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nde yerel ve ulusal basının sağlıklı bir ortamda gelişimi için her türlü destek mekanizması planlanarak verimli bir politikayla sürdürülmektedir.

İlgili devlet kurumları, yayın kuruluşları, meslek birlikleri ve STK’lar basın temel ilkeleri ve basın etiği çerçevesinde el ele vererek toplumumuzun haber alma ihtiyacını temin etmeyi başarıyla yürütmektedir.

“Bunları tanıyoruz, emellerini biliyoruz”

Ancak, bazı örnekleri eskiye dayanan dışardan fonlanan medya konusu bugün de ayan beyan ortaya çıkmıştır. Bu durum, her durum ve şartta demokrasiden yana tavır koyan halkımız için akıllarda bazı soru işaretleri oluşturmuştur. Bilhassa cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bu kuruluşların hedef tahtasına oturtulmuştur. Tarafsız ve objektif basın ahlakının ülkemiz için olmazsa olmaz bir nitelik taşıdığını düşünüyorum. Genel başkanımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifadesiyle; “bunları tanıyoruz, emellerini biliyoruz.

“Basın emekçilerimiz sizlerin hakkı asla ödenemez”

Bunların iç ve dış işbirlikçilerini dişlerimizi sıkarak izliyoruz. Nereye varmak istediklerini görüyoruz. neleri amaçladıklarını idrak ediyoruz. bunların maskesini indirmeye ant olsun devam edeceğiz. bunların oyunlarını şart olsun azimle bozmayı sürdüreceğiz” Yıllarca üniversitelerde sadece eğitimlerini tamamlama gayesi taşıyan tertemiz milliyetçi-ülkücü gençleri eli satırlı faşistler diye gösterip asıl canileri ve terörist bakiyelerini uslu ve terbiyeli öğrenciler diye yutturmaya çalışan özgürlük bezirgânlarını da insan hakları şarlatanlarını da ne unuttuk ne de affettik.

Gerek görsel basında gerek yerel gazetecilikte gerekse internet medyacılığı ile basında olan biteni mercek altına almak, halkın derdini, mutluluğunu, başarısını paylaşmak çok büyük bir özveri gerektirmektedir. Yerel sorunlara parmak basan, ulusal basının her köşesine haber yetiştiren, değerli basınımız ve kıymetli basın emekçilerimiz sizlerin hakkı asla ödenemez.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 87,5
Hayır
% 12,5
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli