TR33 Bölgesi’ne SOGEP kapsamında 37 milyonluk yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) sonuçları açıklandı.

Ekonomi 5.07.2022 01:55:00 0
TR33 Bölgesi’ne SOGEP kapsamında 37 milyonluk yatırım

Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) tarafından sunulan projeler kapsamında Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden toplam 9 adet proje desteklenirken yaklaşık 22 milyon TL tutarında hibe desteği almaya hak kazanıldı. Projelere ilişkin bilgi ve istatistikler aşağıda yer almakta olup TR33 Bölgesi’nde yaklaşık 37 Milyon TL büyüklüğünde yatırım yapılması öngörülmektedir. Bununla birlikte, kamu, özel sektör ve STK temsilcilerinden 101 kurum ve kuruluşun iş birliğinde yürütülecek projeler kapsamında 35 eğitim faaliyeti gerçekleştirilerek istihdama yönelik eğitimler verilmesi, 76 kişinin istihdam ya da kendi işini kurma suretiyle iş gücüne katılım sağlaması ve 3 adet âtıl kamu binasının ekonomiye kazandırılması sağlanacaktır.

Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Projelerin onay noktasında nihai karar mercii olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a ve süreç boyunca proje geliştirme çalışmaları için desteğini esirgemeyen Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Yönetim Kuruluna şükranlarımızı arz ederiz. Ayrıca proje geliştirme konusundaki gayretleri ve özverili çalışmalarından dolayı paydaşlarımıza da teşekkür ederiz.”


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Salı 24.8 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 22.7 ° / 9.5 ° Güneşli