UGTF; “Atatürk ile savaşıp da kazanan kimse olmadı”

UGTF Afyonkarahisar İl Başkanı Soner Gürsan, Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusu olduğunu belirterek, “Atatürk üzerinden bir şeyler yapılmaya çalışılmasını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Yaşam 1.03.2022 16:57:00 0
UGTF; “Atatürk ile savaşıp da kazanan kimse olmadı”

Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu (UGTF) Afyonkarahisar İl Başkanı Soner Gürsan, Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusu olduğunu belirterek, “Atatürk üzerinden bir şeyler yapılmaya çalışılmasını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Gazeteci Sait Karaduman’ın afyonses.com haber sitesinde gündeme getirdiği ‘HEM’den Ata’ya Saygısızlık’ haberine ilişkin bir açıklama yapan Soner Gürsan, bu tür olayların kendilerine çıkar sağlamak isteyenlere daha çok zarar verdiğini söyledi.

Bugün kadar Atatürk ile uğraşan kim olursa olsun hiçbirinin zafere ulaşamadığının altını çizen UGTF İl Temsilcisi Soner Gürsan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili hassasiyetini bilmeyen yoktur. Mustafa Kemal Atatürk sadece Türk Milleti’nin değil Dünya devletlerinin örnek aldığı ve takdirle karşıladığı bir liderdir. Atatürk üzerinden bir şeyler yapılmaya çalışılmasını şiddetle kınıyoruz. Unutulmamalıdır ki; bugüne kadar Atatürk ile savaşıp da kazanan kimse olmadı. Halk Eğitim Müdürlüğü gibi bir kurumun, girişinde bulunan Cumhurbaşkanları köşesinde bu ülkenin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün yer verilmemesi affedilemez bir olaydır. Bunu yapanların da ‘bizden öncekiler yapmış’ denilerek geçiştirilmesini de kabul etmiyoruz. Başta Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Müdürlüğü’nün de bunu yapanlar hakkında soruşturma açmasını sonucundan da kamuoyunu bilgilendirmelerini bekliyoruz.”


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Çarşamba 26.1 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 8.6 ° Güneşli