Vali Çiçek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı yayınladı

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gündem 9.01.2022 17:50:00 0
Vali Çiçek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı yayınladı

Vali Çiçek mesajında şu ifadelere yer verdi;

“İletişimin en temel taşlarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve sesini duyurmasında en etkili araçtır. Bir kamu görevi yapan basın, halkın haber alma kaynağı, kamuoyunu bilgilendirme, kamuoyu oluşturma açısından büyük önem taşırken, aynı zamanda ifade özgürlüğünün de en büyük güvencelerindendir.

Gazetecilik; toplumun gereksinim duyduğu haberleri üreten, tanık olduğu olayları ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak doğru, tarafsız ve kişilik haklarına saygı göstererek aktaran ve bunlardan dolayı içinde bulunduğumuz iletişim çağının en önemli mesleklerinden biridir. Gazeteci arkadaşlarımız, olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlamakta, aynı zamanda ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik tanıtımına da önemli katkılarda bulunmaktadırlar.

2021 yılı hepimiz açısından zor bir yıldı. Ancak hayata geçirdiğimiz projelerin hızla tamamlanması, turizm potansiyelimizin artması ve kamuoyunda genişçe yer bulması açısından verimli bir yıldı. Özellikle Frigya bölgesinde yapılan çalışmalar ve Ayazini ile Emre Gölü bölgesinde yaşanan turist hareketliliği bizleri oldukça mutlu etti. Bu bölgedeki çalışmalar ve artan ziyaretçi ilgisi ulusal basında geniş yer bulduğu gibi aynı şekilde yerel basınımızdan da büyük destek gördü. Yıl içerisinde yaptığımız birçok çalışmanın kamuoyuna doğru bir şekilde aktarılması noktasında da basın mensuplarımızın önemli katkıları olmuştur. Bu sebeple gazete, TV, radyo, ajanslar, internet medyası ve tüm basın camiası çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı günümüzde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile ilimizin ve ülkemizin sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplumdaki mekanizmanın daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olmak; ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için olumlu rol üstlenmeye devam edecektir.

Bu düşüncülerle, mesleğin gerektirdiği etik ve ahlak kuralları doğrultusunda ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışıyla görevlerini özveriyle yerine getiren, milletimizin adeta gören gözü, işiten kulağı olan basın mensuplarımızın gösterdikleri fedakârlık ve gayretlerini takdirle karşılıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyorum.”


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 87,5
Hayır
% 12,5
  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli