Vali Çiçek; “Gençlerle bir arada olmak bizleri çok mutlu etti”

Vali Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, "Lider Genç Kitap Kahve" projesi kapsamında 81 ilden gelen 81 gençle söyleşi yaptı.

Gündem 19.12.2021 18:28:00 0
Vali Çiçek; “Gençlerle bir arada olmak bizleri çok mutlu etti”

Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen Afyonkarahisar Girişimci Genç Liderler Derneği ev sahipliğinde düzenlenen proje kapsamında 81 ilden gelen 81 genç 4 gün süren eğitim programına katıldı.

Programın 4'üncü gününde Vali Gökmen Çiçek "Kamu Yönetiminde Gençlerin Yeri", Belediye Başkanı Mehmet Zeybek "Yerel Yönetimlerde Gençliğin Önemi ve Yapılan Çalışmalar", AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise "Üniversitelerde Gençlik Çalışmalarının Önemi" hakkında söyleşi yaptı.

Projelerini anlattı

Vali Çiçek, 18 aylık görev süresince hayata geçirdiği projeleri, yapılan çalışmaları ve kamuda yaşadığı deneyimleri paylaştı. Kadın Kültür Evleri ve Kadın Kooperatifleri Projeleri, TDV Kitap Kahve Projesi, Erenler’e yapılan karakol, tüm ilçelerde ve il merkezinde faaliyete geçirilen spor yatırımları ve gençlerin spora yönelmeleri için yürütülen çalışmalar, Frigya’da Ayazini ve Emre Gölü ile başlayan turizm atağı ve bölgede yapılan çalışmalar konusunda gençlere bilgiler verdi.

Şehrimizin gönül elçileri olarak görüyoruz

Program öncesinde, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu telefonla arayan Vali Çiçek, gençleri Bakan Kasapoğlu ile buluşturdu. Programın Afyonkarahisar Girişimci Genç Liderler Derneği tarafından organize edildiğini dile getiren Vali Çiçek: "Türkiye'nin her şehrinden gençlerle bir arada olmak, onlarla sohbet etmek ve münazaralar da bulunmak bizleri çok mutlu etti. Hem de inanılmaz bir manifesto hazırlamışlardı. Bizde burada gençlerin fikirlerinden çok yararlandık. Bizde onlara kendi fikirlerimizi söyleme imkânı bulduk. Zaferin şehrinde çok güzel bir söyleşi yaptık. Biz, proje kapsamında Afyonkarahisar'da gelen 81 gencimizle görüşmeye devam edeceğiz. Onları fahri Afyonkarahisarlı olarak kabul ediyoruz. Şehrimizin gönül elçileri olarak görüyoruz. İnşallah farklı programlarda yine bir arada oluruz" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de 81 ilden gelen 81 gence Afyonkarahisar'ı tanıttıklarını belirterek, her zaman gençlerin yanlarında olduklarını ifade etti.

Programda gençler merak ettikleri konularda soruları da yönelttiler.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 87,5
Hayır
% 12,5
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli