Vali Çiçek: “Tüm Afyonkarahisar için çok önemli bir merkez”

Dün ki mesaisine Sandıklı İlçesi’nde başlayan Vali Gökmen Çiçek, “Geleneksel Tıp Merkezi” ile çarşı yapılması planlanan alan ve sebze üretimi yapan Koyuncu Seracılık firmasını ziyaret etti.

Gündem 3.03.2022 17:34:00 0
Vali Çiçek: “Tüm Afyonkarahisar için çok önemli bir merkez”

Dün ki mesaisine Sandıklı İlçesi’nde başlayan Vali Gökmen Çiçek,  “Geleneksel Tıp Merkezi” ile çarşı yapılması planlanan alan ve sebze üretimi yapan Koyuncu Seracılık firmasını ziyaret etti.

İlk olarak “Geleneksel Tıp Merkezi” adıyla Hüdai Kaplıcalarında faaliyet gösteren, hacamat, kupa, sülük, doktor balık tedavileri, tuz odaları ve çamur banyolarıyla şifa dağıtan merkezde incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın açmış olduğu Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TAGDEP) kapsamında ilçeye kazandırılan Geleneksel Tıp Merkezi hakkında Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’den bilgiler aldı.

Afyonkarahisar için çok büyük bir hizmet

Geleneksel Tıp Merkezi’nin sadece Sandıklı için değil, Afyonkarahisar için çok büyük bir hizmet olduğunu belirten Vali Gökmen Çiçek, merkezin tüm Afyonkarahisar için çok önemli ve çok özel olduğunu düşündüğünü ifade etti. Vali Çiçek şöyle devam etti: “Yine Afyonkarahisar’ın kalbi Sandıklı’dayız. Daha önce Geleneksel Tıp Merkezi’ni başkanımız ve kaymakamımızla beraber ziyarette bulunmuştuk. O zaman inşaat halindeydi. Bittiğinde muhteşem olacak diye söylemiştim. İçerisinde doktor balıklar, hacamat yapılacak alanlar, ozon tedavisinin olduğu yerler, çamur banyosunun olduğu muhteşem bir merkez olmuş. Az önce Belediye Başkanımız da konuşurken kendisi Sandıklı’yı sandıklı yapan çamur banyolarıdır diye söylemişti. Gerçekten Türkiye’de insanların akın akın çamur banyosu için geldiği, yurtdışından insanların geldiği bir bölge burası. İçeride en hijyenik ortamda sağlıklarına kavuşabilecekleri ortamlar da hazırlanmış çamur banyosu açısından. Binanın bitmiş olduğunu görmekten dolayı müthiş heyecanlandık. Sadece Sandıklı için değil, Afyonkarahisar için çok büyük bir hizmet.  Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Belediyemiz tarafından yapıldı. Belediyemiz de burada çok ciddi şekilde hem kaynak ayırarak hem süreci takip ederek başından itibaren en iyi şekilde yapılmasında gerçekten büyük gayret göstererek Afyonkarahisarlıların Sandıklıların hizmetine açtık. Ben tüm Afyonkarahisar için çok önemli, çok özel olduğunu düşünüyorum. Ve buradan tüm vatandaşlarımızı Geleneksel Tıp Merkezi’nde geleneksel tedavinin en iyi imkânlarda yapılması için davet ediyorum. Gerçekten muhteşem bir alan. İnşallah buranın tıklım tıklım dolduğunu da yakın zamanda göreceğiz. Vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek için, burasını yaptığı için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sürekli ilkleri yapıyor. Bu da gerçekten Türkiye açısından bu manada ilklerden birisi. Tebrik ediyorum.”

Hüdai kaplıcalarının bulunduğu bölgede ilçenin kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla planlanan tarihi ve turistik çarşı alanında da incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’den proje kapsamında yapılacak çalışmalara dair bilgiler aldı.

Son olarak 3 ay önce faaliyetlerine başlayan, 120 kişinin çalıştığı ve 100 kadına istihdam sağlayan Koyuncu Seracılık firmasını ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, iç ve dış piyasaya dört mevsim üretim yapan şirketin İşletme Müdürü Mehmet Hanifi'den yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 87,5
Hayır
% 12,5
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli