Veysel Eroğlu’nu duygulandıran isim

Afyonkarahisar Milletvekili ve Eski Tarım Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezini ziyaret etti.

Siyaset 27.06.2022 22:31:00 0
Veysel Eroğlu’nu duygulandıran isim

Ziyaret esnasında oldukça duygulanan Eroğlu, Hatıra Merkezi projesini hayata geçiren Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt'a, tüm Şehit ve Gazilerimiz ile birlikte şahsım adına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Girmeden önce Fatiha okudu

Hatıra Merkezinin tüm bölümlerini dikkatle inceleyen ve her bölüm ile ilgili detaylı bilgileri Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi projesinin fikir, tasarım ve uygulamasını gerçekleştiren Gazeteci Yazar Murat Akarçay'dan ayrıntılarıyla alan Bakan Eroğlu, Kût'ül-Amâre Kuşatmasının bulunduğu bölüme, Fatiha Suresini okuyarak girdi. Kût'ül-Amâre'nin bilinmesi konusunda çok emek harcadıklarını belirten Eroğlu, Kût Bölgesinde Şehit düşen Şuhutluların isimlerini yakından inceledi.

Dedesinin ismini görünce çok duygulandı

Ayrıca, Kût'ül-Amâre savaşında bir askerin çantasından çıkan ve on altı sayfasında yaralı askerin parmak izinin bulunduğu Kanlı Kuran-ı Kerimi dikkatle inceleyen Veysel Eroğlu, bu emanetin Şuhut için büyük manevi bir değer olduğunu belirterek, merkezin daha sıkı korunması ve daha fazla kitlelere tanıtımı noktasında; Başkan Recep Bozkurt'a rica talebini iletti. Balkan Savaşları ve Sarıkamış Harekâtı Bölümünde aynı zamanda Balkan Savaşları Şehidi olan Dedesinin isminin bulunduğu tabelayı okurken oldukça duygulu anlar yaşayan Eroğlu, iç güvenlik ve terör şehitlerinin bulunduğu bölümü gezerken Allah hepsinden razı olsun, haklarını helal etsinler, nur içinde yatsınlar dedi.

Bendeki materyalleri vereceğim

Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi projesinin gelişimi noktasında bir Şuhutlu olarak her türlü katkı ve desteği sağlayacağını belirten Veysel Eroğlu ayrıca elinde bulunan çeşitli materyalleri sergilenmesi için Şuhut Belediye Başkanlığı'na teslim edeceğini belirtti. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın maneviyatı açısından birçok il ve İlçeye örnek teşkil edecek çok önemli bir eser ortaya çıkartılmış bu noktada, memleketim Şuhut'a böyle bir değer kazandırıldığı için gurur duydum dedi.

 

 


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 87,5
Hayır
% 12,5
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli