Yurdunuseven: “Biz bu coğrafyanın kaderini belirleyen ve belirleyecek olan ülkeyiz”

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı olarak İdlip’de düzenlemiş oldukları ziyaretlerle ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Siyaset 22.06.2022 00:11:00 0
Yurdunuseven: “Biz bu coğrafyanın kaderini belirleyen ve belirleyecek olan ülkeyiz”

“Ülke olarak burada da haksızlığa zulme sessiz kalmayacağız”

Yurdunuseven basın açıklamasında: "Her daim hakkın ve hukukun bu ülkedeki en büyük takipçisi olmuş AK Partimizin İnsan Hakları Birim Başkanlığı olarak on yılı aşkın bir süredir içerden ve dışardan beslenen savaşın getirdiği huzursuzluk, sivil katliamlarının yaşandığı Suriye'nin Kuzey Bölgesi’nde ziyaretler düzenledik. Kahraman ordumuzun bölgeye adım atmasıyla refaha ve huzura kavuşmuş ve yaraların sarılmaya başlandığı İdlip’de gönüllülerimizle, kurumlarımızla, yetimlerimizle bir araya geldik. Bu insanlar bizim insanlarımız. Ülke olarak dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa, zulme sessiz kalmadıysak burada da kalmadık, kalmayacağız.

“Suriye’deki savaşın faturasını sivil insanlar ödedi”

Suriye'de büyük bir insanlık dramı yaşandığına vurgu yapan Yurdunuseven; "Hiçbir savaş ahlakında, etiğinde olmayan tutumların sergilendiği Suriye'de bilhassa kuzey bölgesinde savaşın faturasını ne yazık ki sivil insanlar ödedi. Burada yaşanan bütün zulümlere ilk günden beri susmadık. Kendini medeni addeden dünyayı beşten ibaret sanan devletlere her fırsatta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde burada yaşayan sivil halkın çok daha mühimi çocukların yaşadıklarını dile getirdik. Ancak Suriye'de iç savaşın başlamasının üstünden 10 yılın üstünde bir zaman geçmesine rağmen bugün hala dünya sağır, kör ve dilsizi oynamaya devam ediyor. Ortak tarihimiz, akrabalıklarımızın olduğu bu insanlar sorunun kaynağı değil mağdurudurlar. Varil bombalarından kaçan bu insanların yaşadıklarına kayıtsız kalmak bizim medeniyetimizin kültürümüzün hiçbir yerinde örneği yoktur.

“Kızılay, AFAD ve vakıflarımız aracılığıyla çok güzel işler başardık”

Suriye'de Türkiye'nin büyük işler başardığının altını çizen Yurdunuseven; "Kahraman Türk Ordusu hem mazlumların yanında olmak hem de burada bir terör devleti kurulmasına müsaade etmemek amacıyla girdiğinden beri hamdolsun Suriye'nin kuzeyinde münferit olaylar dışında refah ve huzur hâkim. Buradaki şehirlerde Kızılay, AFAD ve vakıflarımız aracılığıyla çok güzel işler başardık. Bütün bu işleri yerinde görüp tespit etmek amacıyla Dünya Mülteciler Günü'nde İdlib'deydik. AK Parti İnsan Hakları Başkanımız Leyla Şahin Usta, başkan yardımcılarımız ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanımız Hakan Çavuşoğlu ile birlikte Kafr Yahmul'da bulunan Kehf Yahmul Zirai Araştırma Merkezi'ni ziyaret ederek burada tarımsal faaliyetleri arttırmak maksadıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldık. Kemmune Recep Tayyip Erdoğan Yerleşkesi içerisinde yapımı tamamlanan Briket evler ve devam eden yeni yerleşim yerlerini gezdik. Yetimlerimize umut, bir millete burada can olan Kızılay'ımızın Al Ardiye Kızılay Yetim Kampı'nı gezerek buradaki hizmetleri bizzat gördük. Yine Kızılay'ımıza ait ekmek fabrikası ile sevgi mağazasında verilen hizmetleri yerinde inceledik. Gün sonunda Hatay Valimiz Rahmi Doğan ile birlikte gerçekleştirdiğimiz değerlendirme toplantısında aldığımız notları yapılması gerekenleri tekrar gözden geçirdik.

“Biz bu coğrafyanın kaderini belirleyen ve belirleyecek olan ülkeyiz”

Biz bu coğrafyanın kaderini belirleyen ve belirleyecek olan ülkeyiz. Orta Doğu ülkelerini savaş, açlık, kıtlık, kan ve gözyaşına mahkûm etmek isteyenlere artık müsamahamız yoktur. Modernizm kılıfı altında kendini medeni addeden devletlerin ne bu coğrafyaya ne de dünyaya bir faydası olmamıştır, olmayacaktır” ifadelerine yer verdi.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cuma 21.5 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.6 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.7 ° / 3.8 ° Güneşli