Zeybek Başkan: “Müftülüğümüzün her zaman yanındayız ayrımız gayrımız yok”

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret etti.

Gündem 12.03.2022 11:57:00 0
Zeybek Başkan: “Müftülüğümüzün her zaman yanındayız ayrımız gayrımız yok”

Ziyarete AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar Müftüsü Sinan Kazancı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ve beraberindeki heyet katıldı.

Afyonkarahisar Müftülüğü tarafından yapımı tamamlanarak hizmete alınan Takva Kur’an Kursu’nun açılışını yapmak üzere kentimize gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret etti. Cuma namazını Hacı Mehmet Sayın Camii’nde kılan Prof. Dr. Ali Erbaş, TDV Kitap Kahve, Diyanet Gençlik Merkezi ve Engelsiz Kur’an Kursunun da açılışını gerçekleştirdi.

“Belediyelerimiz büyük destek oluyor”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş; Belediyelerin kendilerine verdiği destekten söz etti. Diyanet İşleri’nin çalışmalarına yerel yönetimlerin büyük katkı sağladığına dikkat çeken Erbaş; “Bugün kadim şehrimiz Afyonkarahisar’da bir dizi programa katılacağız. Programımız dahilinde hayır sahibi kardeşimiz tarafından yapımı tamamlanan Hacı Mehmet Sayın Camii'nde Cuma namazımızı idrak edeceğiz.  Afyon'da Kur'an kursu hizmetlerimiz hızla ilerliyor. 4-6 yaş Kur'an kurslarımız bizim için önemli bir proje.  Müftülüğümüzün açmış olduğu yeni bir 4-6 yaş Kur'an kursu var orayı da inşallah ziyaret edeceğiz.  Hocalarımızla, müftülerimizle toplantılar yapacağız. Diyanet hizmetlerini, din hizmetlerini nasıl daha nitelikli hale nasıl getirebiliriz, müftülerimiz de bu konuyu istişare edeceğiz. Cenab-ı Hak yapacağımız bu faaliyetlerimizi hayırlı eylesin, hayırlara vesile eylesin. Bu vesileyle Belediye Başkanımızı makamında ziyaret ettik. Çünkü bizim hizmetlerimize en fazla katkı sunan, çeşitli zamanlarda bizlere destek olan en önemli kurumlarımız yerel yönetimlerimiz ve başkanlarımız. Bu vesileyle Afyonkarahisar’da çalışmalarımıza destek olan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyorum” dedi.   

“Müftülüğümüzün her zaman yanındayız ayrımız gayrımız yok”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise Afyonkarahisar Belediyesi olarak İl Müftülüğümüzle her zaman iş birliği halinde çalıştıklarını söyledi. Şehrimizin gelişimi adına el birliği ile çalıştıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Bir dizi açılış gerçekleştirmek üzere şehrimize teşrif ettiniz. Bu esnada bizi de onurlandırdığınız için ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Sayın vekillerimizin kıymetli destekleriyle Afyon’a yapılması gereken ne varsa el ele vererek şehrimize eserler kazandırmaya çalışıyoruz. Müftülüğümüz ve diyanetimiz ne isterlerse her zaman Belediye olarak imkanlarımız dahilinde yanlarınızdayız. Ayrımız gayrımız yok.

Gençlerimizin manevi duygularını da pekişmesinde bir nebze olsun kendilerine yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere…Sizleri aramızda görmekten Afyon'da ağırlamaktan son derece mutluyuz tekrar hoş geldiniz” dedi. Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a çeşitli hediyeler takdim etti.


Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu