İsmail Ögeday


Bu nasıl bir ekonomi yönetimi?

Akaryakıta gelen son ÖTV vergileri ile birlikte bir gecede, akaryakıtın ortalama litre fiyatı 6 liranın üzerine çıkıkarak 34 lirayı gördü.


Şimdi ne olacak? Allah aşkına, Çiftçi perişan kara kara düşünüyor. Daha bir hafta öncesinde mazotun litre fiyatı 23 lirayken, şimdi 34 liraya dayandı.

Ekonominin başında bulunan Mehmet Şimşek’e ve mevcut iktidar yönetimine sosyal medyadan tepki üstüne tepkiler yağmasına rağmen, uygulanan zammı Hükümet umursamıyor bile. Ekonominin başına Mehmet Şimşek geçerse, her şey daha güzel olacak diye ümitlenen, vatandaşın ümidi boşa çıktı. Aksine, Mazotun zamlanması demek, iğneden ipliğe her şeyin zamlanması anlamına geliyor. Artık vatandaşlar zammın z sini bile duymak istemiyor.

Çok sayıda vatandaş ve emekli “aman benim maaşımda zamlanmasın, hiçbir şey de zamlanmasın bu ne? Allah aşkına, son 10 yıldır tadımız ve tuzumuz kalmadı “ diyerek tepkilerini dile getiriyorlar, bizler gazeteci olarak, bizzat şahidiz. Genel seçimlerde, Ak Partiye oy verenlerin ise, sinirden ağzını bıçak açmıyor. Bazıları da “Keşke oyumu vermeseydim, böyle olacağını bilseydim” diyerek, tepkisini dile getiriyor.

Dolar ve Euro durduğu yerde pirim yaparken, hızla yükselirken Türk parası, maalesef bu her iki para biriminin karşısında, kan kaybetmeye devam ediyor. Vatandaşın ulaşım gücü ve alım gücü Akaryakıtın, doların, Euro ve Altının karşısında sürekli düşüyor. Her geçen gün, yoksullar ve fakirler ordusuna yenileri ekleniyor. Önümüzde yerel seçimler var, Hükümet çalışan memura yüzde yüze yakın zam yaparken, emekliye hala hak ettiği zammı veremedi.

Hele hele son olarak EYT den emekli olanlar, daha çok şikâyetçi. Evet, önümüzde yerel seçimler var, 2024 yılı mart ayında seçimler var, çok sayıda vatandaş “bu gidişat gidişat değil, iktidar partisi bu şekilde bir politikayla devam ederse, yerel seçimlerde çok sayıda belediye yi kaybedecek, artık vatandaşa verebilecekleri bir şeyleri kalmadı, bu iktidar bir sonraki genel seçime kadar, ne verdiyse misli ile geri alacak sizlerde göreceksiniz, kasa boşaldı, kasa bomboş“ diyerek tepkisini gösteren, çok sayıda vatandaş var. 

Öte yandan yapılan zamlar ile ilgili olarak, bazı vatandaşlar da “bu ülkede sadece İyi Partililer, Saadet Partililer, Cumhuriyet Halk Partililer ve muhalefet partilerine oy verenler yaşamıyor, elbette Ak Partiye ve MHP’ye ve oyunu mevcut iktidardan yana kullanan milyonlarca vatandaş var. Bu zamların ceremesini hepimiz çekiyoruz.” Diyorlar.  

Yine son dönemlerde maddi sıkıntı ve ekonomik sıkıntı nedeniyle, bunalımda olan çok sayıda vatandaş Ülke genelinde, suça meyilleniyor. Çözümü suç işlemekte, hırsızlıkta ve başkasının sahip olduğu malda buluyor. Şoför ve dolmuşçu Esnafları artırılan akaryakıt fiyatları nedeniyle, kontak kapatmanın ve işi bırakmanın eşiğine geldi.

Bizim fikrimizi soracak olursanız, ekonomik sıkıntı konusunda, vatandaşlar haklılar mı? Elbette haklılar, Çözüm ise çiftçiye, üretene ve üretileni taşıyana akaryakıtı makul fiyatlardan vermeleri gerekir. Ya da Akaryakıtın fiyatını düşürmeleri gerekir, şu an akaryakıtın olması gereken fiyatı, 15 lira seviyelerinde olmalı ama, maalesef gelin görün ki, iki katından da fazla umarız ülkeyi yönetenler, vatandaşların tepkilerini haklı görüp, gerekeni yaparlar sevgiyle kalın…

AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI!

AK PARTİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN SON DAKİKA; ‘BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYE’

CHP Milletvekili Köksal’dan dikkat çekici paylaşımlar!

Özkaya: “Depremi önlemek için kimlerin çalıştığı, kimlerin deprem üzerinden siyaset yaptığı belli”

Milletvekili Olgun sert iddialara yanıt verecek mi?

Yunus timleri yine geçit vermedi

Dinar'da kaza meydana geldi 7 kişi yaralandı

İyi Parti Milletvekili Olgun’un meclis odasına yakışmayan davranışı!

Afyonkarahisar'da Narkotik Suçlarla Mücadele: 3 şahıs yakalandı

Eğlencemiz Hüzne Dönüşmesin

Bu gelenek Taşoluk Kasabası'nda yüzyıllardır devam ediyor

Başkan Çöl: "Sizi yürekten kutluyorum"

Hsv Hamburg Emirdağ Futbol Okulu'ndan, Koyuncu'ya ziyaret

Suçıkan Park Tesisleri'nde ki yenilikler göz kamaştırıyor

Jandarma komutanından veda ziyareti

Dinar Belediyesi GES projesini tamamladı

Belediye Başkanı Dr. Çöl'ün oğlundan gururlandıran sonuç

Başkan Taylan yatırımların desteklenmesi konusunu değerlendirdi

Çobanlar'da bayram temizliği

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °