İsmail Ögeday


Deist

Aslına bakarsanız memlekette o kadar sorun varken, o kadar yazılması gereken konu varken, benim bu yazıyı yazmam, belki çoğunuz tarafından basit görünebilir fakat, uzun süre düşündüm yazmamak için ama, hak edene de cevap vermek gerektiğini hissettim.


Aslında, kaaleye alıp cevap vermemek en iyisi derler onu da biliyorum ama beyefendi kaşınıyor, ağrıları var sızıları var madem öyle, bizde birazcık dindirelim şunun karın ağrılarını, bu köşemde ekonomi konusundan bahsedecektim, hayat pahalılığını ele alacaktım yazıma başlayınca, işin şekli değişti bir anda.

Bir insanda, birazcık şeref ve haysiyet olur iftira atarken, bir düşünür değil mi? Yukarıda Allah var diye, ben nasıl böyle bir iftarıyı atarım diye, ama adamda Allah inancı olmadığı gibi, yani sizin anlayacağınız adam dinsiz, inancı yok bizzat şahidim. Alkoliğin önde gideni adam. Bu adamla hayat boyu hiç işim olmadı, toplasan 2 defa karşılaştım bu iki karşılaşma neticesinde, notunu verdim bir daha hiç işim olmadı.

Aksine onun bana işi düştü. Hesabı blokeliymiş beyefendinin, bana fatura için rica etti, bende insanlık yaptım, işini gördük. Karşılığına bak sen, boşa dememişler kime iyilik yaparsan seni ilk o halleder diye, bu tipler her yerde vardır bilirsiniz. Dedim ya Adam deist inanmıyor. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’den bahsedilen bir ortamda da sanki asker arkadaşından bahsediyormuş gibi kullandığı cümle aynen şöyle Allah şahit “bir de başımıza Muhammed çıktı” diyor.

Be dinsiz Peygamber efendimiz senin babanın oğlumu da bu cümleyi kullanıyorsun? Onu geçtim geçtiğimiz aylarda Afyon’da yine bir büyüğümüzü kaybetmiştik. İsim vermemeyim onun ardından kalkmış, sosyal medyada "papazın biri daha gitti" diye paylaşım yapmış. Yarın kendisi de geberince, ona da diyecekler papazın biri daha gitti diye değil mi? Dedim ya benim bu adamla oturmuşluğum yok, yemişliğim yok, içmişliğim yok, alışverişim hiç olmadı ne para aldım, ne de para verdim kısaca işim olmadı olmazda. Ama adam kendi kıçını görmezden gelip, ha bire saldırıyor. İşimi yok, gücümü yok anlamadım. Doğru ya böylelerinde din, iman, inanç ve vicdan olmayınca, her türlü çamuru atmaya kalkarlar, bilmeyen biri de bunu gerçek sanır. Allah aşkına senin kime kaç kuruşluk bir faydan oldu anlat da bilelim.

Çok şükür bu insanla hiç işim olmadı, aman olmasında. Şimdi bu dengesiz kalkmış, içip içip sosyal medya dan ona buna verip veriştiriyor. Be dangalak sen önce yediğin onca haltı, burada kırdığın onca fındığı bi düşünsene. Kimsin sen ? Bilmiyor muyuz sanki senin ne mal olduğunu? Bilmiyor muyuz senin burada bir oda başkanını dolandırdığını, bilmiyor muyuz senin burada yaptığın iş nedeniyle, kadınların ve kızların ırzına namusuna göz diktiğini, bilmiyor muyuz senin burada bir konu yüzünden kulağını koparttırdığını, bilmiyor muyuz senin burada bir kadını dolandırıp parasıyla umreye gittiğini, bilmiyor muyuz senin burada o kadar iş değiştirip sonunda sırf sigortadan para almak için, dükkanını yaktığını, Toplum içinde birde göstermelik namaz kılıp, her türlü haltı ye ondan sonra ortalıkta, ona buna sahte yapmacık hareketlerle iyi görün öylemi ?, Sen dinsiz, deist ve ateistin önde gidenisin bunu bilmiyordum, ama öğrenmiş oldum. İşte ne demişler birine bir şey söylemeden önce kendini düzelt.

 

Ama demek ki, düzeltmemişsin derler ya can çıkarda huy çıkmaz diye. En sonunda buradan çekip gittin. Madem kendine yeni bir sayfa açtın işine, ekmeğine bak uğraşma insanlarla, sana giren çıkan yok. Herkes istediği kişiyle oturur, kalkar, misafir eder sana ne ? Senden izin mi alacak millet ? Ha bu arada gittiğin yerde çevremiz çok Evelallah, hala rahat durmazsan kulağını çektirmesini biliriz. Oraya ansızın gelirler, senin haberin bile olmaz, o yüzden sen en iyisi ekmeğine bak, işine bak. Seni başkan etmediler diye de üzülme emi. Gerçi senin karın ağrın başka, senin için fesat, başkalarının gazına gelip ona buna sataşıyorsun, sana madalya takmazlar, anca kendine düşman peydahlarsın durduk yere.

O dalga geçtiğin başkan her kimse oraya 3 dönemdir seçimle geliyor bunu da bil oldu mu. Ha guzum sen. Ya gördünüz mü ? İşte yukarda saydığım tüm bu haltları adam yemiş. Bunları unutturmak için, kendi pisliğini kapatmak için iftira ve çamur kampanyasına başlamış. Ya biz ekonomiden bahsedecektik ama ya konu nereden nereye geldi. Olsun yine de küçük bir detaya girelim ,son dönemlerde iğneden ipliğe A dan Z ye her şeye zam yapıldı. Tek zam yapılmayan ve fiyatı ucuz olan şey ise, poşet. Evet poşette petrol türevi ama ilginç ona zam yapılmadı hala poşet ucuz. Haydi selametle.

 

AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI!

AK PARTİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN SON DAKİKA; ‘BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYE’

CHP Milletvekili Köksal’dan dikkat çekici paylaşımlar!

Özkaya: “Depremi önlemek için kimlerin çalıştığı, kimlerin deprem üzerinden siyaset yaptığı belli”

Milletvekili Olgun sert iddialara yanıt verecek mi?

Yunus timleri yine geçit vermedi

Dinar'da kaza meydana geldi 7 kişi yaralandı

İyi Parti Milletvekili Olgun’un meclis odasına yakışmayan davranışı!

Afyonkarahisar'da Narkotik Suçlarla Mücadele: 3 şahıs yakalandı

Eğlencemiz Hüzne Dönüşmesin

Bu gelenek Taşoluk Kasabası'nda yüzyıllardır devam ediyor

Başkan Çöl: "Sizi yürekten kutluyorum"

Hsv Hamburg Emirdağ Futbol Okulu'ndan, Koyuncu'ya ziyaret

Suçıkan Park Tesisleri'nde ki yenilikler göz kamaştırıyor

Jandarma komutanından veda ziyareti

Dinar Belediyesi GES projesini tamamladı

Belediye Başkanı Dr. Çöl'ün oğlundan gururlandıran sonuç

Başkan Taylan yatırımların desteklenmesi konusunu değerlendirdi

Çobanlar'da bayram temizliği

  • BIST 100

    9548,97%-1,35
  • DOLAR

    32,49% 0,27
  • EURO

    34,57% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2480,21% -0,11
  • Ç. ALTIN

    4143,51% 1,41
Salı 24.8 ° / 9.4 °
Çarşamba 24 ° / 11.5 °
Perşembe 22.7 ° / 9.5 °