İsmail Ögeday


Hoşgeldin bereket ayı

Hayırlısı ile sağlık ve sıhhat içerisinde yeni bir ramazan ayına daha kavuştuk.


Biraz kalbimiz buruk biraz hüzünlü de olsa Ramazan ayı içerisindeyiz. Buruk ve hüzünden bahsettik bundan yaklaşık 50 gün önce ülkemizde asrın felaketini yaşadık, binlerce canımız heba oldu. Onlar bu Ramazan ayında bizlerle birlikte değil. İnşallah Rabbim, onları cennetinde misafir eylesin ve bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Nerede o eski Ramazanlar diyesimiz var, çocukluğumuzda yaşadığımız o Ramazan ayını özlüyor İnsan, her ne kadar oruç tutamasak ta, yarım yamalak oruç ibadetimizi çocukluğumuzda yerine getirsek de o zamanlar her şeyin tadı bambaşka idi. 

İnanın elimizden gelse, o günlere tekrar geri dönmeyi hepimiz isteriz. Kapımıza gelen Ramazan davulcusundan tutunda, akşam saatlerinde hep birlikte, Anne ve babamız ile birlikte aynı sofrada iftar saatinin olmasını, ezanın okunmasını beklemek, işte o an ki haz inanın anlatılmaz yaşanır. 

Çoğunuz yaşamışsınızdır, belli bir yaş aralığında olanlar hatırlarlar o günleri hayal meyal. Hele iftar sonrasında akranlarımız ile, teravih namazlarına gitmemiz, namaz öncesinde, sokakta, camii önünde oynanan o oyunlar ve yorulmak bilmeden koşuşturmaların, inanın yerini hiçbir şey tutamaz. Ramazan ayında, aldığımız nefesin, kıldığımız namazın, tuttuğumuz orucun, açtığımız iftarın, duyduğumuz ezanın kısacası her şeyin tadı inanın bir başka.

Hele hele iftar saatine son birkaç dakika kala, her evde o tatlı iftar telaşının hazzı yok mu? İnanın anlatılamaz, Akşam saatlerine yakın bir zamanda, iftar öncesinde, ekmek fırınlarındaki o muhteşem Ramazan pidesinin kokusu bile bir bambaşka. Büyüklerimiz öyle anlatır, Ramazan ayı insan ömründe iki defa yaz mevsimine denk gelirmiş, hele hele yazın kavurucu sıcağında hem çalışıp hem oruç tutanlara Allah öyle bir sabır verirmiş ki, sormayın gitsin. O dönemlerde bizim yaşımızdakiler de hatırlarlar, yaklaşık 17 saat, 18 saate yakın oruç tutulurmuş tabii yaz mevsimi günler uzun. 

Nasıl ki açılan her iftar sanki gün içerisindeki tutulan orucun mükâfatı gibiyse, Rabbim o günlerde oruç tutanların mükafatını misli ile versin inşallah. Ramazan ayı bereket ayı, yardımlaşma ve dayanışma ayıdır, kardeşlik ayıdır. O nedenle çevremizde yardıma muhtaç, kimler varsa onlara karınca kaderince yardımda bulunmaya çalışalım, fitre ve zekatlarımızı önce aciliyeti olan kişilerden yana kullanalım. 

Rabbim Ramazan-ı Şerifinizi hayırlı ve Mübarek eylesin, tuttuğunuz oruçlarınız ve ibadetleriniz kabul ve makbul olsun. Bir dahaki Ramazan ayına hep birlikte sağlık içerisinde erişmek ümidi ile hoşçakalın…

AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI!

AK PARTİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN SON DAKİKA; ‘BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYE’

CHP Milletvekili Köksal’dan dikkat çekici paylaşımlar!

Özkaya: “Depremi önlemek için kimlerin çalıştığı, kimlerin deprem üzerinden siyaset yaptığı belli”

Milletvekili Olgun sert iddialara yanıt verecek mi?

Yunus timleri yine geçit vermedi

Dinar'da kaza meydana geldi 7 kişi yaralandı

İyi Parti Milletvekili Olgun’un meclis odasına yakışmayan davranışı!

Afyonkarahisar'da Narkotik Suçlarla Mücadele: 3 şahıs yakalandı

Eğlencemiz Hüzne Dönüşmesin

Bu gelenek Taşoluk Kasabası'nda yüzyıllardır devam ediyor

Başkan Çöl: "Sizi yürekten kutluyorum"

Hsv Hamburg Emirdağ Futbol Okulu'ndan, Koyuncu'ya ziyaret

Suçıkan Park Tesisleri'nde ki yenilikler göz kamaştırıyor

Jandarma komutanından veda ziyareti

Dinar Belediyesi GES projesini tamamladı

Belediye Başkanı Dr. Çöl'ün oğlundan gururlandıran sonuç

Başkan Taylan yatırımların desteklenmesi konusunu değerlendirdi

Çobanlar'da bayram temizliği

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °