Nilgün Seçen


Mutluluğun Sırrı

Herkesin mutluluğu hak ettiğine inanıyorum. Tüm insanların zaman zaman mutluluk arayışları olup hayatlarında büyük bir boşluk hissettikleri dönemleri olabilir.


Herkesin kalbine dokunan en önemli şey birey olarak değerli hissedilmektir. Hayatın ağır yükü, yoğun iş temposu, evde yaşanan sorunlar karşısında stres atabilmenin en önemli yolu aslında herkesin severek vakit ayırabileceği bir hobisinin olmasıdır. Hobiler stres attıran en önemli ilaçtır.

Eee kişide kendinin doktoru olduğuna göre, birey çözümleri dışarıda aramak, başkalarını suçlayarak mutsuzluğuna kılıf aramak veya mekân değiştirdiğinde mutlu olacağı zannetmek yerine nereye giderse gitsin kendi iç dünyasında sorunu halletmedikten sonra çözemeyeceğini anlayıp kendi iç dünyasında, kendi beyninde, kendi ruhunda, kendi elinde çözümün olduğunu bilerek kendi kendisini mutlu etmeyi öğrenmelidir. Bu durumda, dışarıda ne kadar olumsuzluk olursa olsun, kendi iç dünyasında mutlu olmayı başara bileni kimse üzemez, hatta yıkamaz!

Müzik, spor, resim, şiir, dans, el sanatları, tiyatro, sinema (vb.) sanatın herhangi bir dalı ile uğraşanlar, mutluluğun anahtarına ’da sahip olurlar. Hobileri hayatlarındaki boşlukları doldurur, ortaya çıkan eserler ise hayatlarını güzelleştirir. Hobileri ile bireyler mutlu; mutlu bireyler ile mutlu aileler, mutlu aileler ile mutlu toplumlar oluşur. Müziğin en etkin tedavi yollarından biri olduğu, ruha iyi geldiği bilinen bir gerçektir. Tiyatro insanın kendisini bulduğu en güzel ifade tarzlarından birisidir. Sanatın evrensel bir dil olduğu ve tüm toplumlarda sağlam bir birlik, beraberlik sağladığı hepimizin malumudur. Hobileri olan insanlar, kendileri mutlu oldukları için etraflarına da mutluluk saçarlar. Evde, işte sıkılan insanların hobi edinmeye teşvik etmek onlara yapılabilecek en büyük iyiliktir. Hobiler insanı negatif düşüncelerden arındırır, hayata olumlu ve pozitif bakmaya sevk eder.

Kültür ve sanat etkinlikleri bir şehrin her anlamda gelişmesini sağlar, o şehre değer katar, şehrin tanıtılması, ekonomik anlamda da arzu edilen düzeye gelmesinde bile katkısı olur. STK’ların etkinliklerine belediyelerin, kaymakamlık, valilik, il müdürlükleri, bakanlıkların, meslek kuruluşlarının, üniversitelerin destek vermesi halinde ise bu olumlu etkiler çığ gibi büyür. Mutlu insanların gücü, mutlu toplum olarak arzu edilen seviye ye ulaşılır. Unutmayalım ki ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.”

Unutmayalım ki mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır, dertler paylaşıldıkça azalır. En büyük zenginlik ruh zenginliğidir. Kendi içerisinde dengesini kuran, mutlu olmasını başarabilen insanı kimse yıkamaz. Aslında mutlu olmak için birilerinin sizi mutlu etmesini beklemeyiniz. Her birimiz ayrı bir değeriz. Bu değerin farkına varıp kıymet bilenler olduğu gibi kıymet bilmeyen, dostça davranmayan, kıskançlık yapan art niyetli kişilerde olabilir. Siz kendi değerinizi bilirseniz size zarar vermek isteyenlere fırsat vermezsiniz. Altın çamura düşmekle nasıl değer kaybetmezse hobileri olan insanlarda asla değer kaybetmezler.

 Sadece kendimiz için yaşamamalıyız. Toplumla paylaşıp elimizi taşın altına sokmasını da bilmeliyiz. Bildiklerimizi paylaştığımızda kendimizde daha mutlu oluruz. Sivil Toplum Örgütlerinin kıymetini bilip topluma hizmet etmeyi de şiar edinmeliyiz. Yaptığımız işi angarya olarak görmeyip severek yaparsak her zaman daha mutlu oluruz. Daima bardağın dolu tarafını görüp yersiz bir şekilde kendimizi ve çevremizi üzmemeliyiz. Polyana gibi pozitif bakış açısı her zaman insan iyi gelir İyi düşünelim iyi olsun. Her şeyden önce biz kendimize inanırsak her türlü sorunun üstesinden geliriz. Kastetmek istediğim, bencil olup sadece ben duygusuyla yaşamak değil, paylaşımcı, uzlaşmacı olup, kendi değerimizin de bilincinde olmayı unutmamaktır.  Tabi ki birlik ve beraberlikten her daim güç doğar. Kısacası hayatı güzelleştirmekte, mutlu olmakta, mutsuz olmakta kendi seçimimizdir. Mutlu olmak için içimizdeki çocuğu asla kaybetmeyelim. Çocuklar için yazığım şiirimdeki gibi;

OLUMLU DÜŞÜN OLUMLU OLSUN;

Umudunu yitirme

Aklına kötü getirme

Yarın çok güzel olacak

Gönlüne neşe dolacak

İyi düşün iyi olsun

Hayatın mutlulukla dolsun

Gam, keder, üzüntü

Sağlığını elinden alır

Olumlu düşünürsen

Tüm dertlerin son bulur

Olumlu düşün olumlu olsun

Kötülükler senden uzak dursun

Seni mutluluklar bulsun

 

Tüm sanatçıların hak ettiği değeri bulması ve herkesin mutluluğun anahtarı olan bir hobiye sahip olması temennisi ile gönlünüzdeki tüm güzel dileklerin gerçekleşmesini dilerim.

 

AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI!

AK PARTİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN SON DAKİKA; ‘BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYE’

CHP Milletvekili Köksal’dan dikkat çekici paylaşımlar!

Özkaya: “Depremi önlemek için kimlerin çalıştığı, kimlerin deprem üzerinden siyaset yaptığı belli”

Milletvekili Olgun sert iddialara yanıt verecek mi?

Yunus timleri yine geçit vermedi

Dinar'da kaza meydana geldi 7 kişi yaralandı

İyi Parti Milletvekili Olgun’un meclis odasına yakışmayan davranışı!

Afyonkarahisar'da Narkotik Suçlarla Mücadele: 3 şahıs yakalandı

Eğlencemiz Hüzne Dönüşmesin

Bu gelenek Taşoluk Kasabası'nda yüzyıllardır devam ediyor

Başkan Çöl: "Sizi yürekten kutluyorum"

Hsv Hamburg Emirdağ Futbol Okulu'ndan, Koyuncu'ya ziyaret

Suçıkan Park Tesisleri'nde ki yenilikler göz kamaştırıyor

Jandarma komutanından veda ziyareti

Dinar Belediyesi GES projesini tamamladı

Belediye Başkanı Dr. Çöl'ün oğlundan gururlandıran sonuç

Başkan Taylan yatırımların desteklenmesi konusunu değerlendirdi

Çobanlar'da bayram temizliği

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,90% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2422,03% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °