İsmail Ögeday


Savaşın kazananı olmaz!

Rusya Ukrayna savaşı beşinci gününde, Rus lider Vladimir Putin eften püften birtakım gelişmeleri bahane ederek, Ukrayna’ya savaş açtı.


Amacı Ukrayna’nın NATO ülkesi olmasını istememesi ve yönetimde bulunan Zelenski yönetimine darbe yapmak. Fakat Putin’in hesabını yapamadığı bir şey vardı, o da Ukrayna halkının sivil direnişiydi. Tabi olayların bu safhaya gelmesinde en büyük pay ise, ABD’nin neden derseniz Ukrayna’ya tabir yerindeyse gazı vererek arkanızda biz varız imajı sergileyerek, Ukrayna Hükümetini Putin’in kucağına bırakıp sonra da kenara çekildi.

Ve Ukrayna kendi kaderiyle baş başa bırakıldı. Ardından, Joe Biden hiçbir sözünü Ukrayna’ya karşı yerine getirmedi. Sadece Putin’e bir takım ekonomik yaptırımlar açıkladı. Putin buna rağmen Ukrayna’da son dört gün ilerleyişini devam ettirdi. Joe Biden’in yaptırım kararları “ya ekonomik yaptırımlar ya da 3. Dünya savaşı “ açıklaması da Putin’i durduramadı. Putin Ukrayna halkının bu denli direneceğini hiç hesaba katmamıştı. Ukrayna hükumeti tarafından alınan bir takım son anda da olsa kararlar Rus ordusunu bir hayli zorladı.18 ila 60 yaş arası Ukrayna halkı silahlanma yoluna gidererek aynı biz Türkler’de olduğu gibi vatan savunmasında, canını ortaya koydu.

Bazıları tankın önünde bazıları da Rus Panzerlerinin önüne attı kendisini. Kiev Ukrayna için önemli bir kent ve burasını da Rus güçlerine teslim etmemek için canla ve başla mücadele ediyor ve hala etmekte. Yaşanan bu gelişmeler ile birlikte, Almanya, Fransa ve Hollanda Ukrayna’ya yardım etme kararı aldı. Bazıları silah ve mühimmat bazıları da insani yardım ve gıda yardımında bulunacağını ifade etti.

NATO Rusya’nın bu haksız saldırısı karşısında eli kolu bağlı kaldı bırakın tüm bunları alacakları kararda VETO bile yediler. Putin tüm bu gelişmeler karşısında sırf geri adım atmamak adına erkekliği yere düşürmemek adına saldırıya devam etti. Fakat Ukrayna’ya girdiğine de pişman oldu desek yeri var çok sayıda kayıp verdi ve ekonomik anlamda zora düştü. Ne Nükleer gücü ne uçağı ne tankı Ukrayna’nın halkı karşısında herhangi bir etkiye sahip değil inlığın gücü karşısında hiçbir güç duramaz bu da en önemli gerçeklerden bir tanesi.

Rusya borsası yüzde kırk düştü savaş öncesi 71 Rus Rublesi 1 ABD doları iken savaş esnasında, 81 Rus rublesi 1 ABD dolarına tekamül etti. Yani bu da demektir ki Rus ekonomisinin parası da yüzde 10 değer kaybına uğradı. Son günlerde Rus lider Putin masaya oturup anlaşacağını ifadelendirdi. Umarım insani açıdan bir anlaşma sağlanarak her şey eski moduna döner yoksa bu savaşın ne kazananı ne de kaybedeni olur her iki tarafta kaybeder insanlık kaybeder. Sevgiyle kalın...

AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI!

AK PARTİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN SON DAKİKA; ‘BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYE’

CHP Milletvekili Köksal’dan dikkat çekici paylaşımlar!

Özkaya: “Depremi önlemek için kimlerin çalıştığı, kimlerin deprem üzerinden siyaset yaptığı belli”

Milletvekili Olgun sert iddialara yanıt verecek mi?

Yunus timleri yine geçit vermedi

Dinar'da kaza meydana geldi 7 kişi yaralandı

İyi Parti Milletvekili Olgun’un meclis odasına yakışmayan davranışı!

Afyonkarahisar'da Narkotik Suçlarla Mücadele: 3 şahıs yakalandı

Eğlencemiz Hüzne Dönüşmesin

Bu gelenek Taşoluk Kasabası'nda yüzyıllardır devam ediyor

Başkan Çöl: "Sizi yürekten kutluyorum"

Hsv Hamburg Emirdağ Futbol Okulu'ndan, Koyuncu'ya ziyaret

Suçıkan Park Tesisleri'nde ki yenilikler göz kamaştırıyor

Jandarma komutanından veda ziyareti

Dinar Belediyesi GES projesini tamamladı

Belediye Başkanı Dr. Çöl'ün oğlundan gururlandıran sonuç

Başkan Taylan yatırımların desteklenmesi konusunu değerlendirdi

Çobanlar'da bayram temizliği

  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °
Pazar 23 ° / 10.7 °