Nilgün Seçen


ŞÖLENLE TAÇLANAN GENEL KURUL

Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Dernekleri Federasyonu tarafından 28. Uluslararası Antalya Türk Dünyası Kültür ve Sanat Şöleni gerçekleştirildi.


Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Dernekleri Federasyonu tarafından 28. Uluslararası Antalya Türk Dünyası Kültür ve Sanat Şöleni gerçekleştirildi.

28-29-30 Ocak’ta gerçekleştirilen şölende Afyon ve Antalya’da dahil olmak üzere güzel yurdumun dört bir tarafından ve yurt dışından gelen çok sayıda kıymetli sanatçılar sahne aldılar. Eserlerini sergilediler.

Neredeyse tüm sanat alanlarına ilişkin güzellikler paylaşıldı. Ses sanatçıları, söz sanatçıları, yazarlar, şairler, tiyatro sanatçıları, aşılar, ressamlar, fotoğraf sanatçıları, el sanatları sanatçıları, birbirinden güzel yeteneklerini, eserlerini sergilediler. Orada herkes kendi zevkine, ruhuna uygun bir güzellik buldu. Şölen dediğin ancak bu kadar güzel olabilirdi.

Aramızda gençlerimiz, orta yaşlılarımız, ileri yaşta olanlarımızda vardı. Ancak herkes kendisini oldukça genç ve dinç hissetti. Katılan herkes orada mutluluğu yakaladı. Gözümüze, kulağımıza, ruhumuza hitap edildi. O kadar güzel dostlukların kurulmasına da vesile oldu ki ASKEF bir aile olarak bilindi. Üç gün boyunca şaheser olarak adlandırabileceğimiz resimler, fotoğraflar, el sanatlarının güzel örneklerinden eserler sergilendi.

Her gün kıymetli şairler, şiirlerinden örnekler sundular. Ses sanatçıları şarkıları ile kimi zaman coşturdular, kimi zamanda farklı duygularla yüreklerimize dokundular. Birbirinden güzel şarkıları seslendiren koro da keşke bende burada olsaydım ve koroya katılsaydım dedirttiler.

Kadına şiddette HAYIR’ı en güzel anlatmanın yolu olan tiyatro gösterisi ile toplumsal mesaj verdiler. İşte gerçek sanat budur dedirten aşıklar sazları ile sözleri ile kalplere taht kurdular. Bir tarafta sanat müziği, bir tarafta batı müziği, bir tarafta halk müziği söylenirken kimi zaman duygulandık, hüzünlendik, kimi zaman neşelendik. Sanki yurdumuzun tüm güzel köşelerine gittik geldik. Yurt dışındaki Türk Dünyasının kıymetlilerini de dinleyip Türk Dünyası sen ne güçlüsün ve ne kadar köklüsün diye gururlandık. Çok kıymetli Genel Başkanımız Savaş ÜNAL’ın güftesini yaptığı “Selam olsun bizden Türk Dünyasına” isimli muhteşem eserle de coştuk.

Antalya’nın gezilmesi, görülmesi gereken yerlerini, doğa güzelliklerini hep birlikte gezdik. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla andık. Kahramanlarımızla gurur duyduk.

Katılımcılar sahnede sırayla yer aldılar. Bizleri diyar diyar dolaştırıp harika duygular yaşattılar. Sevgiyle, saygıyla güler yüzle karşılandık her daim. Akşam programlar bitse de ayrılamadı hiç kimse salondan. Gündüzler bitti geceler bile yetmedi kurulan dostluklara bitmek bilmeyen güzel sohbetlere. Kimse ayrılmak istemedi şölenden devamını dilediler gönülden.

Benim içinde ayrıca çok anlamlıydı bu şölen. Canım annem Tülay KUTSAL’ın ebediyete intikalinin ardından babam ve kardeşimin uzun süreden beri dertlerinden uzaklaşmaları için bir fırsattı bu program. Aynı dertleri paylaşan insanlarla buluştular. Sanki kırk yıllık dostlar gibi kaynaştılar.

Şölendeki bir güzellikte ihtiyaç sahipleri için kütüphane oluşturma kampanyasının da yapılmasıydı. Herkes kitap alarak çekilişe katıldı. Hayatında ilk defa bir çekilişten babam ödül kazandı. Kırgızistanlı ünlü ressam Umut MAMMEBETOVA nın resmettiği eseri kazandı. Babama trilyonları verseniz bu kadar mutlu olmazdı. Çekiliş hem çekilişe katılanları sevindirdi hem de kütüphanesi olmayan öğrencileri sevindirecek.

Her anlamda faydalı şölen yeni dostlar kazandırdı, eski dostlukları perçinledi. İyi geldik, iyi ki buradayız dedirttirdi. Afyon’umuzdan da benim haricimde eşim Dr. Mustafa SEÇEN, Rıdvan BİRGÜL, Sabri KUTSAL, Rabia Nur KUTSAL ve kıymetli şairlerimiz Ertuğrul KALAFAT, Ömer KALAFAT ve her ne kadar şimdi Mersin’de de olsalar kıymetli yazar Rıfat KARADUMAN ve Ressam Seyhan KARADUMAN çifti de Afyon’umuzu temsil ederek Kültür Elçiliği yaptılar.

Böyle anlamlı ve önemli bir şölende Afyon’umuzu da orada temsil etmekten her birlikte onur ve gurur duyduk. Yapılan Genel Kurulda da ASKEF’in Genel Başkan Yardımcısı seçilme şerefine nail oldum. Genel Kurulumuzun en iyi şekilde gerçekleştirilmesine ve muhteşem şölene emeği geçen başta çok kıymetli Genel Başkanımız Savaş ÜNAL’a sahil yayın evinin sahibi tiyatro ve ses sanatçısı şair yazar Gonca AYDEMİR başta olmak üzere yönetim kurulumuzun birbirinden değerli mensuplarına, başkanlarıma, tüm sanatçılarımıza, katılımcılara, hizmet edenlere sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Böylesine harika bir şölenin en kısa zamanda Afyonkarahisar’ımızda da gerçekleştirilmesini dilerim.

Sevgi ile kalın, hayatınızdan müzik, kültür sanat eksik olmasın.

AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI!

AK PARTİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN SON DAKİKA; ‘BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYE’

CHP Milletvekili Köksal’dan dikkat çekici paylaşımlar!

Özkaya: “Depremi önlemek için kimlerin çalıştığı, kimlerin deprem üzerinden siyaset yaptığı belli”

Milletvekili Olgun sert iddialara yanıt verecek mi?

Yunus timleri yine geçit vermedi

Dinar'da kaza meydana geldi 7 kişi yaralandı

İyi Parti Milletvekili Olgun’un meclis odasına yakışmayan davranışı!

Afyonkarahisar'da Narkotik Suçlarla Mücadele: 3 şahıs yakalandı

Eğlencemiz Hüzne Dönüşmesin

Bu gelenek Taşoluk Kasabası'nda yüzyıllardır devam ediyor

Başkan Çöl: "Sizi yürekten kutluyorum"

Hsv Hamburg Emirdağ Futbol Okulu'ndan, Koyuncu'ya ziyaret

Suçıkan Park Tesisleri'nde ki yenilikler göz kamaştırıyor

Jandarma komutanından veda ziyareti

Dinar Belediyesi GES projesini tamamladı

Belediye Başkanı Dr. Çöl'ün oğlundan gururlandıran sonuç

Başkan Taylan yatırımların desteklenmesi konusunu değerlendirdi

Çobanlar'da bayram temizliği

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °