İsmail Ögeday


TEŞEKKÜRLER SAYIN VALİM

Afyonkarahisar tarihi, turizmi, kültürü gelenek ve görenekleriyle Anadolu’da Serhat şehirlerimizin başında gelen, kadim bir kent…


Bizler içerisinde yaşadığımız bu şehrin kıymetini ne kadar biliyoruz acaba? Tam tersi bence bir vatandaş olarak, şehrimize gereken önemi ve intizamı yeterince veremiyoruz. Sağ olsun Sayın Valimiz Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’a atandığı günden bugüne kadar, yapılması gereken ne kadar önemli konu varsa, çoğunun çözüme kavuşması için elinden geleni yapmaya gayret ediyor.

Gerek Frig Vadisi konusunda, Ayazini Evleri’nin restorasyonundan tutunda, kaya yerleşimleri, İscehisar, Kırk İnler, Sultandağı Kervansarayı, Dinar Kral Midas, antik tiyatro kazı çalışmaları, Emirdağ Amorium kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkmamış tarihe ışık tutan, çok sayıda Afyonkarahisar’da bulunan, bizim farkında bile olmadığımız eserleri, turizme kazandırma noktasında ne gerekiyorsa yapıyor ve yapmaya çalışıyor. 

Sayın valimizin dün itibariyle, Şuhut Bin İnler Bölgesi’ne ziyaret yaptığını duydum ve inanın çok sevindim. Şuhut Bin İnler olarak adlandırılan alanda öylesine muhteşem kaya yerleşimleri, kaya mezarları var ki hayran olmamak elde değil. 8000 yıllık tarihi geçmişi ile hala ayakta kalan nadir mekânlardan bir tanesi. Burası Şuhut’un 6 km. batısında bulunan Senir Köyü yakınlarında bir kaya yerleşimi, kayalar iki ve üç katlı tek veya çok odalı olarak oyulmuş, altları hayvan üniteleri, üst kısımları da, insanların barınma yerleri olan bir yerleşim yeri. Bizans yerleşimi olan bu kayalığın alt eteğinde yine Bizans Kilisesi ve manastır yapı kalıntıları bulunmakta.

Ayrıca Geç Roma Dönemi kapaklı kayaya oyulma mezar tekneleri var. Burası Şuhut İlçemize yaklaşık olarak 10 kilometre mesafede bulunan tarihi bir alan. Nasip oldu ben iki defa burayı gezdim ve yine de defalarca da gezebilirim desem yeri var. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek, bu alanı yakın zamanda gezmiş ve bu alanın bir an önce turizme kazandırılması için kolları sıvamış.

Bu Afyonkahisar’ımız açısından gerçekten sevindirici bir haber. Kim derdi ki Frig Vadisi’nde bir gün hava balonlarının uçacağını Allah Razı Olsun bu konuda da Sayın Valimizin emeği çok büyük. Allah nasip ederse Şuhut Bin inler turizme kazandırılırsa belki orada da yamaç paraşütü yapılabilir, eğer zemin ve mekân uygunsa tabii. Afyonkarahisar’ımız son zamanlarda turizm konusunda çok mükemmel atılımlar yaptı. İlimizin adını Dünya duydu. Gerek Dünya Motorkros Şampiyonası gerek Uluslararası Gastronomi ve Turizm Festivali, gibi önemli konularda atılımlar yaptık.

Bu arada sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e de teşekkür etmeden geçemeyeceğim inanın taşın altına kimler elini koyduysa Allah razı olsun onlardan Yakın zamanda Afyonkarahisar’ımız da Arap Boksu Kick Boks Turnuvaları, okçuluk ve atıcılık yarışları, at yarışları da yapılacak bu tür organizasyonlar, şehrimizi sürekli ön planda tutan, yükselmesine ve ekonomik anlamda gelişmesine vesile olan güzel projeler. Bir kez daha hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum.

Afyonkarahisar’ımız da başta Afyon Kalesi, Tarihi Afyon evleri, 600 çeşit mutfak ve yemek kültürü Frig Vadisi, Ulu Cami, İmaret Cami, Mevlevi türbe Cami, mermer, sucuk, lokum, kadın kültür evleri, İscehisar Kırk İnler, Seydiler Peri Bacaları, Şuhut Bin İnler, Eşek Kulaklı Kral Midas Antik Tiyatrosu, Emirdağ Amorium Antik Kenti, Yedi Kapı Yer Altı Şehri, hanları, hamamları, kervansarayları, tarihi ipek yolu üzerinde bulunan konumu, kültürü ile yüz yıllardır bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ve bu kadar geniş bir turizm potansiyeline sahip olan nadir şehirlerimiz arasında sadece sayın valimiz ve belediye başkanımızla değil gelin bu şehre hep birlikte daha çok önem verelim.

Sevgiyle kalın…

AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI!

AK PARTİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN SON DAKİKA; ‘BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYE’

CHP Milletvekili Köksal’dan dikkat çekici paylaşımlar!

Özkaya: “Depremi önlemek için kimlerin çalıştığı, kimlerin deprem üzerinden siyaset yaptığı belli”

Milletvekili Olgun sert iddialara yanıt verecek mi?

Yunus timleri yine geçit vermedi

Dinar'da kaza meydana geldi 7 kişi yaralandı

İyi Parti Milletvekili Olgun’un meclis odasına yakışmayan davranışı!

Afyonkarahisar'da Narkotik Suçlarla Mücadele: 3 şahıs yakalandı

Eğlencemiz Hüzne Dönüşmesin

Bu gelenek Taşoluk Kasabası'nda yüzyıllardır devam ediyor

Başkan Çöl: "Sizi yürekten kutluyorum"

Hsv Hamburg Emirdağ Futbol Okulu'ndan, Koyuncu'ya ziyaret

Suçıkan Park Tesisleri'nde ki yenilikler göz kamaştırıyor

Jandarma komutanından veda ziyareti

Dinar Belediyesi GES projesini tamamladı

Belediye Başkanı Dr. Çöl'ün oğlundan gururlandıran sonuç

Başkan Taylan yatırımların desteklenmesi konusunu değerlendirdi

Çobanlar'da bayram temizliği

  • BIST 100

    9889,04%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,99% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2459,92% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4013,30% 0,54
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °