İsmail Ögeday


Tiktok Ahlaksızlığı

Ülkemizde son dönemlerde inanılmaz derecede, ,hatta ve hatta ahlaksızca paylaşımlar yapan ve bu ahlaksızlıklara çanak tutan sosyal medya mecralarının en başında Tik tok geliyor.


Tiktok’ta öylesine akıl almaz paylaşımlar yapılıyor ki inanın rezalet. Para karşılığında soyunanlardan tutunda çok sayıda müstehcen görüntüler sergileyenler, kısacası ipini koparan burada toplanmış. Benim Tiktok hesabım yok, inanın gazeteci olmasam size yemin ediyorum hiçbir sosyal medya hesabı ya da hiçbir sosyal mecrada yer almak istemiyorum. 

Ama mecburen gelişen teknoloji bizleri de bu alana girmeye zorladı, işini düzgün yapana, gerektiği gibi kullanana lafımız yok fakat toplumun ahlakını bozan, değer yargılarımızı hiçe sayanlar maalesef çoğunlukta. Sırf para kazanma uğruna ,meşhur olma uğruna, fenomen olma uğruna, bu tarz mecralara girip hesap açarak, orasını, burasını açan, ahlak sınırlarını zorlayan insanlar inanın sınır tanımıyorlar. 

Bizim Türk gelenek ve göreneklerimizde bu tarz hareketler kesinlikle kabul görmez ama gelin görün ki dediğimiz gibi toplum giderek artık duyarsızlaşıyor. Eskiden sizlerde bilirsiniz, internetin bu kadar yaygın olmadığı bir ortamda yaşayanlar çok iyi bilir hani derler ya  “ibadette gizli kabahat ta “ çocuklarımız, kızlarımız ,evlatlarımız açık saçık giyinmezlerdi. Ayıp olur, diye ama şimdilerde, göbeği açık kıyafetler, dekolte kıyafetler son derece normal görülüyor.

 Bunun da adına özgürlük diyorlar. Kusura bakmayın ama toplumun ahlakını bozan her türlü hareket, giyim, kuşam bana göre özgürlük değil, temel yetersizliği ve ahlaksızlıktır. İşte bu konu da hepimizin üzerine görevler düşüyor. 

Bizler anne baba olarak, evlatlarımızı kız ,erkek fark etmez topluma karşı iyi yetiştirmek zorundayız. Oturmasıyla, kalkmasıyla, konuşmasıyla,dış görünüşü ile kısaca tüm tavır ve davranışları ile toplum içerisinde ahlaklı olmasını sağlamalıyız. Yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde veya TBMM’de hükumetin sosyal medya platformu kullanımına bir ayar, bir kısıtlama ya da kural getirmesi gerekir. 

Bu mecralarda herkes istediği gibi at ya da top koşturmamalı. Gerekirse Siber suçlarla mücadele polislerimiz, ahlak masası ekiplerimiz bu mecralarda da gereğini anında yapmalı. Sizler de biliyorsunuz son zamanlarda fenomenler ve kendini fenomen diye tabir edenler iyiden iyiye raydan çıktılar, onlar için her türlü melanet, her türlü pislik, para gelsinde ne olursa olsun mantığı gayet normal.

 Ama gelin görün ki toplumun çökmesine, gençlere kötü örnek olma adına her şeyin altına imza atıyorlar. Yazık günah hepimizin çocuğu çoluğu var. Eğer böyle giderse bizi topla ,tankla, tüfekle yıkamayan Türk düşmanları bizi bu şekilde yıkacak haberiniz olsun. 

Bizim ahlakımızı ,geleneğimizi, göreneğimizi ve geleceğimizi karartarak bu şekilde yıkacaklar. O zamanda iş işten çoktan geçmiş olacak. Umarım Devletimiz bu konuda atması gereken adımı bir an önce atar, yoksa inanın gidişatımız hiç iyi değil…Sevgi ile kalın…

AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI!

AK PARTİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN SON DAKİKA; ‘BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYE’

CHP Milletvekili Köksal’dan dikkat çekici paylaşımlar!

Özkaya: “Depremi önlemek için kimlerin çalıştığı, kimlerin deprem üzerinden siyaset yaptığı belli”

Milletvekili Olgun sert iddialara yanıt verecek mi?

Yunus timleri yine geçit vermedi

Dinar'da kaza meydana geldi 7 kişi yaralandı

İyi Parti Milletvekili Olgun’un meclis odasına yakışmayan davranışı!

Afyonkarahisar'da Narkotik Suçlarla Mücadele: 3 şahıs yakalandı

Eğlencemiz Hüzne Dönüşmesin

Bu gelenek Taşoluk Kasabası'nda yüzyıllardır devam ediyor

Başkan Çöl: "Sizi yürekten kutluyorum"

Hsv Hamburg Emirdağ Futbol Okulu'ndan, Koyuncu'ya ziyaret

Suçıkan Park Tesisleri'nde ki yenilikler göz kamaştırıyor

Jandarma komutanından veda ziyareti

Dinar Belediyesi GES projesini tamamladı

Belediye Başkanı Dr. Çöl'ün oğlundan gururlandıran sonuç

Başkan Taylan yatırımların desteklenmesi konusunu değerlendirdi

Çobanlar'da bayram temizliği

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °