İsmail Ögeday


Valimiz özel kurumları daha çok denetlemeli

Euro ve Doların yükselmesine bağlı olarak, önüne gelen zammı çakıyor...


Peki sabit gelirli vatandaş ne yapıyor bu durum karşısında, sadece sabırla, şaşkınlıkla, hayretle ve ibretle izliyor.

Spekülasyoncular, stokçular, Vicdanınız rahat mı? Piyasayı allak bullak eden, vatandaşın ekmeğine göz diken kim varsa, Allah topunun belasını versin. Burası Türkiye, bakın başka Türkiye yok, bu yaptığınız akıl almaz fiyat oyunları, dönüp dolaşıp sizi de bulacak, hepimiz bu geminin içerisindeyiz. Gemi su almaya başladı sayenizde.

Pazarcılar, marketler, bakkallar size sesleniyorum, her şey birbirine bağlı tamam sizinde kendinize göre, mutlaka haklılık payınız var ama lütfen, biraz elinizi vicdanınıza koyun, sayenizde evine çocuğuna ve çoluğuna ekmek götüremeyen birçok kişi vardı, şimdi sizler bu durumu, yaptığınız zamlar sayesinde ona katladınız.

Benim buradan naçizane vatandaşlara küçük bir tavsiyem var, kimse kusura bakmasın değerli kamuoyu, vatandaşlar, memur kesimi, asgari ücretli pahalı olan hiçbir ürünü almayın, aldırmayın siz parayı sokaktan süpürerek toplamıyorsunuz. Eğer bunu yapmazsanız, bu stokçular, spekülasyoncular, zamcılar, fahiş fiyat artırımı yapanlar, sizin sırtınıza daha çok biner ve binecekte.

Burada Devletimize de çok büyük görevler düşüyor, Devletimiz lütfen, bu piyasanın çok özür diliyorum tabir yerinde ise, içine edenlere karşı, önlemini bir an önce almalı. Tüketici hakları lütfen gereğini yapsın, zabıtalar lütfen daha çok görevini yapsın, ticaret il müdürlüğü, oda başkanları vatandaşı zamlara karşı ezdirmesin.

Açıkçası herkes üzerine düşeni layıkıyla yaparsa herkes çıkacak sonuçtan memnun kalır.

Bir diğer konu, biz gazetecilerin yazdıkları köşe, haber tarzı kamuoyunu bilgilendirici, paylaşım ya da haberleri biz yazarken ya da eleştirirken, habere muhatap olan kişi yada kurum her kimse, yapılan eleştirisel habere ya da köşeye tahammül edemiyor.

Yani istiyor ki, ben istediğim gibi at koşturayım, kimse bana karışmasın. Ben haksız yere kazanç sağlayayım, hesap vermeyeyim. Bir itfaiyecinin görevi nasıl ki yangını söndürmekse, bir doktorun görevi Hipokrat yeminine bağlı olarak, nasıl ki hastaya müdahale etmekse, gazetecinin görevi de, kamu vicdanını esas alarak, haber yazmaktır.

Köşe yazarı ise, köşesinde eleştirebilmeli, bunu yanlış yapıyorsunuz diyebilmeli. Ama maalesef gelin görün ki bırakın eleştirmeyi, yazmayı yazılan doğru ve belgeli haberi bile, ESB (Erişim Sağlayıcıları Birliği) üzerinden, erişiminin engellenmesine karar verdirilerek, kaldırtıyorlar.

Yazmayalım mı? Belgeli haber yapsak bile erişim engeli getirtiliyor. Bırakalım da meydanda at mı koştursunlar? Ben sayın valimizden özellikle, özel kurumların daha çok denetlenmesini istiyorum. Örneğin başta özel hastaneler, özel eğitim kurumları, bunu neden istiyorum? Özellikle bu kurumlar, bizlere mesleğimizi yaptırmamak için, ellerinden geleni yapıyorlar, bizlere kendileri ile ilgili olumsuz, eleştirisel haberleri yaptırmamak için, sürekli yargı üzerinden, yasa üzerinden bizi baskı altına aldıklarını zannederek, psikolojik bir baskı uygulamaya kalkıyor. Çünkü neden? kendi hatalarını , kendi olumsuzluklarını gizlemek, örtmek ve örtbas etmek, suçlarını bastırmak için, maalesef bu yola başvuruyorlar.

O nedenle bu durumlar bizleri asla ama asla yıldıramaz biz yazmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim vazifemiz yazmak.

AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI!

AK PARTİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN SON DAKİKA; ‘BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYE’

CHP Milletvekili Köksal’dan dikkat çekici paylaşımlar!

Özkaya: “Depremi önlemek için kimlerin çalıştığı, kimlerin deprem üzerinden siyaset yaptığı belli”

Milletvekili Olgun sert iddialara yanıt verecek mi?

Yunus timleri yine geçit vermedi

Dinar'da kaza meydana geldi 7 kişi yaralandı

İyi Parti Milletvekili Olgun’un meclis odasına yakışmayan davranışı!

Afyonkarahisar'da Narkotik Suçlarla Mücadele: 3 şahıs yakalandı

Eğlencemiz Hüzne Dönüşmesin

Bu gelenek Taşoluk Kasabası'nda yüzyıllardır devam ediyor

Başkan Çöl: "Sizi yürekten kutluyorum"

Hsv Hamburg Emirdağ Futbol Okulu'ndan, Koyuncu'ya ziyaret

Suçıkan Park Tesisleri'nde ki yenilikler göz kamaştırıyor

Jandarma komutanından veda ziyareti

Dinar Belediyesi GES projesini tamamladı

Belediye Başkanı Dr. Çöl'ün oğlundan gururlandıran sonuç

Başkan Taylan yatırımların desteklenmesi konusunu değerlendirdi

Çobanlar'da bayram temizliği

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °
Pazartesi 20.8 ° / 6 °