"15 Temmuz, Milletin Azim ve Kararlılığının Destanıdır"

"15 Temmuz, Milletin Azim ve Kararlılığının Destanıdır"

Gündem 14.07.2023 18:25:57 0

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Vali Yiğitbaşı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin milletin azim ve kararlılığı sayesinde durdurulduğunu ve kahramanlık destanına dönüştüğünü belirtti. 

Aynı gece milletin tanklara karşı göğsünü siper ederek direndiğini ve vatanını savunduğunu vurgulayan Vali Yiğitbaşı, bu olayın Türk milletinin bağımsızlık ve mukaddes değerleri için verdiği mücadelenin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Vali Yiğitbaşı mesajında şunları dile getirdi: "15 Temmuz, milletimizin tam bağımsızlıkla inandığı değerler doğrultusunda yüzyıllardır yaşadığı Anadolu topraklarında gerçekleşen bir hain darbe girişimi ve kalkışmasıdır. 

Milletimiz bu hayasızca akına karşı göğsünü siper ederek direnmiş ve gücünü tüm dünyaya göstermiştir. 

Bu gece, vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna mukaddes değerlerini canı pahasına koruyan bir milletin, tanklara ve namlulara karşı omuz omuza vererek vatanını yeni bir geleceğin eşiğine taşıdığı gecedir."

15 Temmuz gecesinde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın millete çağrısı üzerine vatandaşların tanklara ve mermilere karşı bedenlerini siper ettiğini hatırlatan Vali Yiğitbaşı, bu ruhun tarihte Sakarya ve İnönü gibi önemli mücadelelerde de ortaya çıktığını ifade etti. 

15 Temmuz'un unutulmayacak ve torunlara aktarılacak bir gün olarak tarihe geçtiğini belirten Vali Yiğitbaşı, 252 şehide Allah'tan rahmet dilerken, gazilerin acil şifalarını temenni etti.

Vali Yiğitbaşı, vatan, millet ve hürriyet sevgisiyle taçlanan milli birlik ve beraberliğin daimi olmasını temenni ettiğini söyledi. 

Tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle anan Vali Yiğitbaşı, şehit aileleri, gaziler ve tüm milletimize sağlık, esenlik ve huzur dolu günler diledi.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Sitemizi beğendiniz mi?


Evet
% 84,61
Hayır
% 15,38
  • Cumartesi 26.9 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 24.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.4 ° / 12.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu